Здраво! Дали има некоја филијала која би одобрила брз кредит иако моментално не си вработен и да се врати у рок од 30 дена ? И колку би можеле од прилика да одобрат ако има некои таков ?
Сега треба една масовна хистерија, да се затворат скроз. Утрово сторијата ја закачив кај Мицкоски на Фб, попладнево ја нема, ја избришале. Ако, не ме мрзи, ќе ја пуштам пак денес, утре. Дај сите да го преплавиме профилот на Мицкоски за ова. Ако е како што пишал адвокатот, знаете што, за некоја година масовно ќе имаме бездомници во државава. Штета што ја нема сторијата на англиски, да се прати до ММФ, Светска банка, каде имаат канцеларии овде или во регионот, сеедно, да ја видат. Еден Норвежанец, ме прашуваше за некое истражување за Балканот и Македонија, ако ја титулуваат од ИРЛ ќе му ја пратам, ако не, ќе пишам, нека напише какво овде се живее со рекети.
Dali e ova vistina? https://civilmedia.mk/sdsm-kraj-na-...no-namaluvane-na-troshotsite-za-brzi-krediti/
Тешко дека ќе направат некои измени во врска со брзите кредити. Барем не некои големи, за да се заштитат клиентите. Знаете зошто не ги укинуваат брзите кредите? Бидејќи државата има голем профит од нив.
Здраво. Сакам да прашам дали постои банка која би ми ги рефинансирала брзите кредити. Долгот е 2.000 евра, платата ми изнесува 500 евра. Со напомена дека договорот ми е на определено, Дали воопшто банките даваат кредити на вработени со определено?
Не мора да е во иста фирма, само да има непрекинат стаж од минимум 6 месеци треба. Инаку не е задолжителен услов да префрли плата, ама е пожелен. Инаку ќе ти одобри единствено под услов да биле редовно плаќани и да имаш добра кредитна историја. Ако немаш, воопшто не аплицирај, џабе ќе плаќаш 600 ден. апликативен.
Јас земав а ние во фирма сме сите на определено,на 3 месеци сме сите буквално таква им е процедурата на работа..
Не е точно, не мора да си на неопределено, само да имаш минимум 6 месеци непрекинат стаж. Ова ви го кажува бивша вработена.
Здраво едно прашање да ме упатите со брзиве кредити . Имам од 6 места брзи кредити поточно 5 оти два се од исто место . Сум во работен однос имам земено околу 200 000 денари. Како оди процедурава за извршување јас им реков да ме дадат на извршител со оглед на тоа дека платава ми се води околу 26 000 а 13 500 плаќам кредит рата во банка и друг брз. Они што не зборуваат. Им реков дадете ме на извршител ке ми држат на плата. Искуства со брзиве ? СН , Мони Макс , Флекс и Кредисимо и Креди Јес. Кога можам им кревам еднаш неделно до два им велам истото они вака така дури дома ке вртеле на блиски ке иделе дома јас им реков неможам таква ми е состојбата.
Зашто земаше ако не можеш да враќаш? Мој совет ти е да одиш во банка, нлб, стопанска или комерцијална, и кажи дека ти треба кредит за рефинансирање на брзи кредити, секаде да ги затворат брзите кредити они во твое име, па ти да им плаќаш на нив рата месечно.. Јесте да ќе плаќаш со години, ама тоа ти е најпаметно решение, и кој ве учеше така дека е подобро да те дадат на извршител, па на него да му плаќаш?