Брзи кредити

Discussion in 'Општи дискусии' started by Sesil, Mar 29, 2017.

1. нина122

нина122 Популарен член

Џабе, имам пишувано и во темава, на мајка ми кога зема нов број од Телеком и вртеа постојано од Тиго, ти тетке не лажеш, син ти го криеш, џабе им се јавив и им објаснив, пак по старо после недела две, се разбравме со Телеком, ни го сменија бројот накрај..

Tanjamm likes this.
  2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Јас се пожалив во Дирекција за лични податоци, дека сите хотели задржуваат лични карти додека си гост, пишав мејл, се јавив, после некое време имаше соопштение дека ги контролирале хотелите и нашле неправилности. Сите што тука пишуваат да праќаа мејлови по медиуми и Министерство за финансии, досега лихварите ќе беа затворени.

SummerGirl, Forca and golemiotmalisan like this.
  3. golemiotmalisan

golemiotmalisan Истакнат член

Еве јас секако ке се обратам до адвокат во Понеделник, немам намера ни време да се замарам со нив.

Tanjamm likes this.
  4. Forca

Forca Популарен член

Ти одговорив во пп.

Не смеат да се обраќаат затоа што така му го нарушуваат угледот на корисникот, работодавачот не е посредник помеѓу фд и корисникот.

5. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Секако. Не оставај на случајности, како што ти рече Форца, да не бидеш од нигде никаде должна да плаќаш туѓи кредити. Ништо не те чини да пратиш мејл до Дирекција за лични податоци, да се јавиш, да кажеш дека одбиваат да бришат телефон од база. Исто и кај Народен правобранител можеш да се пожалиш. Одиш, ќе ти дадат да пополниш што е проблемот. Ако сите реагирате, некој ефект ќе има. Луѓето што враќаат туѓи брзи кредити на овие бараби треба да им одат на протест пред канцеларии.

Last edited: Mar 15, 2024
    Forca likes this.
  6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Многу им е гајле на нив. Бивши колега има земено брз кредит. Еднаш му се јавиле на газдата. Не се нормални. Па и од банкиве исто прават. (facepalm)

Не прифаќајте да бидете лице за контакт. И не потпишувајте ако ви се нуди нешто.

Anyshka, Forca and Tanjamm like this.
  7. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Кај нас се јавуваат искрено и писма праќаат, лично до нас до фирма, што страшно ме нервира...

SummerGirl likes this.
  8. Maci1012

Maci1012 Истакнат член

Од кој ФД праќаат писма кај вас во форма ако не е тајна.Претпоставувам за ваши вработени што должат и не плаќаат.

9. Justicija

Justicija Форумски идол

Колку време треба да си во работен однос за да земиш брз кредит?

10. m.t12

m.t12 Истакнат член

Zavisi kade no u povekjeto ne ni treba da si vraboten

11. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Iute не даваат без да си вработен, за другите не знам, имам другар што работеше таму, и вика дека луѓе земаат брзи кредити, и очекуваат да им ги враќа господ, една рата ако закасниш имаш камата, и тоа е што е, во самите договори пишува, никој со сила не ве тера да земате брзи кредити.

Во однос на заштита за лични податоци, оддамна имав земено кредитна картичка и им ја дадов на моите да си ја користат, не ми требаше мене, си плаќаа секако, на мое име, кажале во банка на мајка ми информации без да ги побара пример, што не смеат да кажат ништо!

А овие за брзи кредити немаат ни право тоа да го прават, и во фирма да се јавуваат, тоа е искористување на лични податоци!

