Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брзи кредити

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Sesil, 29 март 2017.

1. fbaby

fbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    11.814
    Можда ти не бараш, ама по муабетиве на темава многу сакаат да избегнат исплаќање.
    По правен пат во банка само, во вакви друштва не.

На Anyshka, СтојанАнчев и SummerGirl им се допаѓа ова.
  2. BraBru

BraBru Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2023
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    896
    Кај лихварски друштва, бараш пари, и сакаш да не ти ги бараат лихварски назад? Не разбирам.

Нема никаква логика во земањето на БРЗ кредит од 10.000 или 20.000, па и 50.000. Па полесно ќе ги заработам отколку да ги барам, па после да ги враќам, дупло или тродупло.

Пример ако ти имаш плата 20.000, а тебе ти останува само 1000ка во месецот на страна. Лупам за бројкиве подолу, ама не сум далеку од реалноста.

Е сега, ти треба кредит 20.000 итно, значи ти во најдобар случај, би ги вратил за 20 месеци. Под претпоставка да ти ја позајмил сумата некој пријател. А каматата кај овие лоповските друштва за еден-два месеца е речиси 60-80% од основната земена, така што таа нивна лихварска математика само на нив им одговара. И ти за земени 20.000 денес, за 20 месеци може ќе стигнеш до некоја сума од 200.000 што ти никако и никогаш не би можел да ја вратиш.

На Antebellum, iloveyou29, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. andreww

andreww Нов член

Се зачлени на:
    16 октомври 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, imam podignato kredit od zemi pari veke mesec dena mie vo zadocnuvanje. Tie na sekoe mi spomnuvaat deka ke me dadat na izvrsitel deka ke podnesat tuzba i deka ke imam domasna poseta. sega sakam da prasam dali nekoja od ovie tri raboti moze da ja napravat zemi pari?

4. your-girl.-.friend

your-girl.-.friend Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.496
    Здраво. Сакав да ве прашам доколку знае некој како одат работите. Мој близок роднина ја заглавил ептен работата. Му стигнала опомена при раскинат договор за целосно отплаќање на сумата. Во прашање се многу пари, над 550 илјади денари. Ќе го пуштат на извршител многу нормално. Е сега прашањето ми е, тетками се плаши да не му земат нешто од имотот бидејќи сиот имот е на него. Дали некој е запознаен како одат овие работи?
    Ви благодарам!

На AngelMI му/ѝ се допаѓа ова.
  5. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Како одат каматите во Мкеш за ненавремено плаќање на рати? И каде може да се пожалам поради тоа што дале кредит на лице со социјална помош?

6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.117
    Допаѓања:
    36.325
    Може да му земат. Извршителите така наплаќаат.

Можат. Ако доцниш одма опоменуваат.

7. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    324
    47dena docnenje vo tigo i mi stigna opomena pred tuzba . Prasanjeto mi e za tolku kratko vreme na izvrsitel ? Nemam iskustvo so tigo ako nekoj znae bi ve zamolila za odgovor , fala

На The.E.T. му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Femin481

Femin481 Нов член

Се зачлени на:
    27 октомври 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Флекс 36 000

Земи пари 17 200

Креди јес 12 055

Кредисимо 26 334

Овие се земени суми со прерачунато во нув 50% плус 60% за враќање е сега кредисимо 4 5 рати платив флекс околу една две земи пари ниедна .креди јес 2 или 3 .
    13 000 имам кредит во банка околу 6000 вкупно плаќам во сн брзи што понатаму се јавуваат им кажувам дека во момемто немам и намалени ми се приходите Ако му се брза да ме дадат на извршител ај повици кај мене писма ок дали бекој имал искуства со идење дома или барање блиски.?

9. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Jas zemav 60.000 na rati od iute... mi kazaa deka ratite se presmetani so kamata, i deka fiksno ke plakjam tolku kolku sto sme se dogovorile... e sega pretpostavuvam ako se plakja redovno rati ne bi trebalo da postoi problem, verojatno se ogromni kamatite samo dokolku ne plakjas redovno?

