Брзо сушење на лак за нокти...како?

Дискусија во 'Тело' започната од LaBella, 5 ноември 2011.

1. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    9.188
    Не користам специјализирани лакови или препарати за сушење, туку едноставно - преку зима на греалка, преку лето на вентиларот и тоа е тоа.. Не знам зошто толку ви се брза, и онака за максимум 2-3 минути самите се сушат, барем сите лакови кои сум ги користела (оние пазарските) ;)

2. Sanjichh

Sanjichh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    прво лакирање,потоа следува ладен туш,и како нови ти се ноктите... одма се сушат :)) :lol: :rofl: :P :*

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.246
    Допаѓања:
    81.807
    Мене никогаш не ми успеала „брзата“ постапка со ставањето на тазе лакирани нокти под млаз ладна вода.
    Затоа си ја користам стандардната и проверена „техника“ - си дувам по ноктите додека не се исушат убаво. :D
    Или пак седнувам пред компјутер и типкам, па не ни приметувам како и кога поминало времето додека се исушиле лакираните нокти. :)

4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.184
    Допаѓања:
    124.689
    Ниту мене ми успеало тоа со ладна вода,а ми личеше на надежно :D
    Затоа си купувам проверени лакчиња што брзо се сушат.Онака нема спас ,секогаш ќе ми се замрчкаат ноктите,а ова по правило (Марфи) се случува за некој битен настан |(

5. Sanjichh

Sanjichh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    незнам зашто не ви делува,ама јас само така можам да излезам од дома со скроз суви нокти :))) :rofl: :inlove: :*

6. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Веднаш по лакирањето стави ги ноктите под млаз студена вода и задржи околу минута - две.

7. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Само нека не биде млазот многу јак,да не се уништи лакот. :D
    Можете во некоја чашка да ставите ладна вода, и да ги држите ноктите во неа неколку минути, така е подобро :D

8. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    И јас вака правам..Кога немам време,се лакирам полнам еден сад со вода ладна и ги држам 2-3 мин.и после правам било што без страв дека ке го оставам лакот насекаде по мене :)

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    јас во мал сад ставам вода ладна и коцки мраз ги држам колку што имам време и ги оставам сами рацете да ми се исушат.а кога сум на школо под млаз ги оставам ама не силен и ги оставам пак сами да ми се исушат. :D

10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    Мене ништо од ова по природен пат не ми успева, незнам зошто, ќе ги ставам во ладна вода и на крај ќе ги ушлакам некаде. Само средството од Авон за брзо сушење ми е ок, за 2-3 мин се сушат ноктите, ама не го користам често.

11. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.194
    http://www.kafepauza.mk/zivot/kako-pobrzo-da-vi-se-isushi-lakot-na-noktite/
    Отсекогаш знаев дека со ладна вода се сушат побрзо. :rock:
    Еднаш кога си ги правев цел саат, ги заборавив и ги измив рацете одма после лакирањето ( :fubar: ) Кога ми текна ме фати паника, ама напротив, брзо ми се исушија. :)

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.182
    Со фен јас ги сушам

13. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    4.036
    Мене па не ми помага ништо во брзо сушење на лакот ни во ладна вода така ми го губат сјајот а ни па со фен. И затоа практикувам на време да се лакирм или во хитни случаеви имам лак за 1 минута што се суше и средена ситуација 8)

Прикачени фајлови:

14. Hilly

Hilly Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    19
    Во ладна вода јас ги сушам

15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    38.458
    Не ги сушам лаковите. Самите се сушат за една минута. Такви ми се лаковите и нема потреба да ги сушам со нешто.

16. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Ги оставам сами да се исушат. :D

17. Qeen-Strawberry

Qeen-Strawberry Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Јас моите нокти ги оставам едно 15-20 минути и така ми се сушат,ама се мислам дали да купам од онa Nail Dryer,го видов во Јumbo околу 180-200 денари е.Што мислите,сте пробале ли девојки има ли резултат? :)

Прикачени фајлови:

18. Play

Play Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    69
    За брзо сушење на лакот на ноктите, избегнувајте топлина,а знајте дека помага ладно.
    -Во подлабока чинија (не многу голема оние bowl што ги викаат на англиски :D ) ставете мраз и потоа налејте студена вода. Потоа само ставете ги ноктите во длабоката чинија, оставете ги околу минута,а може и помалку зависи од колку време имате. Покрај тоа можете и само едноставно да ги измиете со студена вода.

-Втор начин е со помош на маслиново масло. Турете малку маслиново масло во малечка чаша (малечка како оние за ракија) и прст по прст ставајте го во чашата и почекајте 5 секунди откако ќе ги помините сите можете слободно да чепнете веќе се сосема суви и можете само да ја измиете раката или :!: доколку имате време помасирајте го маслиновото масло на кожата бидејќи тоа е одличен природен начин за да и дадеме свежина и мекост на кожата. (ако сакате мжете ова да го практикувате и само поради тоа хидратација и нега за кожата). :)

-Трет начин е со фен,но не со топло туку со студено (на повеќето фенови има копче за да не дува топло туку студено па видете) и не држете го фенот премногу блиску до ноктите бидејќи ќе ви предизвика нееднаквост на лакираното.

19. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.474
    Допаѓања:
    34.080
    Јас со ладна вода ги сушам
    Добар начин за сушење ;)

20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.224
    Допаѓања:
    91.837
    Јас не си правам маникир затоа што немам нокти :D (ги грицкам)
    а на сестра ми ги средувам секогаш, ги суши или во ладна вода или со фен :D и двата начини се добри