јас сакав да одам Лондон - но ептен комплицирано ми е целата процедура. Само визата е 200 еур - се плака 75 еур во некоја агенција во Скопје, која само ти праќа документи во Варшава ( но мора преку таа агенција) визата мислам беше 110 еур - а апликацијата онлјан сама ја потполнуваш, преводи мора да имаш на сите документи на англиски... процедудата траела 1 месец додека добиеш одговор... така да ако не ви е скапо поченете сега па за крисмс да добиете виза јас коа видов дека 200 еур ке ме фати сао визата се откажав (( ќе чекам подобри времиња
еве нешто што најдов за визата - http://www.utrinski.mk/?ItemID=81D432545D9CC64FB336AE1AAB4A92B3 а ако дознаеш нешто ново - информирај ме плис
Аеее како бе во варшава па нели и кај нас можеше да се среди... многу ги сакам британциве али многу се комплицирани.. јас баш врска немам што треба да се прави за виза зашто мене лично не ми треба али планирам да разгледам на нивната официјална страна, ккога ќе соберам инфо ти пишувам.
Колку чини отприлика визата за Англија ? Може ли некој да ми каже подетално кој се потребни документи за аплицирање ? Јас и сопругот сакаме да поднесиме ... Јас работам во МВР а тој за фирма од Данска али не е осигуран ... Фала ви однапред
Јас пред неколку години (3-4) сакав да вадам виза за да одам на утакмица Манчестер - Челзи, но не ми успеа. Многу тешко даваат виза.
Енглезиве се ептен забегани за давање виза. Полесно се аплицира за на вселенска станица „Мир“, отколку за кај нив. А и визата не е ефтина па да ја прежалиш туку-така.
Ние добивме туристичка виза во јуни. Ги поднесовме следните документи: -потврда за постојан работен однос, со плата и извод од сметка во банка -имотен лист од имот ако имате -покана од жител на англија -апликација за виза (има на нет) -слики 180 фунти е, или 210 евра оваа туристичка за 6 месеци
Доколку некој ја знае целата процедура дали може да ми ја каже или да постира линк за потребните документи за виза. Ви благодарам однапред. Може ли одоколу знаеш линк за потребните документи и каде што е објаснета подетално целата процесура да ме исконтактираш. Ти благодарам.
А на тоа интервју откако ќе аплицираш што те прашуваат? Или е само формалност да те видат во живо дури ги предаваш документите и ти викаат „океј фала, ќе ве известиме“?
И мене ме инересира, доколку некој знае, колку се чека од моментот на аплицирање за виза, до одговор (добиваш виза или не)
Женски ај малку помош, секој совет е добредојден Сакам крај на април-почеток на мај да одам на една недела во Лондон, чисто да прошетам, не одам на гости, немам никој таму што би гарантирал за мене, би престојувала во некој мотел. Не ми е проблем да купам авионски билети во двата правци пред да аплицирам за виза, би ризикувала да пропаднат тие пари, само за да ми се зголемат шансите за виза. Е сеа, гледам дека битна била состојбата на сметка. Јас сум вработена, имам редовни месечни приходи (не многу големи), ама немам заштеда на сметка, како доаѓаат, така си одат парите. Дали би било паметно да аплицирам со мајка ми како спонзор и да прикажам нејзина состојба на сметка? Кои други документи би ми зголемиле шанси? Помагајте, изгубена сум у свемиру, а стварно многу ми се оди. Ако некоја вадела скоро туристичка виза, може и у ЛП да ја испозамарам со милион прашања.