Ми треба појаснување за нешто. Блиска особа зема кредит од М Cash, јас се понудив дека ќе бидам втор број за контакт и потпишав и ливче едно(документ) плус ми кажа вработената дека сум имала осигурување 1000 ден. Прв пат се зема кредит од М кеш иначе. Дали доколку личноста што го зема кредитот не исплати рата(да речеме прва рата, втора трета) и не е достапна на моб или што и да е ситуација не одговара на повици(не се јавува на вработените од мкеш ако ѕвонат), што понатака? Мене ќе ми ѕвонат на мобилен за да видат што е работата? Прашањето ми е дали јас ќе треба да отидам да плаќам рати наместо таа особа? Читав по форумов дека праќале писма на домашна адреса, страв ме фати мене да не ми прават проблеми. На документот што го потпишав пишуваше дека ,,немам никаква обврска да давам парични средства..." Колку што разбрав немам обврска да ги исплаќам ратите наместо таа особа што го земала..? Да ме просветли некој ако може! Плус за мала сума на пари се работи.
zdravo .. ekipo nekoj broj od nekoja si magdalena od mkes imate li .. ne moze ona od docnenje 6 dena da mi prati doma luge pa duri i se dere na telefonov ..
sredeno ...samo so pristapot nivni e nekilturen.. pred se sme luge i na sekoj moze da mu se sluci da kasne
Ти имаш земено и не го враќаш пак вака се тешиш дека нема да ти дојдат или дека нема начин како да го наплатат тоа што им го должиш?
Секако дека ако не платиш ќе те дадат на извршител На моја блиска каматата и беше 1000 денери за 1 ден па видете вие сега
Pa ne bi trebalo za mesec ,toa mislam poveke vreme ako ne plakash I mene taka ama eve ushte nikoj ne doshol
Dobro be care za ova shto se zaknuvaat za doaganje na rabotno mesto ima li . Ne began od ne plakanje ili slicno ama vakov psihicki teror kaj da se prjavi I nigde vo dogovorot nema za terenska naplata , I neznam shto ako dojdat na rabota mozat neshto da napravat
jas sega se raspravav so ovie od yes ... nz koj ke barale od familija pa doma ... terensko plakanje ... a ne emn rata 3500 znaci ako nemam nemam ... koga imam naednas 2 rati se davat .. ne e kojznae kolkav dolg.. nz zosto taka
Јас каснам година ипол во креди јес со последни две рати ,ми рекоа 20 пати дека ќе ме дале на извршител па пред некој ден ми се јавија ми рекоа ке ву ги тргнеме казните само платите, така да ни дома ни извршител ништо.
Подобро плати ги ратите за да не се чудиш после од каде извршители. Ова ми е кажано од личност која работи во МКеш.