Секако, таму ептен лесно е да си направиш 10к. Од вселената се гледа колку си работник. Стани си жиголо, бабичките има и бакшиш да ти фрлаат, па ќе ни дојдеш и со мерцедес и 100к плус. Уживај и секое добро.
Која ти е целта со мислењево? Може не е лесно, ама полесно од тука е сигурно. Полесно во смисла дека за пократко време, ќе заработиш повеќе пари. Тука колку сакаш работи, ништо.
А таму мислиш(во странство) нема коцкарници? Ќе дојде до пари, ќе ги прокоцка и нив, еднаш коцкар, секогаш коцкар..
Не мора да значи. Има луѓе кои учат од туѓи грешки, има луѓе кои учат од свои грешки и има луѓе кои воопшто не учат. Знаеме дека е многу адиктивен порок, но искуството кое си го имал и сите стресови, не се забораваат лесно, па може нема да ја направи истата грешка.
Se zezaš so nas ili si praviš ekskurzii na mozok. Misliš čisti ke ti ostanuvaat tie sredstva? Pa ti i ovde da stegneš duša ke si gi platiš kreditite, ne e nekoja golema suma kako što te razbrav. Vrakaj eden po eden i za nekoliko meseci ke ti ostane samo od bankata. Tamu nema da izlezeš na kafe ili da se socijaliziraš? Misliš ako zemaš 1000 evra deka site I ke gi zašteduvaš? Toa samo na son, ama čitajki gi porakive denes, Nov člen sum, nekako se mi e nelogično vo tvoite poraki. Ako živeeš so roditelite možeš I ovde od tie 18000 šo gi zimaš 14 da isplakaš poleka I za nekolku meseci da si rant.
Целта на мислењето беше само да го вратам членот во реалноста, многу залета. Немам ништо против амбициозни луѓе, но тој не е амбициозен, тој е само сонувач. За жал, затоа и стигнал на таа позиција на која е сега. Знам дека луѓето учат од грешки, но тој е од третиот тип. Не знам девојко ти како го замислуваш тоа странство, веројатно како него, па затоа така викаш. За да отплатиш куп кредити и плус да ти останат чисти пари ( пази 10к плус, во евра) во рок од три години, мало морген. Мислам, има веројатност за тоа, но ако некој му ги крати сите други трошоци, или ако живее на воздух.
Dali sum ili nesum rabotnik si znam jas non stop sum vo rediven rab odnos od polnoletstvo vo mk.e sega ovde na vozduh ziveam oti da ne i tamu . To so ste patrioti nekoj jbg.
@DraganMomirov Дечко овде можат да ти дават илјада совети а грото се осуди само ништо више. Мој најдобронамерен совет ти е да направиш како што мислиш дека најдобро ке ги вратиш а тоа е деф. Странство нека не те лажат да седиш тука мижи асан да ти баам, најлесно е за друг да се осудува. И не ти требаат дополнителни стресови исклучи се од темава.. Како и да е на грешките се учи. Со среќа
Дечки не се замарајте со овие брзиве, ништо не ви можат. Пријател има 10 ниеден не плаќа веќе година дена, ништо не ти можат, неможат ни сметката да ти блокирааат. Позз
Аха не можат да ти ја блокираат Долг си е долг.. не е заебанција Они нема да ти ја блокираат ама извршител и те како..
Taka e dolg si e dolg normalno se nadevam deka posle 4 5 meseci nema da stigne do izvrsitel znaes ona da se dogovoris i da zatvoris sve...
I toa kako mozat da te blokiraat preku izvrsitel Nema poloso od brz kredit ,zimas 30000den ke vratis 60000 A ako ne vrakas redovno sumata e mnogu pogolema i toa kako raste a ,koa ke stigne kaj izvrsitel ke moli na rati da plaka po kolku ima ama nema da isplati so godini na zalost
Begam utre stranstvo od maj koga ke zemam celosna plata ke im isplakam max sto mozam ke se slusnam. Do kaj i da e stignato uste nee na advokat stignato do notar najveke mozi ke platam na rati.