И да знаете дека на извршител ако ве дадат, автоматски поканата со цел износ стига на работа, и сите ве дознаваат секако, кај нас во фирма стигаат писма од извршители. :x

Tanjamm and SummerGirl like this.
  12. m.t12

m.t12 Истакнат член

Za iute da no tigo ne baraat da si vraboten isto i e kaj povekjeto drugi

13. Audiofreak

Audiofreak Нов член

Begaj ko od chuma

Ima i za nevraboteni, nekoi c'è te nateraat da platish 600 den za mesecn o osiguruvanje

Vnimavaj baraat da imash osiguruvanje(mcash, flex, zemi pari)

14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Бараат лице за контакт пошо на лепе очи им даваат пари. Кој стигне иде зима од ФД пари, и најчесто се за пороци, коцка, дрога, да вратат шо должат. Пошо овие само матичен бараат. Иди у НЛБ, или Стопанска земи така кредит па да ти ѕвонат ко клошари. Ќе те дае на извршител, ќе ти земе сѐ господски. А овие се лихвари само демек институција, а исто срање се. И пошто ништо не бараат, бараат лице за контакт. У банка жирант, лихвар бара залог. Како ја да даам 20,000 на лепе очи на Феминка од Скопје? Ја еве не работам, ствармо неам од кај да им најдам пари. Затоа и не зиам

SummerGirl and Tanjamm like this.
  15. Audiofreak

Audiofreak Нов член

Zemi pari se najekonomichni, ali baraat kontakt telefon od drugo lice i da si vraboten-a

16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Сакаш да кажеш од банка кажале лични податоци кои не смеат да ги споделат? Абе хотел промаја е ова, не е држава. Кога одам во банка, се разочарувам колку се непрофесионални во една од најголемите банки. Значи се дерат на постари луѓе, дрски, невоспитани, пред компјутер им стои сокче, кафе, лесно можат да истурат на тастатура, лом да направат. Праќајте мејлови во Дирекција за заштита на лични податоци, реагирајте кога нешто не се почитува.

Audiofreak likes this.
  17. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Кога се работи за брзи кредити, мора прво многу информирање пред да се подигнат. Ама и измамите што се случуваат не се малку:
    Со туѓи лични карти и лажни идентитети до брзи кредити - граѓаните очајни за пари сè повеќе прават кривични дела - telma.com.mk

ЗЕМАЊЕТО БРЗИ КРЕДИТИ СО УКРАДЕНИ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ Е ПРОБЛЕМ НА ПОЛИЦИЈАТА, А НЕ НАШ, ВЕЛАТ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ КОЕ ГИ КОНТРОЛИРА ФИРМИТЕ ЗА БРЗИ ПАРИ - Сакам Да Кажам (sdk.mk)

Внимавајте кому и каде ја давате вашата лична карта: може да го злоупотребат вашиот идентитет, па дури и да земат кредит на ваше име | Meta.mk

Имаше уште едно истражување од ИРЛ ама никаде го нема. Го тргнале

Како што може да се забележи, си ја префрлаат вината еден на друг, а во случајов оштетени се луѓето. Ни криви ни должни, кредити треба да враќаат...

Last edited: Apr 2, 2024
    SummerGirl and Feminka22 like this.
  18. Justicija

Justicija Форумски идол

Кој се најефтининод брзиве кредити?
    Моја другарка имала земено 150000од Тиго и за нив требала да врати 350000 ден на 12 месеци даљ е могуче ?

19. Audiofreak

Audiofreak Нов член

Dosta e mesec ali vo M Cash c'è ti dat i bez... Samo c'è mora dda platish polisa 600deb i orash da dajsh tel. Od drugo lice da go maltretiret ako ne placcash ratj

20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Треба како во Франција, излези, протестирај, направи лом, па ќе видиме дали не биле надлежни. Да се затвориме дома, да не одиме никаде, да преминеме на пештерски живот за да се заштитиме од бараби и лихвари. Абе не отишол никој да им искрши се, да ги истепа, ќе видиш после како ќе ги стегнат, и никој нема да смее да се нафати да работи во тие дувла. Да се случат два - три инциденти ќе видиш дали така ќе тераат. И треба лица кои работеле во такви дувла да не ги примаат на друго место на работа. Видам ли во ЦВ си работел во брзи кредити, марш преку врата, нема работа.

Mumoftwo30 and Anyshka like this.