А колку провизија земаат бс за затварање на брз кредит ? 25%!!!! Тоа е грабеж !! Ова е лудило што се случува во мк !!
Голема е камата затоа што се големи шансите тој што зема кредит од банка, за да покрие брзи кредити истиот да не го врати и пак да почне со брзите од 10 места. Вака однапред нека ја плати каматата, па после друго. Јас освен за некоја ненадејна болест на мене или член од фамилија или природна непогода што се случила во домот, за друго не знам зошто би биле потребни да се земат 200.000ден и 400.000 ден од неколку брзи кредити...
Нека те дадат на извршител и ќе ти задржуваат само петина од платата и тоа што толку замарање не знам
Да многу за 340 шо брзи и кредитна ми рачунаат околу 510 .... И 14 и 700 рата на 120 месеци . Незнам дали да ме дадат на извршител или да затворам па по.6 месеци да затворам со од банка пошто овие ако се затвар се плаќало главнио долг минус камата не према ратата ..
Е тоа ми е утре др нешто на име мое итн . А башка то ај тоа . Да не замараат со повици кај што не треба или идење дома .. ке ги збркаш но срамој се ...и да се објаснуваш треба ..
Прочитав погоре дека имаш уште 2 год. од потрошувачки кредит. И сега најдобра опција во монентов ти е рефинсирање на потрошувачкиот и отплата на брзите.Со рефинансирање ќе доземеш од банка и они ќе отплатат се во твое име. Според платата ќе ти ја направат ратата и годините за отплата. Извршител не ти е воопшто добра опција.
Со твоето долгогодишно искуство со брзите кредити мислам дека треба да ти е јасно до сега како одат работите. Не те осудувам.