Класика македонец/балканец, секад е најпаметен, мисли дека може да го заебе системот, и за него не важат правилата.
А што очекуваше ти, дека ќе земеш и ќе плаќаш кога ќе ти текне, каде го има тоа? Не ги бранам, јас сум за тоа сите да се затворат, и од кога ќе се затворат да смеат да ви бараат да го платите само главниот долг без никакви камати, ама вие толку си играте курташак со овие брзи кредити, земате со намера никад да не вратите што дури и се мислам понекогаш дека арно ви прават што ви ставаат ×10 пати камата..
Не се само нашите заебанти, сите овие шеми доаѓаат од надвор, но ќе видат и нашите колку е часот кога ќе начукаат извршители.
Sto ke nacukka izvrsitel, za mala suma niv ne im se isplakja, da plakjaat izvrsiteli, plus ako nema na negovo ime, nisto ne mozat, sud so niv ne se zamara
И тоа што велиш, тие кога ги отворале финансиските друштва не им ни текнало дека мали долгови нема да можат да ги наплатат ако клиентот не сака да плати и крајно си рекле тоа е тоа нека живее народ, ќе наплаќаме само кај големи должници. Финансиски неукиот:
Hahah jas moeto go kazav, so niv ne se zamaaaraat, ni sud, ni izvrsiteli, ako saka cel zivot neka si gi bara parite, znam kako funkcioniraat, edni normalni nema, site tie od brzi krediti, se druzat so narkomani, zatvorenici uzas
Функционира вака, ти се јавуваат ти се јавуваат ти се јавуваат и ти стига црвено писменце дома и веќе не ти се јавуваат. Дадена си на суд, судот си пресудува дека треба да си вратиш шо си земала, ти ги ставаат сите судски трошкови плус на тоа шо треба да го вратиш плус ти го ставаат и адвокатот нивни и те даваат на извршител, извршителот си брка работа си наплаќа услуга и тој и за крај таму едвај чекаат такви како тебе кои се многу јаки за да ги заебат. Иначе кога ти звонат не ти звонат за да те замараат звонат од шо сакаат човечки да ти кажат да си платиш шо дужиш за да не те даваат на суд, ама ти многу си интелегентна и не им креваш бре бре... Ни срам се има ни перде
Zasto sram? Kade kazav jas deka imam zemeno? Ahahha decko, jas znam kako funkcionira, imam cisti primeri, i si kazav moe mislenje, so sila nema nisto da napravat, ama ke te zamaraat toa da, ako nema na negovo ime, sto ke mu zemat? Voshkite od kosa li? I ajde nemam vreme tuka da dolzham, si kazav sto imam, ti izgleda gi obozavas niv
Кај земаат туѓи пари и не враќаат па и безобразни сме. Бог да чува и да брани... земете сработете нешто.
Koj pisal deka zemal, i ne vratil, ako zboris za mene citaj podobro, ili vraboteni ste vo brzi krediti, pa preovelicuvate, tie na zatvorenici davaat na sekogo, pa se cudat zosto ne vrakjaat, ne im se isplakja na tuzat za sitna para toa mi bese zborot, ne znam sto tolku ve pogodiv hahaa
Абе тој шо си ја има мувата на капата ме цитира, неам друга работа со секој посебно ќе се објаснувам овде.