Sakam da prasam edno prasanje moj blizok imal zemeno mislam kaza od flex kredit prva rata platil sega so vtorta docni okolu 15 Dena a kenja plati sega utre Ili zaditre pa mu se javilie Ili mu pisale deka utre ponedelnik ke odat doma inkasatori pa Saka da znae Dali za edna zadocneta rata doagaat doma inkasatori vi blagodaram imajte prijatna vecer
Flex ne se takvi,ne prakaat inkasatori na vrata I lesno moze so niv da se dogovoris,jas tamu imam kasneto i 80 dena i ne mi dosl3 ni doma ni na rabota,15 dena ne e golemo kasnenje toa e nisto. Tie zakani so inkasatori doma na rabota uste od 1 den go pravat samo mkesh.
Da ama na nego mu kazale taka deka vo ponedelnik ke I'ma poseta od inkasator doma Ili na rabota da si znae a roj problemi imase vo bolnica vo sk mislese tamu da plati I taka I'm rece ama izleze drugo mu trebaa parite za vo bolnica I sega taka mu rekle deka ponedelnik da znae deka ke I'ma I kasaror prateno pa sega on e isplasen Dali toa samo taka e kazano formalno Ili navistina ke pratat inkasator vi blagodaram
I da SE nadovrzam deka mu stignalo edno Pismo doma od flex deka e vo docnenje so ratata I posle nekoj den od pismoto ova mu go rekle a samo taa rata mu e vo docnenje
Каков инкасатор, се што ќе дојде на врата буквално треба да се исфрли, постапка за присилна наплата е предвидена во закон за извршување. Инаку може и за еден ден каснење да дојди со лихвари не си на чисто.
Neznam sto da mu kazam Dali toa e formalno kazano za pobrgu da SE plati ratata Ili navistina ke odat neznam covekot e ispalsen mnogu
Нема правила може да отидат може и не, нема што да се плаши, нека му остават писмена опомена и создравје.
Da znam ama na nego veke mu stignalo Pismo neznam zosto sega i inkasatori sepak fala vi na odgovorite
Deneska I'm SE iavil I'm rekol deka ke SE obide da plati deneska mu rekle plati odma oti eve inkasatorite SE ovde vo filijala cekaat posle SE javil rekol deka ke gleda do vecer da plati mu rekle Ako nebplati denes od utre ke si imal rabota so naplaten centar so niv ne,stoe sega pak toa naplaten centar sega Ako mo moze utre da mu odat doma neznam toj ke plati utre porucek rece isplasen e do koski
Како земате кредити од вакви продавници за пари коа знаете што се случува ако не вратите на време ? Еден поминал лошо, друг,трет и мозокот да се уклучи малку си викаш чекај Стојна, Бисера, Галена ги „ малтретираја “ не одам таму. 90% од сите што земале кредит не сакаат да вратат, му кажала некоја си Стојанка земаш ама не треба да вратиш, или некој квази правничина се ќе сторат да не платиш и да одите по судови и погоди што на суд губиш, вака се заеба со адвокат сестра му на дечко ми а гледам такви адвокати и овде на форумов се рекламираат. Барајте начин платете и стапнување ваша нога таму не.
Znam da ama kreditot ne e moj jas samo ovde prasav mislenje bidejki ne e vo ovaa grupa clen pa zatoa jas pisav sepak fala vi na odgovorot
Се лажат со она, земаш кредит, и ако го вратиш за еден месец не треба да платиш ништо камата, а они ако имале пари за да вратат истиот месец немало кредит да земаат и така се заглавуваат затоа што не размислуваат.
Сестра му на дечко ми земала кредит и ќе вратела ама пријателка и кажала тие не тужат ништо не ти можат и такви глупости, после и адвокат исто ја излажал и загубиле на суд.
Нормално ќе загубат, долгот мора да се врати, пријателката а и адвокатот ја подвеле дека не и' можеле ништо, и дека нема да го врати долгот. Долгот се враќа прашањето е колку ќе врати дали реално колку што земала плус законски казнена камата и со СВТ до 50% од кредитот (според висината на моменталната референтна стапка во НБРМ) или ќе врати долгот плус законска казнена камата и со стапка на вкупни трошоци од 120-130% од кредитот, али затоа не се фаќа било кој адвокат, не секој ги работи овие предмети затоа што важно е какви насоки ќе даде адвокатот на вештакот за да го изготви вештачењето али за да се дадат насоки потрбно е однапред да се знае како да се конструира приговорот, и што ќе се бара со приговорот, неправилно употребени зборови т.е. неправилно барање во приговорот значат одбивање на приговорот како неоснован, комплицирано е, нејсе, друга опција со поднесување на приговор е купување на време од денот на поднесување на приговорот до закажување на рочиштето, се' зависи што бара странката, ако сака да се купи време се знае однапред дека спорот е изгубен само ќе се прави се' да се купи време за да ги собере парите и да го врати долгот за да се избегне извршување, а се пробува судски да се спогодат и да се намали долгот ако пример СВТ е над 50%, или законската казнена камата е над 10% и слично. Ако сака странката да се спори долгот во целина тогаш се оди со вештачење како што пишав погоре. Во конкретниот случај ниту ова погоре и е кажано на сестрата на вашиот дечко, ниту пак било поднесено вештачење со приговорот или до одржување на рочиштето, туку е поднесен само приговор, да не навлегувам поопширно во однос на приговорот, и нормално дека ќе се загуби предметот. (Велам приговор затоа што за парични побарувања кои се докажуваат со веродостојни исправи доверителите се должни да поведат постапка за издавање на нотарски платен налог, а на решението од нотарот се поднесува приговор) Спомни и го ова на сестрата на вашиот дечко и ако е вака како што пишав и сакаат да им го разгледам случајот пишете ми во порака. Секогаш има начин доколку реално постои повреда на правилата на постапката пример неуредна достава.
Министерство за финансии бара да се намалат трошоците за брзи кредити. Бунете се луѓе, сите кои имате проблем пишувајте мејлови, јавувајте се во Министерството за финансии. И ова не е доволно. Треба и да се испита вистинитоста на рекламите кои ти порачуваат дека како невработен можеш да оди на Малдиви и да купиш автомобил. Манипулација. Треба да се поведе ред.
Тања ти се зафркаваш со нас ? Тешки криминалци стојат зад овие здруженија ,поврзани се со министерствата,судовите ..Имам кажано сто пати на темава да си плаќаат редовно,и кога зимаат да се свесни дека ќе им ставаат дополнителни незаконски трошоци .