мислам дека е за наплата на побарувања од клиенти, треба да им испраќаш писма. Јас на Кариера.мк башггледав за референт за наплата во ФД и така нешо пишуваше. Дека треба да ги потсетуваш на мирен не знам каков све начин, да ги вратат парите
Во случајот погоре, како не се јавиле на телефонскиот број да проверат кому даваат кредит, а се јавиле кога веќе треба да се враќа рата. На оваа тема треба да се прават истражувачки стории и дебатни емисии, арно ама овие се рекламираат секаде, тоест со пари замолчуваат медиуми.
Sakam da prasam. Do site na ovoj forum. Soprugata ima zemeno brz kredit od sn finansii Bitola. 2021 god. 9000 den. No ne go vrakjala redovno i koga ostanuva bes rabota isplakjame ne navremeno vkupna suma okolu 22000 den. No ne redovno. Jas koga doznav togaj plakjavme. No tie se javuvaa i baraa nekoj cifri so kazni okolu 48000 den za da se zatvori kreditot. Jas licno ne i davav da se plakja citajki go ovoj forum deka na sud moze da se izdejstvuva deka dogovorot e nishtoven. E sega pred nekoj den pristigna cela papka so notarski pecat. Deka dolgot e 77000 den plus za notar trosoci okolu 84000 den. Rok ima uste 5 dena da se ospori ovoj dogovor. Ako ne odi na izvrshitel i ke go krkame so suma okolu 90000den.A kreditot e 9000 den. II plus uplateni imame na smetkata na sn. Finansii. Okolu 22000 den. Ima nema pomosh. Za toa pishuvam.pozz
Zdravo imam edno prasanje.Zemav pred 6 dena kredti vo M Cash i sega sakam da go zatvoram cel namesti rati i mi imaat kazano deka vo prvi 14 dena namesto celiot mozam samo glavnicata i kamatata za tie denovi,no vo M cash odbivaat pa bi sakal da prasam sto bi mozel da pravam sega dali imam nekoja opcija?
Оди во М Кеш и лупни малку таму на маса покажи дека си ги знаеш твоите законски права ( внимавај што потпишуваш ) Доколку и понатаму не постапат по нивната законска обврска заедно со адвокат ќе одите во продавницата за пари и разговорот сигурно ќе се одвива на сосема поинаков начин и ќе ги остварите вашите права.
Јас земам само потрошувачки кредит имав 8000 евра така и само тој го трошам не земам брзи имаат огромни СВТ плус и се многу мали.
Ај што се рекламираат на ТВ, по портали, секаде, вчера видов на јавни места лепеле плакати. Нудат кредит, а награда велосипед.
Zosto bi zemala ,kredit,bilo kakov ako imas,golema plata ,kako sto pisa vo temata za plata?Investiras so tie pari?
Јас секогаш имам кредит никогаш не го отплаќам целосно само си го обновувам за истата сума. Го користам за инвестрање и трошење. Имам поврат на инвестиции поголем од 5% за да покријам камата и ми се исплати. Сега планирам ако ми дадат до одам со максилана сума мислам дека е 25000 евра. Имам идеи за инвестирање. Нормално ако ми дозволат. Го користам како левериџ без маргин кол затоа сакам потрошувачки кредити. Си плаќам рати секој месец иако имам доволно пари за ги вратам целосно без проблем.
Сакав да им ги искинам тие нивни испринтани листови каде даваат награда, смешна награда, и пишуваат каде им е локацијата, телефонски броеви оставиле еден куп, мислиш гратис пари даваат. Сакав да ги искинам, ама многу народ имаше на постојка, нема смисла, ќе речат што луда ли е оваа, што и е.
Dali moze nekoj go znae ovoj broj ili kako mozam da doznaam koj se gi barav ama ne mozam da gi dobijam