10. Mikec

Mikec Нов член

Се зачлени на:
    11 ноември 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Некој што позајмува пари на заем со камата во Штип нека пише приватна порака

11. Nade___k

Nade___k Нов член

Се зачлени на:
    10 јуни 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Nema da dojdat doma ama eve eden primer edna bifsa koleska raboti vo konfekcija zenata imase zemeno mala suma na pari na 3 meseci od m cash . Zenata si gi plati ratite i na poslednata rata za docnenje od 5 dena 5000 kamata koja ne im ja platila im gi sliknala samo uplatnicite od ratite i kamatata ostanala ... posle 4 godini kako i sto se slucuva neznam vo nivnite presmetki znaci nitu ja barale na telefon tie 4 godini nisto.... ama eve za tie 5000 kamata koja i ostanala i sopiraat 20 000 mislam od platata sekoj mesec po 3000 4000 denari....

12. Nade___k

Nade___k Нов член

Се зачлени на:
    10 јуни 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Cisto moze nekumu ke mu se najde slucajov

13. Николина01

Николина01 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    48
    Здр ај некој да ми објасни, на познаници што земале кредит, 500 евра и сега, луѓето немаат од каде да вратат, бидејќи живеат во лоши услови , да напоменам парите се земени за погреб исто така на нивен близок.
    тоа настрана, цело време досадуваат, на нивна баба стара жена, која нема врска со тоа, и е во лоша здравствена состојба, вршење терор на телефон, плус и сега доаѓање на врата.
    На нет не можам да најдам како стои законот во врска со тоа, или си прави секој што сака, ако може совет што да им кажам, жал ми е веќе стварно, бог да чува бе, јас мислам дека треба да се повика полиција, и тие кога даваат кредит нека размислат , на кого даваат

14. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.636
    Секоја финансиска институција, па макар и вакви рекетарски како брзи кредити, кога даваат ненаменски потрошувачки кредит при исполнети услови за таков кредит, не ја интересира дали апликантот е ранлива категорија, живее во лоши услови и слично, а најмалку го интересира дали е трошено на погреб или шопинг. Впрочем, една банка никогаш нема да одобри кредит ако не ги исполнуваш условите и си ранлива категорија која нема како да ги врати. Ризичен пласман е. За разлика од рекетариве што даваат на се и сешто и не пресметуваат задолженост и стапка на ризик.
    Крај краева, тој што ги зел парите и треба да ги врати како што е потпишано во договорот и аморт планот,.
    Тоа доаѓање по врати и ѕвонење на недолжни луѓе што се немаат потпишано нигде не е во ред, ама исто така не е во ред и тој што го земал кредитот да не го враќа. Тоа ниту една институција нема да го премиже. Единствено тој што го зел кредитот нека си ги контактира тие што му го дале кредитот и да им пренесе дека нема можност да го врати отворено. Финансиската институција ќе си поднесе тужба против кредитоносителот и ќе си наплати преку извршител ѓавол ипол од земеното. Полиција нема да ви помогне.

На SummerGirl и eliesaab им се допаѓа ова.
  15. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.499
    Допаѓања:
    12.610
    Ако живеат во лоши услови, ќе си одат, да си го направат кредитот на повеќе помали рати, и наместо за 6 месеци, ќе го платат за 3 години, јесте да ќе имаат повеќе камата, ама кредитот мора да се врати, што земале да си вратат.. Да е нешто болест во прашање па некако, ама ако се работоспособни ќе си работат како магариња и ќе си вратат што си земале, никој не го интересира дали ти си земал кредит за да се лечиш или за шопинг во Солун, битно е дека што си земал треба да вратиш, макар рата месечно 500 денари да ти е.

На Николина01 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Николина01

Николина01 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    48
    I tie pravat finti so kamati

17. Николина01

Николина01 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    48
    Epa ti im Kazuvas deka sakas vreme ili bilo sto bla bla, i ne znam kako im e dogovorot ali togas treba da prekinat da zamaraat, dzvonat, po komsii i slicno

18. Николина01

Николина01 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    48
    I kazi mi dali imaat pravo da doagjaat na vrata? Jas kako sto znam ne

19. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.499
    Допаѓања:
    12.610
    Нема да прекинат, за жал тоа се лихвари, имаат агенти за теренска наплата, на братучед ми 20 пати дома му доаѓаа, мајка му ја вознемируваа, еднаш земаш од кај нив, враќаш, и веќе никад.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.499
    Допаѓања:
    12.610
    Немаат право да доаѓаат, ама не заборавај дека живееш во Македонија и тука и тоа што е по закон, не се почитува.

На SummerGirl и Николина01 им се допаѓа ова.