Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брзи кредити

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Sesil, 29 март 2017.

1. Missdea

Missdea Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2022
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6
    Кога велиш " лихварска камата", најверојатно мислиш на високите трошоци за кредитите кои ФД ги пресметуваат и кои некогаш се некоклку пати повисоки од оние со Закон дозволени, и понатака на каматите за каснење на ратите. Тука треба да се отворат очи кога се договара кредит со ФД, Нивна цел е што побрзо да те доведат до потпишување на договорот без да ви дадат време да прочиташ и преддоговор и краен договор и сите пресметки. Тврдат дека за 10 -15 минути го одобруваат кредитпт со што јасно признаваат дека не му даваат доволно време на клиентот да прочита се што се договара. Според мене треба добро да се прочитаат сите акти кои се однеуваат на оваа проблематика и да се побара совет од добар адвокат. Исто така, ФД се целосно некоректни кон своите лојални клиенти, оние кои редовно и предвремено си ги враќаат ратите. Зборувам од лично искуство. Дури преку таквите клиенти сакаат да си ги покријат лошо пласираните кредити, а нив ги имаат во голем број поради тоа што не ја анализираат кредитната способност на клиентите при доделувањето на кредитот ( си мал број исклучоци), со тоа што во договорите ставааат високи ставки за трошоци на кредитот за одобрување, за администрирање на кредитот, и што ќе им текне/
    Затоа, опулени очи при потпишување на договор и, најдобро ако е можно, да не се зема кредит од нив.
    Ве молам, ако сакате, каков Ви беше проблемот со ФД Иуте?

Последна измена: 22 ноември 2022
    На Mikha4 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Maci1012

Maci1012 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    32
    Еве ги колку замараат IMG-60e7170b8bf1d14e938935745d91dfef-V.jpg

На Luciferka и Tanjamm им се допаѓа ова.
  3. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.290
    Па нормално ќе замараат вие сте потпишале таму свесно и сте зеле пари и тие пари треба да се вратат.
    Не знам јас како, да земиш кредит и после да не го враќаш свесно.

На Belgin1, blady, Feminka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.853
    Допаѓања:
    13.473
    Срам да им е. Сте земале пари и сега ве замараат да ги вратите. :^)

На blady, christinnn, Feminka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. KriskoMar

KriskoMar Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    9
    Си има законска регулатива за НЕвраќање на кредит, си има институција што се занимава со таа работа.

6. MladiotPropast

MladiotPropast Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    129
    Zdravo,imam prasanje. Sega brzo slusnav denovive pa da prasam tuka navodno imalo nekoka firma se vikala kolektiv ili taka nesto,sto se zanimava so klienti od brzi krediti koi nemaat plateno dolgo vreme i se pred izvrsitel i oni prakaat vistinski reketari koi naplatuvale so prisilna naplata u bukvalna smisla a m kesh pocnala i so predmetna naplata predmeti od doma

7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Абе кај смеат дома да ти влезат освен извршител со налог.
    Може се дезинформации да се усере народот, или се квази извршители некои.

На cresa-jagoda и Luciferka им се допаѓа ова.
  8. MladiotPropast

MladiotPropast Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    129
    Zborev so vraboten od tamu samo ne go znaev licno preku drugar zborevme na vecera i glupo mi beshe da go prasuvam

9. Gulliver

Gulliver Активен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2021
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    43
    Daj te molam prestani so gluposti vekje,moze i baba roga doma ke ti ja pustat,samo ako ne platish.Bog da cuva!!!

На cresa-jagoda и Luciferka им се допаѓа ова.
  10. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Ако не знаеш да намаваш на клоци некој не од брзи кредити да ти дојдат ќе ти дојди и првиот што ќе те сретне на улица кога ќе разбери какви глупости прашуваш :rofl: :rofl: :rofl:

Без судски налог никој нема право да влези во твој приватен имот и да врши некаква присилна наплата.

Присилна наплата врши исклучиво извршител со веродостојна исправа и никој друг.

Ако евентуално ти дојди некој врата да врши присилна наплата намавај го на клоци во вистинска смисла на зборот или повикај полиција.

На cresa-jagoda и Gulliver им се допаѓа ова.
  11. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Ова е ФЛЕКС КРЕДИТ, барем со нив има разбирачка секој кој што сакал да се договори со нив успеал.
    Кога ќе се јават пак одговори на повикот и договор ќе направите сигурно.
    Имаме доста клиенти кои имаат долг кај ова ФД и навистина се флексибилни било ти да се јавиш или твој адвокат.

12. Alllen

Alllen Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    A Dali voopsto imaat pravo da vrsat prisilna naplata spored zakon?

Последна измена: 27 ноември 2022
  13. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.103
    Допаѓања:
    4.031
    Jas imav zemeno brz kredit od Flex pred mozebi godina i poveke i si go isplativ vo najbrz rok se korektno imav moznost. Abe se napraja samo da ne go zatvoram kreditot za da se odolgovlekuva za poveke da vlecat. No nesakav go zatvoriv vednas i od togas na vamu prajkat poraki sekoja nedela, samo za black friday tri poraki mi pisale. Dali se normalni? Nikogas ne bi zela kredit od nikoj, ne planiram da im go polnam dzepceto od sedenje.

14. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    2.083
    Штом вака ви прават претпоставувам сакаат пак да ве навлечат сега пред нова година да земете од кај нив кредит, ако вашиот моб. има опција блокирајте им ги тел. броеви за повик/смс, и на вибер исто, или пишете им е-маил или јавете им кажете им да не ве спамаат со понуди.

На Luciferka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Да, врз основ на веродостојна исправа ( извршно решение )

16. Alllen

Alllen Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    A sto tocno se podrazbira pod prisilna naplata? Dali pod prisilna naplata se podrazbira odzemanje na stvari od doma ?

17. Hrive

Hrive Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo
    Imam edno prasanje
    Dali do sega nekoj imal iskustvo so Forza krediti ? Imav uste 2 rati da go odplatam kreditot no minatiot mesec ne odpustija od rabota odnosno bevme na opredeleno i bez nikakvo izvestuvanje ne ni gi prodolzija dogovorite..treba da zememe plata no i toa neznam dali ke se desi zatoa sto smetkata na firmata e blokirana od izvrsiteli .. vo forza kasnam 1 mesec denes mi pisaa poraka deka predmetot ke go dadele na advokatska kancelarija da pocne postapka za prisilna naplata od utre ili denes da go uplatam vkupniot dolg plus kamati i se
    jas tie pari gi nemam baram rabota i da najdam plata tek vo januari ke zemam .. sakam da prasam posle kolku vreme izvrsitelot blokira smetka i dali prvo treba od advokative da dobijam pismo brzo li ide toa denes za utre ?

18. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    2.083
    Ќе ти ја објаснам постапката во порака, да не си ги повторувам постовите од претходно. :)

19. Maci1012

Maci1012 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    32
    Тие постојат ли уште јас како што знам затворија се,немаат ни филијали ни реклами повеќе

20. Hrive

Hrive Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Neznam za filijali ama postojat
    odnosno mene od kreddy mi e kreditot ama toa e nivno na Forza istite se i cim mi se zakanuva so izvrsitel sig ne zatvorile