Од банка ќе те дадат на извршител ако доцниш со 2 или 3 рати. Нема лесно да поминеш како со брзите кредити.
Земате пари и нејќете да ги враќате... кај го има то, домашните нема да ви дадат толку пари, па не некој непознат... среќа што не ви текнало и кај лихвари да земите па да ви искрша коските.
Здраво луѓе едно прашање имам земено многу брзи од приватни причини. .. да не навлегвам . Е сега голем еден кој мие 81 000 денари од сн го плаќам на 30 рати некаде 6 платив продолжувам проблемов е 9000 земени 10 000 земени 20 000 земени 20 000 земени и 20 000 земени . Флекс,земи пари , кредисимо, Сн втор кредит и креди јес. Е сега кија е постапката натаму вработен сум во работен однос. Пред се кажете ми гледам нешто во договориве има барање смс и на блиски адреса што незнаев никогашне би потпишал да сум прочитал дали го прават тоа? Им реков на телефон поради намалена плата и други кредити и некој здраствени проблеми неможам да плаќам повеќе да ме дадат на извршител тие нонстоп исто ке дојдиме дома ке прајме заплени ке звиниме на блиски.....
Јас стварно не ве разбирам, возрасни луѓе сте, земате пари неконтролирано па се чудите.. Пред да земете пари, прво распрашајте се што како. Во банка си има процедура, ред и правила, затоа тераат правен пат. Како не ви текнува на правен пат пред да земете пари, туку отпосле кога треба да враќате? Брзо земање = брзо враќање. Така функционира тоа, а не да се задолжите во сите друштва па после на лепе очи да ви опростат долгови.
Доаѓаат дома, ама те бараат тебе, ќе те прашаат кога ќе платиш, и ќе ти даваат опомени.. Заплена не прават, и нема да те тепаат, ама досадни се, 100 пати дома ќе ти дојдат додека да платиш.
Оди договори се таму да си плаќаш на рати пред да те дадат на извршител, најди си уште една работа, ќе работиш како магаре додека да ги исплатиш, и веќе нема да земаш, така се учи животот.