Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брзи кредити

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Sesil, 29 март 2017.

1. Lili35

Lili35 Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo prasanjeto moze ne e za tuka,imam zemeno brzi krediti dva vrabotena sum no ovie dva tri meseca ne ziveeme zaedno so soprugot i zaglaviv vo lavirintot na dolgovi a so mene se i decata a toj za niv ne dava nisto.E sega prasanjeto mi e,sto da pravam nonstop zvonat na mobilen kaj mene im kazuvam nemam ke platam nareden mesec,zvonat na rabota na luge sto sum bliska so niv a ne mi se nikade napisani vi vo eden dogovor,Ve molam za iskustvo,znaci sakam da si platam no nemam ne mi ostanuva nisto.

2. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Ќе им кажеш дека не смеат да те вознемируваат ниту тебе ниту твои блиски кои не се оставени за контакт од твоја страна а најмалку твојот работодавец кој не смее да им исплати ништо без твоја согласнот се разбира ти немој да даваш никаква согласнот или без правосилно извршно решение и дека ако продолжат со такво однесување ќе поднесете тужба за надомест на нематеријална штета ти и сите други што ги вознемируваат како и дека ќе поднесете кривична пријава до ОЈО.

3. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392
    Не ги буцкајте луѓето дека го*нава ништо не им можат. Кога ќе дојде случајот до извршител /суд главата ќе си ја чукаат.

На naturallmess и СуперДевојка им се допаѓа ова.
  4. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Не шири дезинформации со кои им се оневозможува на луѓето да си ги остварат своите права.
    Секој случај е приказна сама за себе но не можеш сите случаи да ги ставаш во ист кош и да кажеш дека нема да бидат добиени на суд и сл.

На Forca, Gulliver и Серотин им се допаѓа ова.
  5. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392
    Да де луѓено окулу мене што ги дадоа на извршители и со блокирани сметки правата си го добија.

6. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Секој случај е приказна сама за себе најдобро е секој случај да го погледне адвокат кој ќе види дали нешто може да се направи или не.
    Во повеќето случаи може да се направи нешто во некои не. Затоа велам секој случај е приказна сама за себе.
    Со такви коментари претпоставувам дека работиш во некое од овие ФД ?

На Forca и Gulliver им се допаѓа ова.
  7. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392
    @Luciferka Ааа работам.. На Мкеш Тиго колку им бев должна. За говнана само дерење и закани оти го пукнуваат на човек филмот.,и се закануваат.

Права никакви немаме, само на хартија права, така да плаќање и да се отараси човек од нив.

8. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Дали се консултирате со адвокат за конкретно вашиот проблем ?
    Верувам дека не и за жал во таков случај не можете да направите ништо.
    Треба да одите по судски пат за остварување на вашите права а не да платите се живо и диво што ќе ви побараат.

9. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392

Абе каков адвокат, си подмирив се и мирна глава.За една ебана рата (50ев) 2 месеци ми се закануваа и вознемирува.. Еј за една рата, а тука што читам колку има и со огромни суми заглавени, а не плаќаат. Тешко нив.

10. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.371
    Допаѓања:
    12.680
    Бараат ли овие од брзите кредити освен лична карта некаква дополнителна документација, кредитен статус и сл.?

Не толку блиски роднини до гуша се заглавени со кредити од овие брзиве и не им доаѓа памет. Последно земаа кредит од 8000е као да ги затворат другите, а јас мислам ќе дозаглават. Не знам како им даваат толку големи суми.

11. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392

Од повеќе фд имаат земено, не од едно. Џабе им е се. Или ќе се фатат за работа и ќе ги вратат или жално за нив ќе биде.

12. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Добро е што сте подмирле и сте одлучиле на тој начин да ги тргнете од глава.
    Но сте ја имале и можноста да поведете постапки МВР, ОЈО и за тоа малтретирање да добиете надомест на штета.
    Во повеќето ФД не бараат дополнителна документација освен лична карта.

На Серотин му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392
    Во повеќето ФД не бараат дополнителна документација освен лична карта.[/QUOTE]

Мене и мкеш и тиго ми бараа м
    комплетна документација,никој не ми даде само со лична карта.

14. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Мене и мкеш и тиго ми бараа м
    комплетна документација,никој не ми даде само со лична карта.[/QUOTE]
    Можеби да не ти се верува дека барале нешто, се надевам имаат прекинато да даваат кредити на секого што нема кредитна историја.

На Серотин му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Gulliver

Gulliver Активен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2021
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    43
    Единствено што им можат е да ги дадат на извршител и да им сопираат по 1/5 или 1/3 од плата.Претежно од должниците по овие финансиски друштва немаат ништо на свое име,па единствена опција за извршување е сопирање од плата или блокирање на сметка и ништо друго.Доколку пак има извршување врз должникот од друг доверител,овие ќе треба да чекаат додека не се заврши тоа извршување.Така да и голем број од должниците не ги даваат веднаш на извршител за да не си ствараат дополнителни трошоци овие финансиските друштва.

На Luciferka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Gulliver

Gulliver Активен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2021
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    43
    Инаку и јас сум патилец од овие финансиски друштва,но на крај се договорив со нив и им го исплатив само главниот долг и ни денар повеќе.Имав би рекол мрачни моменти од звонење по моите дома и закани по телефон,околу 4-5 месеци,но се наоѓав во една голема криза и не можев да им платам.Од 30.000 земен кредит,тие бараа да им исплатат околу 100.000 денари.На крај сами се јавија и ми рекоа ве молиме само главниот долг и да завршиме.Така и бидна.

17. Krauc

Krauc Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    42
    Мене денеска тиго ми рече 30.000 колку сем зел да вратам ама понудата само за денеска важи, јас немам денар а инаку 61.000 ми е долгот со каматите

18. Krauc

Krauc Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    42
    А во кеш им исплати главницата или на рати зошто и мене ми се закануваат од повеќе место барам само главницата да им платим ако сакаат ама на рати не се согласуаат

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Gulliver

Gulliver Активен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2021
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    43
    Наеднаш им исплатив 30.000 денари,не на рати.Но како е дојдена работата сигурно ќе ви дадат и на рати.Во секој случај не се плашете од тие криминалци не Ви можат ништо туку само лаат и ништо друго.

На Krauc му/ѝ се допаѓа ова.
  20. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.054
    Допаѓања:
    10.681
    Кој стои зад ваквиве компании? Некој богаташ? Ми изгледа како во минус да се фирмиве од многу луѓе што не плаќаат.