Јас ги сушам на греалката во соба, а преку лето на вентилаторчето Не дуваат силно за да ми се “вдлабнат’’ или размачкаат, највеќе ги шљакам кога ќе си легнам - на покривката ))
Јас под ладна вода ги држам неколку минути. Не веднаш откако ќе завршам со лакирање, туку после неколку минути. И помага. Скоро суви се. Искрено, зависи и од лакот. Овие пазарскиве од 20 денари брзо се сушат, ама имам неколку квалитетни лакови од 150 ден и мислам дека на нив им треба цела вечност. Затоа јас се лакирам само кога имам време и неколку саати пред спиење, затоа што колку и да ги пазам, кога брзам многу ги раслшакувам.
Убедливо е најефикасно и најбрзо. Само доволно е да шприцнете еднаш и многу брзо се суши лакот. Малку е мрсен спрејот, по 5 минути само исплакнете. И не е скап на попуст можете да го начекате за 150
јас користам испразнето кутивче за чепкалки за уши ќе го наполнам со вода и ќе ги држам рацете во водата 5-10 минути а ако имам 2 слоја лак 10-15 минути
Дефинитивно За ова потврдувам и само за ова знам дека можи да ти ги исуши побрзо ноктите но и сами се сушат брзо така да мислам дека не ни се потребни вакви луксузи
Јас не го сушам лакот со некои посебни препарати....Мислам дека е најважно да ставите прво мнооогу тенок слој,и да е не е добро излакирано на сите места нема врска, и потоа убаво втор слој...Јас секогаш се лакирам така и немам некои проблеми со сушењето,а ни со размачкувањето(добро освен ако случајно го шлакнам некаде ноктот)
Ги лакирам прво со малку потенок слој, па потоа со подебел. Ама помеѓу двата слоја правам пауза од 15-20 минути. После вториот слој ги оставам 5-10 мин, па под млаз ладна вода и нема размачкување
Во Авон има некаков спреј за побрзо сушење на лакот за нокти го немам пробано и незнам колку е ефикасен лично јас за побрзо сушење на лакот ги ставам прстињата под млаз ладна вода има ефекти ама сега се зависи каков е лакот некои лакови кога ќе се стават така под млаз вода се создаваат како грутчиња топчиња
јас ги користам лаковите на римел и немам потреба од брзо бавно сушење додека да стигнам до малото прсте првите 3 нокта ми се веке суви
Истото го имам слушнато и јас, само подобро е да се стават во сад со ладна вода, отколку под млаз од чешма, бидејќи млазот некогаш знае здраво да ги упропасти. Кажувам од лично искуство