da te dadat na izvrsiteli podocna imaat pravo na naplata na dolg,ama tie ne veruvam. So koe pravo ke ti zimmat imot??? Mislam samo se zakanuvaat
Zdravo me interesira za brzive krediti potocno imam 5 aktivni.Najgolemiot tigo 80.000 zemeni na nekolku pati I bongo 30.000 zemi pari 20.000 flex 12.000 uplativ na site po 6.000 iako rata e povisoka ...Prasanje mi e Dali davaat na izvrsitel
Здраво имам едно прашање каснев со бризве кредити во Мкеш,Изи фајнанс, Флекс и Кредисимо околу 25 дена и денес ги исплатив целосно сите, дали знаете дали имаат испратено писмо и дали може са стигне на домашна адреса затоа што ми нема стигнато досега и ако имаат пратено каде можам сам да го подигнам без да стигне, Фала ви.
nikade.. flex znaat da pratat pismo .. ocekuvaj odniv na domasna adresa epa vaka razgovarav so ovie od mkesh i mu kazav deka nemam sredstva za celosno i mi sklopija mi rekoa sonas poveke da ne razgovras .. ke ti dojdat doma pa so sakas vikaj nisto ne te spasuva so policija.. potoa se javiv na naplatno i mi kazaa deka tamu mi e aktiven kreditot i deka mozam da vrsam uplata na rati.. sega koj da slusam inkasanti ili filijala ne seuste ..
Ne posto se javiv vo mcash mi rekoja deka posls 20 den prakale pismo i deka ke stignelo ova od posle otkako gi isplativ i gi zatvoriv celosno pa prasanje mi bese dali mozi negde vposta kaj so stignuvaat da mu kazam da ne gi prakaat ili da si gi podignam jas
stom e prateno ke ti stigne,doznaj go postarot drug nacin nema filijadata slusaj ja,tie se od pravna sluzba a ovie inkasatori se dosadnjaci oni samo umislile da naplatat
Нее далеку било, јас сум поќе кадарен за да наплаќам долгови (не)легално како извршител Ако не враќате навреме, има да ве вратат на фабрички подесувања
Ke ve zamolam koj imal slicno iskustvo da komentira.... Imam zemeno kredit vo nekolku pati od Zemi Pari...od posledniov pola mi e isplateno, docnam no im uplakjam...momentalno imam uste nekolku rati kaj niv od koi dve docnam i za koi im.e kazano deka ednata kje ja platam od plata no na idiotive ne im.se ceka i mi kazaa fmdeka utre bil aktiviran nalog so koj prvo ke idele doma,a posle na rabota. Mnogu se iznervirav od pricina sto sum plakjac, kontaktiram so niv postojano i ne gledam zosto i sto ke postignat so toa sto ke dojdat utre jas sekako utre ke nemam vo mene pari. Ona sto posebno me iziritira e toa sto non stop zvonele na kontakt liceto. Tolku me iznerviraa sto im kazav deka kje im lupnam prijava vo MVR za voznemiruvanje i tuzba. Uste silni se pravat i ne smeat be taka zalet da zemaat. Dali ima nekoj sto gi prijavil za istoto, dali iako mozebi sme potpisale vo dogovorot za deka se soglasuvame za terenska naplata so toa sto ke dojdat prekrsuvaat pravo na privatnost ili ne? Dali nekoj gi prijavil vo mvr i dali ima efekt? I sto potoa? Resena sum da odam do kraj i da bidam bezobrazna. Dokolku nekoj resil da ne plakja si ima mehanizmi i izvrsiteli, i ne bi trebalo na rabota da ti idat pred kolegida te brukaat. Ednostavno smeat li oni da iznesuvaat podatok deka nekoj ima kredit na treto lice? Ve molam za odgovor i advokat ako ima slednive sliki sto ke gi stavamda gi protolkuva. Zemi pari se edno duvlo od fd. Polosi od najlosite.
зависи какво лице ви се обраќа .. јас имав од кајнив.. каснев и по 4 месеци ама имав разбирачка и средив. а за на работно место не доаѓаат .. теренска дома иде .. и ме смеат да даваат податоци на друго лице
Можеш од Тиго да земеш,18000 денари,али ке треба да плаќаш по секој месец од прилика 6000 за одложување, ќе го одложуваш 3 месеца и ке ги вратиш тие 18к.