А колку провизија земаат бс за затварање на брз кредит ? 25%!!!! Тоа е грабеж !! Ова е лудило што се случува во мк !!
Голема е камата затоа што се големи шансите тој што зема кредит од банка, за да покрие брзи кредити истиот да не го врати и пак да почне со брзите од 10 места. Вака однапред нека ја плати каматата, па после друго. Јас освен за некоја ненадејна болест на мене или член од фамилија или природна непогода што се случила во домот, за друго не знам зошто би биле потребни да се земат 200.000ден и 400.000 ден од неколку брзи кредити...
Нека те дадат на извршител и ќе ти задржуваат само петина од платата и тоа што толку замарање не знам
Да многу за 340 шо брзи и кредитна ми рачунаат околу 510 .... И 14 и 700 рата на 120 месеци . Незнам дали да ме дадат на извршител или да затворам па по.6 месеци да затворам со од банка пошто овие ако се затвар се плаќало главнио долг минус камата не према ратата ..
Е тоа ми е утре др нешто на име мое итн . А башка то ај тоа . Да не замараат со повици кај што не треба или идење дома .. ке ги збркаш но срамој се ...и да се објаснуваш треба ..
Прочитав погоре дека имаш уште 2 год. од потрошувачки кредит. И сега најдобра опција во монентов ти е рефинсирање на потрошувачкиот и отплата на брзите.Со рефинансирање ќе доземеш од банка и они ќе отплатат се во твое име. Според платата ќе ти ја направат ратата и годините за отплата. Извршител не ти е воопшто добра опција.
Со твоето долгогодишно искуство со брзите кредити мислам дека треба да ти е јасно до сега како одат работите. Не те осудувам.
parite sto si gi zemal sekako treba da gi vratis,dali so dog so niv dali preku izvrsitel.. dokolku imas nesto na tvoe ime,i sega go preneses znaj deka ako 'sudot' dokaze deka e ''lazno'' preneseno,poradi dolg itn dogovorot moze da se raskine. sumite se golemi,refinans na kredit mozes da napravis sekako dokolku ne docnis mnogu so ratite od brzi krediti ako docni licnosta so otplakjanje da,mozes uni davaat i do 900,000 so zirant,plus klient si vo taa banka i kako ti odbivaat od platata,kolku vreme cekase da dojde do izvrsitel,koja e procedurata? idenje doma znaci ti dostavuvaat pismo,barem kaj mene taka dojdoa. inaku ne im se plasi zivotot nemozat da ti go odzemat,ako im se plasis uste ke ti se ponasaat. posle toa stavi zabrana,ima i takva opcija.
Од СН ме дадоа на извршител поради една неплатена рата од 1500 денари , им платив 15.000 и плус 14.000 кај извршителот .... Бев даден на извршител , на 3 рати по 4600 ден. , го расчистив и сега ме интересира дали можам да го рефинансирам кредитот во банка , последен пат пред 3 години го реф. и немам каснето со рата , со тоа што имам два брзи кредити за отплаќање , дали би ми одобриле ?
od profi sum dadena na izvrsitel.. e sega prasanje mi e dali ja blokiraat smetkata .. vekje plakam eden izvrsitel dali e mozno dva istovremeno i dali doaga do blokiranje na smetka
Зашто ми ѕвонат лудиве од земи пари, кога никогаш не сум ни зимала ни имала кредити, што е ова со овие кредити да ѕвонат кај им текне?
Стварно не ми паѓа на памет дека некој би дал мој број, не познавам многу луѓе, уште помалце некој со кредит колку и да е чудно....
Многу се сулаени да ти кажам јас пред 6 години земав кредитче мало што го вратив одма за 6 месеци. И од тогаш наваму пуштат пораки со понуди секој втор ден. Ми се смачи еден ден им ојдов в дуќан и му реков да престанат да пуштат пораки оти не ми требат. Ептен им годи изгледа лесното лихварство