Ама пази, земаат кредити и потоа плукаат по овие финансискиве друштва. Сакаат пари, но не ги враќаат.
Ако добро го прочитавте членот, кажа дека немаат право да замараат за ДРУГИ што должат. Значи ако јас сум земала, мене ќе ме бараат, нема мајка ми, баба ми и тако даље да ги бараат.
Си оставил контакт-број, ако не можат да го најдат должникот, вртат на тој број што е оставен. И во банките така прават, за Уни банка сум сигурна.
Па ако оставам број за контакт, мој број ќе оставам. Ако некој друг што земал кредит оставил мој број без согласност, е ќе си го јаде.
Па така де, божем некој на сила го тера, своеволно си потпишуваат, и што сакаат не разбирам, да не враќаат рати и така да им простат на лепе очи.
Nikoj ne vika ne treba da vratat tuku sto sum jas dolzen da me zamaraat ako nemoj moj komsija im dolzi ili nekoj moj rodnina
Епа, треба да размислите пред да земете кредит. Ем ѕвонат, ем некои идат дома и вознемируваат други од фамилија заради неплаќачот.
Epa neka si go baraat toj sto im dolzi i toj sto e ostaven kako lice za kontakt no da voznemiruvaat treti lica naogajki nekako broevi nemaat pravo
Не ве сфаќам со брзиве кредити, јас земав, редовно си го враќав, го затворив, никогаш никаков проблем, тоа што сте неодговорни и земате а не враќате веќе си е ваш проблем.
Ти си од ретките. Батали кредитиве луѓево не си ги плаќаат зошто ги мрзи. Знам во операториве имаат корисници со по 20.000 денари, па и повише, неплатени сметки и ги даваат на извршители, должнициве со тужби се закануваат. За ЕВН да не зборам. Со цел памет се жалат зошто струја им исклучиле, а они должници од трето колено. Секакви будали има, не ги плаќаат зошто на слепо ги потпишуваат договорите.
Zdravo vo Iute imam eden nefunkcionalen kredit. Znaci kreditnata istorija mi e narusena. Sakam da prasam dali bi mi odobrile od nekoj drug brz kredit ili nema sansi?
Немаат врска брзите кредити едни со други,но ако на пример,еден од тиго не ти е исчистен не можеш да земеш нов од таму.Не може да ти видат кредитна историја во мкеш ако си зел од кредисимо да речеме...
Сега Финансискиве друштва што даваат брзи кредити прават проверка на Кредитна изложеност, така што тоа што имаш незатворен кредит во Јуте, може да влијае на одлуката на друго друштво да не ти даде или да ти понуди помал износ на кредит.
Добро, а која е најмалата сума за брз кредит? Дали кога ви стига на сметка од некое финансиско друштво си пишува прилив од Тиго, Форца итн? Проверувам сметка, гледам 4,000 денари плус од некаде. Не е плата, не е К-15, не е од фирмава, туку од книговодствено биро од каде веќе ги земав заработените хонорари. Сега се чудам да не е грешка нивна, да не пуштиле на мене место на друг соработник, да не е моја грешка при пресметки, да не почестиле дека иде Нова година. Прашањето е, да не е некој брз кредит од некаде, иако немам давано податоци никому скоро, ниту имам работа со брзи кредити. Кога ви ги пуштаат парите на сметка ви пушува дека е брз кредит и од кое ФД е исплатено? Смешно е прашањето, ама помислив на брзи кредити.