Taa e tolku ispalsena I I rekle eve trgnati SE kaj vas da dojdat na domasna adresa Ili snajdete SE do porucek da ja platite ratata Ako SE snajdete ke gi vratam nazad da ne doagaat I sega nemoze da svati sto e poentata pusteni SE da dojdat ama Ako SE snajdes do porucek da platis ke I'm kazam da SE vratam neznam ni jas na ova sto da recam
Како може да верувате на такви работи 140 дена каснев кај нив секој ден ми го збореа истото, какво доаѓање плашат луѓе само.Денес ти се заканувале да им платиш дека им е крај на месец си тераат наплата,а тоа им е рецепт за да исплашат некој што не ги знае и да им плати.
I vie kasnevte vo M kes oti ona kasni ovaa rata samo I I rekle deka drugata veke ke I dojde oti utre e prvi ama ne samo denes kazi reci sekoj den od 16 juli navaka I zvonele I I kazuvale taka bidejki ratata I dospeva na 16 vo mesecot I fakticki ona samo taa rata ja nemala podmireno,a mnogu SE plasis da ne dojdat veli sekoj den mi vikaat pustame agenti za naplata eve gi odat kaj vas na domasna adresa deneska pak I I rekle Ako ne ja podmiri deneska ratata ke dosle sega pa navodno utre agentite za naplata doma I ke I go barale I dvete rati naednas da gi plati a nea drugata fakticki I dospeva Po toa sto mi kaza ona na 16 avgust e sega Dali ke dojdat Ili ne neznam vazno ona e preplasena,do nekni bese vo bolnica na hematologija zenata I zatoa nemozese da ja podmiri ratata inace redovno plaka I nekna koga bila I vo bolnica I rekle ke dojde kolega na teren vo bolnica da mu gi dadete parite neznam Dali namerno taka kazuvaat Ili neznam so da kazam vazno ona SE plasi da ne dojdat doma fala vi sepak na odgovorot I ova sto go pisav Dali e izvodlivo da go napravat Ili samo ia zaplasuvaat zenata
Zdravo pak jas eve komsivkata e kaj mene dojde sega povtorno I SE javile sega od m kes I povtorno I rekle deka ako ne uplatil do 15 casot da Im rece na familijata deka ke dojdat inkasatori doma I ke bilo sram da gledaat komsiite deka se odeni za naplata zatoa da podmirela do 15 casot oti posle toa ke dosle kaj niv I site komsii ke videle deka taa I'ma za plakajne grev mi e za zenata ama osven od ovde sto mozam da dobijam odgovor I da I prenesam za da SE oslobodi malku na dr nacin nemam Kako da I pomognam kazete iskustva ve molam da napomenam pak I'ma samo edna rata nepodmirena koja ja kasni15 Dena
Луѓе, ве разбирам многу добро дека никој не тропа на врата кај лихвариве од ќејф и дека си имате добра причина зошто се решавате на тоа ама стварно се фрлате самите себе во оган и уште коа потпишувате треба да ви е јасно со кого си фаќате работа. Многу луѓе изгореле поради ова и тешко да се извлечат, а ваквиве легални лихвари на секој чекор ги има да намамуваат жртви, смислено е сето ова и е одраз на целата ситуација во која се наоѓаме у бананава такозвана држава. Затоа внимателно, не е играчка ова, последиците сами мора да ги трпите.
Znam da megutoa ete komsivkata od zdravstveni pricini morala da zeme I sega docnela prvpat 15 Dena zosto bese vo bolnica inace redovno si plakala do sega ama ne e clen ovde I zatoa jas pisuvam iskustva oti premnogu e ispalsena a I bolna e sirotata
Pa preeska SE vidov so komsivkata Bev kaj niv ne dosle vcera denes neli ne rabotat sega sirotata ceka utre da ne dosle I velam ne SE plasi I taka si bolna imas mnogu grizi od bolesta ne plasi SE ama mi vika Dobro ne SE plasam ama ja gledam deka e isplasena I sega sigurno cela vecer pak ke misli za utre Dali ke dojdat Dali nema da dojdat Dali ke zvonat sto da kaze koga ke zvonat grev mi e stvarno za nea I zatoa od ovde I prenesuvam soveti da ja smiram malku sepak fala vi na odgovorite
Ама и лани сте имале проблеми со овие наводниве инкасатори, се заканувале дека ќе дојдат на врата? Тешко и на тебе со вакви комшии, јака ти душа... Ако се работи за истите луѓе, не знам со кој памет пак се зафатиле со лихвари, не им доаѓа памет и не.
