Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брзи кредити

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Sesil, 29 март 2017.

1. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Не би ти препорачала да си имаш работа со овие лихварски дувла но ете ако си решена да земаш од таму, провери што ќе ти понудат во ТИГО, тие мислам дека даваат до 32.000 денари на прв кредит но зависи од целокупната твоја кредитна историја.

2. Maci1012

Maci1012 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    32
    Подалеку од тие Тиго,јас сум имала искуства со сите најдобро за 30000 е кредисимо.Мислам дека имаш најдобри можности нека се јави ќе и објаснат.Плус и да касни имаат голема толеранција за разлика од Тиго каде ставаат дневна камата

На Luciferka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Јас веќе и пишав дека е најдобро да не се залажува со лихварски дувла, ако решила да се расправа со нив и кажав кој даваат поголема сума на прв кредит.
    @Ani mani се надевам дека еден ден нема да ме колниш од причина што ти кажав во кое дувло да се обратиш и те заглавив :rofl: :rofl: :rofl:

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Luckies S

Luckies S Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2022
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    26

Pa ne ti ja stava na ratata ama na kraj mesto 10 rati kredit ke platis 15 koga ke ti kaze kolku se si kasnel so toa sto ratata ti ja ostava bez kamata da ja platis
    Abe nikoj od niv ne e cveke za mirisanje site se isti g*mna

5. Ani mani

Ani mani Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2022
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    36
    А колку даваат прв кредит таму?

6. Lolitya3

Lolitya3 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2022
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    47
    Дали има начин да се плаќа рата од Тиго доколку сум бо странство?

7. Lolitya3

Lolitya3 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2022
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    47
    Дечки, аплицирав во Тиго за 100.000 ден, потпишав онлине договор, ама се предомислив и сакам да земам 60.000, дали е можно и ќе имам ли последици? Ако може некој итно да ми одговори не можам да спијам од мака..

8. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Во рок од 14 дена од потпишувањето имаш право да го раскиниш договорот без никакви дополнителни трошоци, треба да го вратиш земениот износ и камата за тие ден два.

9. Lolitya3

Lolitya3 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2022
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    47
    Кој износ треба да вратам за ден/два?

10. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Повеќе од 1.000 денари камата секако не + главницата од 100.000 денари.

Тие секако ќе те заплашуваат да не го раекинуваш оти во Финансиска полиција ќе те пријават и такви некои глупости само немој да паднеш на заканата, ако не постапат по твоето барање ангажирај адвокат да ја среди работата.

Секако имај во предвид дека многу тешко ќе ти дадат нов кредит во таква ситуација и ќе треба да се обратиш во друго ФД за кредит од 60.000

11. Lolitya3

Lolitya3 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2022
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    47
    Пред малку ми стигна маил дека сепак не ми е одобрен кредитот воопшто а вчера вечер го потпишав тој онлине договор. Пари немам подигнато, значи се е океј така?

12. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Kako potpisa dogovor a kreditot ne e odobren ?

13. Lolitya3

Lolitya3 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2022
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    47
    Па на онлине апликацијата на крај ѓи пишуваше дека договорот е потпишан, сабајле ми стигна маил дека не е одобрен и сега порака на телелфон дека е одбиено.

14. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    @Lolitya3 Појди си во Филијала и барај потврда дека не е одобрен кредит на твое име и немаат никакво побарување по ниту еден основ кон тебе, навистина не е разбирливо да потпишеш договор после дека барањето за кредит е одбиено.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  15. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    7.608
    Дали некој знае како да проверам кредитна состојба, кредит од банка, брзи кредити, небитно. Ми беше изгубена личната карта, за два дена една жена ја нашла и некако успеала да стапи во контакт со мене и ми ја врати. Како да ја проверам состојбата, бидејќи разни превари се прават? :^)

16. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    2.083
    Во Народна банка поднесуваш барање лично, и за неколку дена ќе ти издадат потврда.

На cresa-jagoda и KiT им се допаѓа ова.
  17. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    7.608
    Онлајн дали може? И дали ќе излезе извештај и за овие на пример од МСаsh и сличните?

18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.059
    Допаѓања:
    12.797
    Aко некој се послужил со лични податоци на @KiT, за колку време би ја известиле од ФД дека некаде има земено брз кредит? Ако некој злоупотребил податоци, и нема да ги врати парите, праќаат ли некое писмо на домашна адреса? Кој знае нека пише инфо за тоа. Многу пензионери беа измамени, веројатно не проверувале во НБРМ дали нешто должат, туку биле известени од ФБ препоставувам.

Еве ви текст на темава

https://www.slobodnaevropa.mk/a/брзи-кредити-или-легализирана-лихва-/32077067.html

Последна измена: 16 октомври 2022
    На Luciferka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    За 30 до 60 дена после подигањето сигурно ќе и стигни писмена опомена на домашна адреса.

За жал ако некој земи кредит на туѓо име оштетениот ќе биде во обврска да го подмири кредитот што не го подигнал, бидејќи ќе му се насоберат камати и други трошоци и ќе му се обесат на врат извршители.

Оштетениот доколку се открие кој го оштетил може да си бара надомест на штета, што многу тешко оди.

Во ваков нефункционален систем треба многу пазење за личните податоци бидејќи може кој сака да си земи кредит.

Во државава секогаш е тепаниот тепан а е***иот е**н и никому ништо.

На KiT, Forca и Tanjamm им се допаѓа ова.
  20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.059
    Допаѓања:
    12.797
    Значи за два месеци кај и да е ќе ја известат дека должи некаде нешто. Сега видов на сајтот на НБРМ, може лично да побара да ја проверат состојбата, но прашање е дали овие ФД се ажурни и пријавуваат во НБРМ. Друго, ако некој ги има податоците, прашање е дали веднаш ги злоупотребил или планира да ги злоупотреби. Веројатно веднаш, ако имал таква намера, затоа што таа можела да ја одјави личната карта во МВР. Сите сме потенцијална мета, во хотелите си држат лични карти на рецепција со денови. Значи да се затвориме дома сите и да не одиме никаде, да не даваме лична карта никому, затоа што овде нема закон, нема ред, само силеџии.