Мене изгледа дечко ми ко бабарога ме замишља кога сексот ни е поише од пола саат. Ауууу, не знаев дека е таква работата.
Види сеа што ми текна од моабетиве..хахаххахаа...ако сакаме кај мажот да направиме подолготрајна ерекција и подолг секс да имаме, да се праиме како вештерки..ххахаха
Па има вистина во тоа што го кажа типот, колку е појака, колку повеќе чувства и страст има, колку си добра во кревет, толку побрзо ќе сврши. Има и други причини нормално, ама и на овие не знам зошто се чудите ко којзнае што да кажал. За мене искрено, долг секс навреда е. Си ја знам позата за брзо свршување, не ми треба маратон за да свршам, предиграта е веќе друго, ама пенетрација пола саат или повеќе без свршување, не фала. Може детски е, ама ако не сврши за 10 до 20 мин најмногу, се лутам, не ме сакаш, не те палам веќе
Па ако не свршува првите пет минути, не значи дека не му доаѓа, него си го одложува свршувањето. За мене е навреда некој да ми сврши првата минута, да си го испразни, а дали ја сум имала оргазам или не, мање битно. Подолг секс би можела да имам со личност што стварно ја сакам и уживам во сексот со неа, сигурно не со некој што ни суратот не можам да му го гледам. Иначе порано сексот знаел да ми трае и прекратко, 2-3 пенетрации и довиџења. Сега 30тина минути ми е таманка. Мада секој со своите сфаќања.
Ако за тебе е навреда што свршуваат брзо, тогаш сигурно и за нас машките е навреда што имате оргазам пребрзо. А има такви многу што ги знам и со што сум бил со такви. Некои луѓе се такви, свршуваат брзо. Што има тука навредливо?
Сериозни сте дека знаете колку време ви трае сексот? Тајмер, броите колку песни поминале откако сте почнале или како ви успева?
Јас например вртам песочен часовник и си терам, така знам колку трае. Или пак викам комшиката и брои на глассс. А бе иживајте во водењето љубов што се напрегате колку време, брзо споро направетего моментот комплетен и ќе видите дека ќе бидете исполнети. Тие што мерат или мислат брзо сврши јас не свршив и обратно тие се само со сексање без љубов со добра предигра ниту една не би останала рамнодушна и незадоволена Неправете брцкајкуре туку љубетесе
@Marick14 е да, има логика. Реално, може да се направи разлика помеѓу "брзо" свршување, како што пишува погоре- два, три пати, и секс кој трае многу подолго, ама дефинитивно не можам да кажам дека тоа е "добар" секс. Зошто е толку битно колку време трае сексот? Ако е добар сексот, сигурно нема да ви падне на памет да броите. И да, на оние кои немале секс може да им објаснувате (читај лажете) дека секој секс резултира со оргазам.
Здраво еве еден совет пробајте со овие презервативи Durex Extended Pleasure или Durex Performa содржат специјален лубрикант кој содржи бензокаин 5% локален анестетик. Durex Performa Кондоми (12 пакувања) Дали сакате да трае подолго кога водат љубов? Дали вашиот партнер сакаат или треба да не биде толку брзо на нерешено? Неповолна за преземање на апчиња и ставање хемикалии во вашето тело сте вие? Воведување на Durex Performa Кондом, кондомот кој наскоро ќе биде вашиот еден и единствен избор! Durex Performa кондоми содржат специјален лубриканти во внатрешноста на кондом (направени со 5% бензокаин), кој им помага на одлагање климакс и продолжување на сексуална возбуда за подолготраен секс. Лубрикант контролата климакс е ослободен од топлината на телото по кондомот се стркала кон пенисот, така што пенисот главата е нечувствителен, овозможувајќи ви да се доживее многу повеќе стимулација пред кулминираат. Вашиот партнер ќе доживее без губење на сензација, но ќе се стекнат со задоволство на повеќе секс. Надворешниот лубрикант не содржи спермицидот. На Durex Performa е јасно, има совет резервоар, а е направен од Хипо-алергентски природна гума латекс. Дебелината е 0,07 мм. Откако ќе го користите овој специјален кондом, вашиот партнер никогаш не ќе може да се купи нешто друго! За среќа тие се цени и на британските Кондомите секој ден од седмицата. Исто така познат како Durex Напредно Задоволство.
Може да пробате и со локален анестетик во спреј или гел Хулокаине , Лидокаин , Хулонор, Топикал ,по аптеките спрејот Хулокаине се движи околу 380 до 400 ден,пред однос нека нанесе од гелот или нашрица од спрејот има и упатство малку треба да почека да делува и после да почне. С амо ако се користи гел обавезно со презерватив,да нема контра ефект кај девојката.
Ova bi trebalo da e medicinski izdrzano bidejki mozno e nekoi od lekovite da se alergeni. Taka da barem bi bilo ubavo predupreduvanje, bidejki nekoj koj ima maka def.ke proba, a ne bi bilo ubavo da ima kontraindikacii.
Како може за машко да е навреда ако партнерката има оргазам побрзо од него? Треба да е горд ако се деси тоа, па и повеќе пати да доживее оргазам пред машкото, играта може да продолжи и значи е прав мајстор човекот. Ама ако сврши машкото во рок од 3 минути тоа е за навреда и лутење....посебно ако нема втора партија, пошто повеќе девојки така се чувствуаат искористено или како кукли да се, како да немаат чувства, тој си завршил работа а за неа не е битно.
Не се согласувам со тоа машкото ако брзо сврши е навреда за девојката,како така?Ако девојката одма сврши е ок а машко ако сврши не е ок,значи ако машко брзо сврши значи има совршен секс,што прајме ако неможе по 30-40 мин да сврши?Тоа искрено е мачење не е уживање во сексот,нормален секс се знае 10-15 минути без прекин е совршен секс.Во тие 15 мин треба и машкото и женското да доживеат оргазам,нема тука навреди кој побрзо сврши најбитно е двајцата да се задоволни.