Da Jas samo sakam da I'm dadam sovet ama bidejki so vakvi krediti nemam iskustva zatoa ovde pisuvam kolku tolku da I'm kazam sto I Kako imaat lugeto iskustva so niv,nes um SE vpustala vo ovie krediti I ne mislam da SE vpustam bidejki gledam lugeto Kako zaglavuvaat I Kakov strav imaat
https://www.slobodenpecat.mk/zemale...hrtvite-razbrale-koga-trebalo-da-vratat-pari/ Kaко земале кредит со туѓ телефонски број? Значи овие треба да се затворат.
Почитувани, дали е можно и дали е законски финансиско друштво да бара од извршител кадешто се дадени и уредно плаќано минимална сума продажба на стан за долг од 60 000 ден, притоа да напоменам дека должникот се води дека е под стечај, и прима веке 3 месеци од бирото за вработување 11 400 денари до пензија т.е ке ги прима се до 11.04.2024год и тоа е единствениот прилив а се 3 члено семејство сите болни, дадено приговор во финансиското друштво и е одбиено и денес е постапено кон продажба на станот Statusov e od Edna grupa na FB Sega odkako Im gi namalija troskovive ke zimaat imoti za 1000 evra mada malce nerealna mi e situacijava po koj saka zakon Stan vo prosek od 30.000 evra da go procenat na 1000 evra za da si go naplatat dolgot ama koga ke mi tekne kaj ziveeme se e mozno
Lele ovie od m kes ja zdrobija komsivkata od zvonenje preeska pak I SE javile I I rekle deneska do 15 casot da plati oti ke otisle doma pak istoto Kako I site prethodno javuvanja ama I rekle sega sme seriozno deneska obavezno ideme pa vie mislete si Kako ke go pretrpite sramota od komsiite I Kako ke SE pojavite pred nivnite oci zenickata cela Platata od sin I da zeme I da plati mi SE Javi so placenje tolku mi e grev neznam veke nonstop toa I go kazuvaat Po toa sto taa mi kazuva SE toa istoto a ona koga zbori so niv e tolku isplasena SE trese na tel neznam sto da kazam
Nema potreba da SE preseli kaj mene I nema potreba od vakvi odgovori jas samo pisuvam ona sto I go kazuvaat a ne navreduvam nikogo I mislam deka nema potreba od vakvi komentari ne me svakajte pogresno no mislam deka ne e ubavo taka so vakvi komentari
M Кеш ем работат со највисоки камати, над дозволеното, ем казни имаат СТРАШНИ ем се досадни и се закануваат со све и свашта. Ете лично јас, на улица подобро ќе просам отколку во М Кеш кредит да земам. Не оправдувам да се доцни, кога си земал треба да си платиш на време, ама ова нивното понашање е застрашувачко, ете кај мене еден куп клиенти се жалат од М Кеш, од ароганцијата на вработените, од казните и каматите. Кај секој е различно, не знам да ти кажам реално не сум била во ситуација да доцнам никаде. Некаде можеби има и со месеци и години толеранција, ама кредитната историја ти е трајно нарушена и никаде повеќе нема да ти одобрат кредити никаде додека не се расчистиш и не помине одреден период. Плус во повеќето ФД имаат страшно високи казнени пенали за доцнење. Или одиш на наплатна агенција, или на извршител или плаќаш премногу казнени пенали. Е сега колку има толеранција, секој различно го работи тоа.
Што ја лажат, има еден куп луѓе што не плаќаат редовно и ништо не им напраиле. И што имаа таа тебе да те замара, нека си го фати син и под рака и нека си одат таму да си ја решат дилемата со нив. Кредитниве друштвава се и свашта им кажуваат на луѓево и вселенски брод да ти дојде и куќата да ти ја земе ќе поверуваат. Еве ви стататија зошто никогаш да не си ги сликате личните документи: Брзи кредити на туѓ грб Еве ви статија од поранешен работник во друштво: Дадов отказ, ме гризеше совеста додека работев со брзите кредити!