Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брзи кредити

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Sesil, 29 март 2017.

1. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.284
    Допаѓања:
    8.614
    Па што ќе ти е потврда се знае дека ќе немаш долг. Ама ти можеш за секој случај да си ја земеш ако сакаш.

2. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.284
    Допаѓања:
    8.614
    Има големи камати ако закасните, гледајте плаќајте рати на време, секој ден ви е камата, и само се таложи сумата.
    Ако не сте биле способни за да враќате, не требало ни да земете кредит. А не по 3 месеци да касните и некој да ве толерира, ни во банка не толерираат каснење од 3 месеци, така да пазете што правите пред да ви биде доцна.

На little women и Jane.Birkin им се допаѓа ова.
  3. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    3.144
    Во која фирма работиш ти?

4. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.923
    Може да се земе потврда за активен и за затворен кредит. Некаде ги наплаќаат од 200-500ден.

5. Martichka21

Martichka21 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    35
    Zdr moze li da podignam bez kredit kako student? Ne sum vrabotena moite rabotat samo.. I kade mozam niz Skopje pozz

6. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.233
    Допаѓања:
    3.936
    За зимање претпоставувам дека ќе можеш. Но ако си невработена помисли малку, како би го враќала. Како што читаш овде не е лесно ако касниш со рати.

7. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.534
    Допаѓања:
    12.714
    Епа како ќе земеш кредит, врз основа на што ќе докажеш дека можеш да го враќаш кредитот?

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Martichka21

Martichka21 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    35
    Ke se vrabotev sekako
    I imam roditeli ke go vratam znam mnogu zimaat bez rabota ^_^

На iva22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Maci1012

Maci1012 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    32
    Jas mislam deka ako ne si vrabotena nema sansi da ti dadat kredit,uslov za aplikacija e da imas priliv na sredstva na smetka osven plata se zema vo obzir i kirija.

10. Martichka21

Martichka21 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    35
    Davaat brz kesh po filijalive, ali od banka ne( i ne sekoii...)

11. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.051
    Допаѓања:
    12.778
    Не си играј. Немој да земеш, па да лажеш дома, па да заглавиш со кредитот, на улица има да останете. Студент си, биди паметна малку. Ако имаат твоите плати, нека ти дадат пари, што ќе ти брз кредит? Не си играј, млада си, кредитна историја не ти треба да имаш. Исчитај ја групава, не прави глупости, ќе се каеш. Тоа се легални лихвари. Постојат затоа што има овци што за 3.000 на крај ќе платат 30.000. Паметни се тие што не земаат никакви кредити.

ПС. Една женичка ми кажа дека на синот, иако е болен и лежи во кревет, овие лихварите му се јавиле неколку пати да го убедуваат да земе брз кредит. Абе како смеат така? Жената сакала да отиде со секира да им го искрши дуќанот. Ја прашав добро од каде им е бројот, ми вели „ќе се снајдат тие, само кредит да им земеш“.

На little women, Jane.Birkin, Forca и 2 други им се допаѓа ова.
  12. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.534
    Допаѓања:
    12.714
    Подобро оди келнерка работи, даваат добра дневница и за парт тајм, него по лихвари да заглавиш, најпријателски ти кажувам..

На LightSpirit, Mumoftwo30, tanjita и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Martichka21

Martichka21 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    35
    Se sfakjaamm, da ste mi zivi i zdravi♡♡
    Ama koga trebaat itno pari, nema drugg nacin stvarno razberete me , jas bozem saka taka da e, ama toa e, se nadevam nema da me zloupotrebat, sleden mesec vrakjam parite se mi kazaa datumm se nadrvam okay k e

14. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.308
    Допаѓања:
    13.235
    Свесно ризикуваш, ти си знаеш ама после не се жали, они не се хуманитарци, ќе враќаш со све камата, ќе ти лупнат огромна, ич не ги боли уво.

А твоите знаат дека ќе зимаш кредит?
    Мислам дека треба да се информирани кога више они ќе треба да го отплаќаат, не да криеш од нив.
    И глеј редовно и навремено да си плаќаш, ни ден да не касниш зашо лесно се заглавува, а тие тоа го чекаат.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Martichka21

Martichka21 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    35
    Znaat, kje mi pomognat sekako mala suma e nareden mesec vrakjam, ne zemav neso preterano so ne mozam da vrataamm, si gi snosam posledicite sama sekako i rabota ke baram,, ali koa nema izlez toa ee toa

На Natasa!@#$ и Mrs. right им се допаѓа ова.
  16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.051
    Допаѓања:
    12.778
    Не си играј, од мала сума станува астрономска сума. Сите така почнале и заглавиле. Фаќај се за работа, барај некоја маркетинг агенција, често бараат промотерки, даваат солидни дневници, врати парите и да не помислиш веќе на без кредит, и на никаков кредит додека не бидеш вработена со стабилни примања. Кажи дома, земете заем и врати им ги веднаш парите. Јас сум возрасна, со редовни примања, па не ни сакам да земам кредит, сакам мирно да спијам.

На Forca му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.284
    Допаѓања:
    8.614
    Не ти треба ич тоа зло. А и не знам дали даваат ако си невработена, тешко тоа. Може 10.000 ден. ама и за толку не сум сигурна.

На Martichka21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.763
    Допаѓања:
    169.176
    Нема шо да кажам шо веќе не ти кажале, а веќе и напрај. Особено оти моментално си невработена, и наводно родителите знат, далеку подобра опција би била ако е толку итно да се зајмиш од нив, или од роднини. Пошто нема да имаш огромна камата за мала сума. Ова мисла за наредно и други во твоја ситуација како подобра опција пошто јбг. Сите некогаш заглавуваме. Ама како ќе се одглавиме е клучно.

19. Talija12

Talija12 Нов член

Се зачлени на:
    13 јануари 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    здраво,
    да прашам вооднос на брзиве кредити.
    имам кредит од 12000 денари. пошо бев во странство два месеци и не бев во можност да ги исплатам ратите ми стигна опомена пред тужба.
    дали е возможно да се договри за да уплати дел од сумата и остатокот да речиме по две недели, зашо чекам да ми префрлат плата?
    или одма тужат?
    ако да колу е вреемската разлика измеѓу поднесена тужба и поднесување на извршител?

20. Talija12

Talija12 Нов член

Се зачлени на:
    13 јануари 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    здраво,
    да прашам вооднос на брзиве кредити.
    имам кредит од 12000 денари. пошо бев во странство два месеци и не бев во можност да ги исплатам ратите ми стигна опомена пред тужба.
    дали е возможно да се договри за да уплати дел од сумата и остатокот да речиме по две недели, зашо чекам да ми префрлат плата?
    или одма тужат?
    ако да колу е вреемската разлика измеѓу поднесена тужба и поднесување на извршител?