Немам инфо дали се во НБРМ. Хотелот нема право да ти задржи лична карта, таа е за лична идентификација и до малска продавница да одиш во обврска си да ја носиш. Друг пат било ЛК или пасош што и да даваш речи му да направат само копија и да ти го вратат.
Aма и со копија зарем не може да злоупотреби? На Агенција за лични податоци пишува дека не смеат да прават копија, читав прирачник и не смеат да ги држат, а секаде ги држат. Пратив два мејла досега да ги опоменат хотелите, и нема никаква реакција. Никаков повратен одговор. На крај дали ќе ја задржи, дали ќе копира или ќе запише податоци, исто ти доаѓа, тоа може да биде предмет на злоупотреба. И никој надлежен не се замара со ова прашање, за тоа на следни избори јас нема да имам време ни желба да гласам за такви.
Некои од ФД бараат сликана ЛК некои само број од ЛК, но сепак законот за заштита на лични податоци предвидува да се направи копија од ЛК во хотелот но не и да се држи. Лична карта не се остава никогаш и никаде.
Nikako veke brzi krediti tigo iute ke se dogovoris i po neplakanje rati itn easy beter od lihvarana se ponasat drsko velat ke ti pravat zaplena neznam sto pisat na viber mi ja slikale kukata da slezel odma roditelo umno bolni luge ... so da kazam smea da te fati . Credissimo naj korektni .
Како бре ти ја сликале куќата, без судски налог не смее да ти ја слика куќата ни полиција а не некој од некое лихварско дувло да слика па уште и да бара некој да излези, требало да излези некој и во најдобар случај да завршел на интензивна тој што се осмелил да слика. Строго сум против насилство и сакам се да се решава институционално ама со некои како овие мора да го решиш на таков начин.
Добро луѓе ако е така зошто не ги пријавите во полиција, Министерство за финансии, таму им давале дозвола за работа како што сфатив, па и НБРМ, па Народен правобранител. Ова е тема за новинарите. Медиумите почнуваат да копаат по темата, но тоа е малку.
Me prenervira im rekov ova e e nezakonski koj sakas da izlezi ako go najdam koj slika ke vides so slikas i koja kuka . I oni ami so dobro daj da najdi Begaj duvaj od brzidog site na rati od 10 do 12 rati za 800 eu . 4000 eu ke dadam ama neka se manat . Nejkev da se raspravam da tuzam prijavuvam itn no ona to go pravat posebno easy finanse uzas .
Не земам јас никакви кредити, никаде, и прв пат слушам за тие што ги пиша, ама ако е така, не да тужиш, пријавуваш во полиција, утре ги има во билтен на МВР, па да ги видам дали нема да внимаваат како се однесуваат. Така ќе заштитиш други луѓе.
Krediti kladilnici podaleku . Sreka sum stranstvo na 1000 eu plata 580 evra plakam krediti za 10 meseci samo 200 eu uste 30 togas rati ke bidat . Da ne bev stranstvo neznam kako ke se izvlecev mnogu mi e krivo i maka i se no da smenam nemozam nisto dusa da te boli odi trcaj livce sto nee .... posl denar za leb tamu .... lesno e da osudite no svesno nikoj toa ne go pravi ... Vaka barem ke se rascistam ke imam za jadenje da podkupam nesto da prosetam 300 400 eu i toa e ...
Не те осудив, туку реков дека поим немам кои се тие, затоа што никогаш не сум имала работа со кредити, а не ни сакам. Ако прават како што ги опишувате, тие се за гонење. Мислев во контекст дека ако пријавиш, нема да страдаат други луѓе и нив да им се закануваат. Штом си сфатил дека е тоа лошо, подалеку од нив и мирна глава.
