Imam zemeno kreditnod mcash. Poradi opravdani pricini kasnam so dve rati .. Mi se zakanuvaat po teleffon deka doma ke dojdat i na rabota . Stvarno doagaat ili namerno pravat taka
Можат да дојдат ама секој нормален ќе му го нададе патот. Не им кревај на тел па на што ќе ти се закануваат.
Dirty money е серија во која што сите епизоди се различни една од друга. Во една од епизодите темата е за овие брзи кредити. Користат дупки во законот во одредени држави, регистрираат фирми и даваат позајмици, кои всушност се оптичка варка. На крај, имотот им е одземен и граѓаните добиваат судски спорови со нив. Вреди да ја изгледате пред да се одлучите на ваков чекор. https://m.imdb.com/title/tt7889220/
Se izvinuvam,samo da ve prasam dokolku nekoj ima odredeno iskustvo bidejki ne mozam da najdam nisto na internet.Dali dokolku dolzam po finansiski drustva bi vlijaelo negativno vo procesot na dobivanje work and travel visa?.Vi blagodaram odnapred
Се проверуваат па и тоа, јас на времето кога сакав да идам и аплицирав за виза ми бараа да приложам доказ штедна книшка од банка
Има нотарски платен налог или нема колку си во доцнење ? Дај повеќе инфо за да можам да ти одговорам.
Во рок од 8 дена по приемот имаш право да се жалиш, ако не се жалиш за околу 2 месеци може да се започне со присилна наплата.
Никогаш сум немала искуство со ова, денес ми се обратија блиски луѓе што имале земено за совет, ама не знам што да им кажам. Сакаат предвреме да го затворат кредитот ама им бараат камата за месеците за кои понатаму би исплаќале рати ако не го затвореле кредитот. Всушност им бараат камата за неколку месеци унапред. Немаат договор никаков, не им дале, не знам што имало во договорот. Нели не смее да бараат камати ако предвреме се исплати? @Forca имаш искуство со ова?
Не знам што направиле, по закон има обврска на двете договорни страни да им се даде примерок од договорот. Не се работи за мене, да сум била јас во прашање ќе си побарав. Замисли ми рекоја дека не знаат зошто не добиле примерок од договор, мислеле дека не им следувал.
Нека одат и нека лупнат на маса малку, ако не знаат да си се изборат за себе и десеткратно ќе вратат. Ако нема поминато 14 дена од склучување на договор може да го вратат земениот износ, само со камата за тој период.
Јас не го примив воопшто бидејќи не сум во државата, ми стигна како препорачано да си го земам од пошта. Е сега дали тоа ќе ја забави процедурата или нема врска тоа.
Секој си има право да си пише што сака. Како што можеш да забележиш има повеќе форумџии со проблеми отколку што сакаат да ги решат истите. И искуствата на сите со тие проблеми ги читаш. Отворен форум е. Ако ти не наоѓаш фајде од овие одговори, некој друг ќе дознае. Можеш да ги одминеш одговорите ако не ти се од фајде. Државата не само што нема начин како да те заштити туку и ти дава на тацна лихварски продавници на кредити. Има мислења од луѓе дека дома им доаѓале да им наплаќаат. Од тоа што е напишано од некој што го разбира случајот, тоа е тоа, нема повеќе. Некој што правно ги разбира работите се обидува БЕСПЛАТНО да помогне колку што може и ти ја напаѓаш нејзе? Свака част. Ако сакаш повеќе, побуни си се на државата да ги смени законите, а не на некој што се обидува да помогне. Репититивно е единствено заради тоа што сите имаат слично искуство, а секој не знае дека некој не смее да му дојде дома и да му се заканува со наплата (башка што може да е некоја рандом личност па ти можеш да му дадеш пари и на неки треќи, а не на лихварското друштво).