Супер што добиле казна и вработените. Само не разбирам зошто уште државата му дозволува работа на вакви финансиски друштва.
Не добиле казна. Само им е поднесена пријава, а прашање е што понатаму? Агенцијата за заштита на лични податоци не знам зошто спие? Треба по автоматизам да гони, не да чека некој старец од 80 години да оди да моли за помош за вакво нешто. И Министерството за финансии да реагира мора.
Ne im krevaj na telefon nikako, ne vrakaj na viber poraki. Koga vidat deka ne se plasis i ne gi esapis posle nekoe vreme ti nudat i na rati, samo togas se dogovori kolkava ratata da ti bide
Кога пишував дека спас од овие е само да си платиш поединци ме нападнаа, сум работела во вакво ФД.. ништо не ви можеле ако не платите ахаа... Џабе ви се адвокати ако имате долг од 2000 ев. Фанете се за работа да не си имате проблеми. И адвокатот се плаќа.
Ah druze jas da imav ke platev, jas sum gi zemal tie pari i ke gi vratam rabotam i svesno mi e vo kavki gomna sum vlezen. Mi treba advokat da prasam sto bi me sledelo ponataka
Еве јас ќе ти кажам. Ќе одиш на наплата, дома ќе ти идат да пробаат да те убедат да платиш, по некое време и така ако не успеат блокираат сметка па следува извршител (чим работиш).
Epa stignav do poslednata navedena faza izvrsitel sakav da znam sto pravi on, bidejki jas sum ne vraboten i nemam nisto na moe ime
Во тој случај само сметката ќе ти остане блокирана оти немаат ќар на извршител да те дадат (нема што да ти земе) Првите пари што ќе ти стасаат на блокиранава сметка они ќе ги земат и пак ќе биде блокирана додека цел кредит не го исплатиш.
Не му ја мисли по многу и да се вработиш ќе ти сопираат по 1/5 од плата,не може повеќе од тоа за приматели до просечна плата.Така да арно си им направил на тие перални за пари.
aj da prasam .. veke dve rati kasnam so m kes .. mi se javiva sabajlevo i kazuvam problem deka imam i mi vika inkasator doma ke mi puste .. mozno li e
I da doe vikni mu policija I da ti se legitimira I prijavi go Kako fizicko lice Deka te voznemiruva a policija I da ne prevzeme nisto Neka si stoi Deka si prijavila .. da ti zeme nisto nemoze da ti zeme samo ke ti objasnuva Deka ne e ubavo da ne plakas da najdete nacin Kako da platis imas niz forumov MN pisuvano na taa Tema Sto pravi "inkasatoror" itn itn .. Ali moj sovet izbrkaj gi odma NEMA Sto da diskutiras so niv I ne podpisuvaj nisto dokolku probuvaat nesto da ti uvalat
Абе пријавувате луѓе. Кога ќе почнат да се читаат по црни хроники, ќе отвораат очи кому даваат пари и ќе проверуваат, а не укради си лична карта, земи си кредитче. Вакви небулози само во Македонија се толерираат.
A Posto rabotat so dozvola dadena od ministerstvo za finasii I tamu pisi si eden mail Sto ti pravat I Kako tvoite prava gi narusuvaat onie na koj Im e daden Amin da pravat Sto sakaat Segde Nek gi ima segde kaj so moze da se prijavuvaat segde, ne skodi edno mailce da se pusta
Ma od Sto bre da se plasis .. Sto ti mozat ke doe ke go izbrkas ke go prijavis ako I ponataka nemas da platis ke te dadat na naplatna agencija ako I ponataka nemas da platis ke te dadat na izvrsitel .. Oni edvaj toa cekaat da se plasis da se snajdes pari da im dades zatoa sto ne im se isplati drugata opcija I zatoa ti vrsat psihicki pritisok I 1000ce da ti izvlecat srekni ke bidat