Jas sum imala iskustvo so Tigo,za krediot od 26000 na 1 rata plativ 68000 so tie kasnenja I kamati,dobro moze li nekoj da im otide i da gi pretepa kako moze dnevni kamati kako dozvoluva ministerstvo za finansii vakvi raboti svesni li se sto pravat.
Брзи кредити ти се модерно лихварство. Размислете зошто на некој му се исплати да дава брзи кредити и тоа без камата за првите 30 дена? Затоа што тие знаат дека 80% од тие што ќе земат, нема да ги вратат за 30 дена, ниту за 90 дена, а некои ќе заглават и повеќе од година. Па затоа се у ќар и тоа многу. И секој од тие 80% си мисли „да, ама јас припаѓам у тие 20%“, мене нема да ме фатат на таа финта. И така заглавуваат.
Не бре им е гајле И онака ќе вратиш главнина и камата која е упола од главнината Гледаат да дерат народ
Гледам дека во тиго првиот кредит бил “бесплатен” у смисла колку џемаш толку враќаш, а моментално ми требаат финансии па се мислам дали да пробам доколку нема камата.
Ја би ти рекла не Ако сеа немаш пари, за месец дена кај ќе најдеш освен ако не ги инвестираш овие у нешто или не најдеш работа? Не е само да го земеш. Треба да го вратиш
Мислам - е клучниот збор тука. Запрашај си се дали навистина ти се неопходни тие пари? За карта ли ти требаат? Ќе преживееш ли без нив? Може ли да почека таа „потреба“ за која ти требаат парите?
Во странство не се иде без пари. Скроз ја разбирам членката и мислам грото луѓе зима затоа што им се потребни.
Ако немаш претходна кредитна историја 5-6000 може и 8000. Вака сигурно не може никој да ти каже. Мораш со нив да провериш.
Веројатноста дека толкава сума ќе извадиш на прв брз кредит е многу мала. Ама сигурно они си имаат некои логартими по кои пресметуваат кој како може да извади и да врати кредит. Не работам во фд за да можам да ти дадам конкретен одговор.
Луѓе искрено не знам што не ви е јасно, ако не сакате да го проколнувате денот коа сте побарале брз кредит, бегајте од таа опција најдалеку што можете. Најдобронамерен совет