Ајде да се кладиме дека нема да ги има Случај на другарка сестра пријавила дека и дошле на врата и дека и се заканувале погоди кој бил одговорот од МВР знаеш ? Сигурно не очекуваш таков во никој случај, ами ќе ти идат на врата како сакаш ти треба да се плати, ќе се закануваат му должиш пари нормално плати да не сакаш ти јас да ти платам. Не се сите таму исти само не знам на која будала таму налетала. За да биди човечко однесувањето од страна на МВР треба да се пријавува заедно со адвокат. За секоја ваква ситуација со МВР треба пријава во внатрешна контрола, тешко се докажува ама ако докажиш ќе бидат санкционирани во внатрешна контрола се секогаш фер и коректни. @DraganMomirov M Cash и Easy finance се истите со две регистрирани фирми.
Те сфаќам. Без адвокат ништо не правиш. Но, ако масовно пријавуваат, промени ќе има. Живееме во време кога многу брзо некој пост може да биде вирален на социјални мрежи. Да земе оштетениот да ја опише цела ситуација, без име на тие ФД, затоа што може да го тужат нели, да ја опише цела ситуација, да ја споделат 5.000 луѓе, да видам дали ќе биде исто. Инаку не поддржувам задолжување никакво, па ни кај овие чии имиња не ги ни знам.
Zdravo na site. Vo Iute imam neaktiven kredit vekje 2 meseci (70 000). Momentalno ne sum vo moznost da ja platam cela sumata na kredit sto ja baraat, bidejki dogovorot za rati propadna, i sega ja baraat cela suma na pari oddednas, a jas nemozam oddednas toa da go platam.. Poradi X pricini se sluci toa sto se sluci i kreditot otide vo status na raskinuvajne dogovor.. Vemolam kazete koja e procedurata ponataka, na sto da bidam spremen od nivna strana i sto ponataka... Dolg e dolg i mora da se plati, sto ke se sluci ako plakjam sekoj mesec kolku so mislam do celosno cistejne na dolgot? Za sorabotka ne se zainteresirani, za izvrsitel pak ic.. Te drzat na rastojanije i pravat tortura sekojdnevno da ne znaes na sto si.. Cela suma oddednas ni na kraj pamet nema da ja vidat oddednas, no so tekot na vremeto planiram da vrakjam po del.. Cisto me interesira dali pominal nekoj niz istovo, kako postapil i sto da se ocekuva vo skoro idnina.. Fala
Очекувај да ти звонат секојдневно и да ти се закануваат со извршител и разно разни други работи.Ќе ти вршат секојдневно притисок, но мислам дека од Iute се колку толку покоректни.Шест месеци каснев кај 4 финансиски друштва,освен Кредисимо што ме даде на извршител,кај останатите си ја платив само главницата.Ти се јавуваат и се договараш само главницата,но мислам дека претходно те испитуваат дали имаш нешто на твое име или не.Бидејќи јас немам ништо на мое име и отворено им кажав дека или само главниот дел или слободно нека ме дадат на извршител,ми рекоа само главниот дел.
Снимај разговор, ќе имаш доказ дека се закануваат. Значи зошто даваат пари на луѓе кои не се во состојба да ги вратат? Треба проверка, кој е, што е, висина на плата.
Па може не кревање на телефон или пак да им кажеш каде им е место.Обично од М кеш и Изи фајнанс пуштаат мајмуни на телефон.
najverovatno veke e prenesen vo MKB Kako nefunkcionalen kredit ramno na pred izvrsna postapka.. vo ista situacija sum pa znam posle 1.5 mesec vo MKB mi go stavija Kako nefunkcionalen Sto znaci od banka ili od drugo FD veke nemozes da zemes kredit .. a onoj moment koga vidov Deka mi go prefrlile vo MKB Jas prekinav da I'm krevam ne gledam Sto bi se dogovarale poveke taka da na nekoj 10 dena znaat da zazvonat ama ne sekoj den
Отвараш на https://mkb.mk/ и си плаќаш 250 ден ти изработуваат состојба нa изложеност кон кредити. Ќе го добиеш на маил.
https://a1on.mk/macedonia/so-tugja-lichna-karta-podignal-brz-kredit/ Нов ден, нова кражба. Исчитајте убаво, вработените таму дозволиле злоупотреба.