Здраво, немам поим дали некој ќе го прочита ова, гледам темава не е многу активна, ама ако го прочита и може да ми помогне, би било супер. Дечко ми беше на интервју за виза на 29.04, им ги земаа пасошите, и им кажаа дека за 5-7 дена ќе им стигне дома пасошот, и уште нема ништо. Некој со слично искуство?
Какво интервју, за каква виза? Колку што знам интервјуа веќе не се прават, само се носат документите и се оставаат биометриски податоци. Тоа 5-7 дена е невозможно во моментов, дури и ако има платено за priority service. За регуларна туристичка виза наместо 3 недели, сега очекувано времетраење е 6-8 недели, а визите за преселба се чекаат и со месеци. Многу заостанати апликации имаат бидејќи даваат приоритет на апликациите на украински бегалци. Никој ништо не може да ти каже со сигурност пошто секоја апликација е приказна за себе, опциите се или да си чека колку и да треба, или да ја откаже апликацијата и да му го вратат пасошот, а парите да пропаднат.
На 5 мај годинава поднесени се документи за виза за краток престој за летна школа во Британија, Дали некој има искуство за колку време да ја чекаме. Ви благодарам
Дали има можност да направам виза за 6 месеци за Англија, дали тоа се прави во амбасадата и кои се условите?
Извинете да прашам, на кој начин ве известија за подигнување на пасошот, преку мејл, смс, од DHL директно? Чекаме за визи уште од 13.06
Ако одите на сајтот на TLS, во tracking стои дека е донесена одлука? Треба да добиете меил и од TLS, и од DHL, обично неколку дена откако е донесена одлуката.
Ти благодарам многу за брзиот одговор. Јас не можам никаде да ја најдам tracking опцијата. Кога се логорам на TLS, ме враќа на 6от чекор од апликацијата, а се' завршено уште на 13.06 во TLS кога беа подигнати биометриските податоци. Веќе 5та недела истекува а ние немаме никаков одговор.
кога си на шестиот чекор од апликацијата кликни на provide biometric information, тоа ќе те пренасочи до ТЛС и таму има опција Track my Application, ќе видиш до кај е. Долго трае сега, ретко кој добива за 3-4 недели,најголем дел од апликациите се процесираат 6-8 недели, така да не е до ТЛС, во УКВИ е проблемот.
Ти благодарам уште еднаш, конечно успеав да видам до каде е апликацијата, но се разочарав, сѐ уште не е испратен пасошот во Виза центарот. Останува само да чекаме. Имај убав ден
јас чекам од 28 Јуни и ништо сеуште. На сајтот нивни пиши дека се чека 7 недели во просек а може и подолго. Можи да пишиш кога ке ти стигне? Фала
zdravo koga ke odis na tracking dali tie Application Transferred To VAC stiklirano ? Kaj mene e stiklirano