Не може ништо да ти направат. Немаш потпишано ништо. Сите лица за контакт ги замараат. Затоа, друг пат давање броеви не.
Pred nekoj den majka mi prashala konkretno vo tigo kako odi predvremenoto plakjanje, no ne i dale odgovor. Ne i ja kazale sumata koja treba da se isplati, rekle deka toa ne e vozmozno.
Ќе ве замолам за информација како оди постапката за земање кредит од 60.000 денари од НЛБ банка? Примач на плата кај нив 5та година, ако му требаат пример 1000 евра итно, а отплаќањето да се одвива со повлекување пари(рата) при добивање плата. Кои документи се потребни, и што во случај доколку лицето остане без работа? Како се отплаќа ратата во тој случај?
Ратата мораш да си ја плаќаш, за 3 неплатени рати следува опомена и на извршител ќе завршиш. Имаш документи кои што ти се потребно на нивната страна, треба да си во редовен раб однос, останатото можеш и со некој вработен во филијала да го разговараш.
Zdravo da prasam da ne znae nekoj...kreditot mi e daden na agencija za naplata od kompanijava vikaat site podatoci se vo eos matrix. E sega vo eos matrix vikaat administrativno ne e sreden tvojot slucaj javise na kraj na mesec arno ama dva meseci istoto mi go kazuvaat Da ne imal nekoj slicno iskustvo da mi kaze mislenje da ne ispadne posle dolzis olku meseci dlzis tolku meseci da me natrupaat kamati...znaci i eos matrix i kompanijata ne mi kazuvaat kolku imam za plakanje neznam kaj da se obratam za da pocnam da go vrakam dolgot
Не си плаќал долго време? Отифи лично до кај нив, мора да кажат, земи со тебе и ЛК. Ако не е плаќано долго време, имаш големи камати.
Здраво, прееска еден колега ме замоли да му бидам лице за контакт во М кеш, и не знам кој ѓавол ме натера да прифатам. Операторката ми бараше да и дадам лични податоци матичен број и телефонски број, е сега прашањето ми е дали може да направат нешто со моите податоци, и доколку сакам да се откажам да бидам лице за контакт дали ги бришат податоците што ги имам дадено?
Ќе ги избришат податоците. Ама да побараш да ти дадат документ. Не требало да дадеш матичен број. Може во твое име да подигнат кредит.
Можеш да аплицираш, за прв кредит скоро секаде имаш опција за без камата со рок на отплата до 30 денови. Пример во Креди Јес, доколку земеш до 20000мкд и ги вратиш во рок од 30 денови, нема камата и никакви административни или скриени трошоци.
kasnam edna nedela so zemi pari i edna nedela so profi .. ne se golemi ratite ama ete zivot taka ispadna.. vo meguvreme vratat od zemi pari i kerkickata mu se javila i mu kazala mama spie 3ta bese na rab.. ovaa nenormalnava i rekla deka ke sum bila prijavena vo socialno bidejki 6 godisno dete sum go ostavila taka samo .. prasanje mi e .. dali mozat za edna nedela dona da dojdat ili ?? vo meguvreme i od profi kredit sum imala nalog za poseta doma i na rab
Ве плашат со тоа дома и на работа доаѓање, јас сум каснала и по две години ни ми дошле дома ниту ма работа ниту ма извршител ме дале
Каснам со исплатата на кредитот , не сум во земјата и ми стигна порака од таа агенција за наплата дека ќе бидам тужена и пред извршител. Што значи тоа, дали би имала проблеми при влез во земјата?
Да нема да те пуштат на граница ,врзани се и со цариници/граничари кога ќе дадеш пасош кај нив во пс ќе стои дека си дадена на тужење и извршување и ќе неможе да ја напуштиш земјата и да се вратиш во Македонија, ако не платиш во рок од 3 месеци ќе те дадат и на интерпол ќе те бараат со потерница цела полиција во светот па види ти сега што како понатака.