Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Британски визи

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од novafeminka, 27 февруари 2013.

1. Queen 94

Queen 94 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    78
    Како кога не сум вработена, ќе имам извод од трансакциска од последните 3 месеци? Тоа демек плата примам така?

2. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Ме интересира како оди постапката за вадење туристичка виза за брзо време?
    Пример - излезе некоја итна работа за посета во Англија како саем, деловна соработка, концерт и сл.
    И друг пример - се наоѓам во Холандија или Франција и сакам да одам за Лондон на еден ден само - не можам ли да влезам како турист и пак да се вратам во Холандија без виза?

3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.439
    Допаѓања:
    96.496
    Само 15 дена можеш да останеш?

4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.396
    Допаѓања:
    42.132
    Можеш и повеќе ама нема да пишеш таму кога влегуваш на контрола дека ќе останеш. Совет од Буба е ова.
    А инаку како студент немаш плата затоа битно е фда имаш поголема заштеда да си прикажеш.

На Emy867 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TinaDimitrieva

TinaDimitrieva Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2017
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    132
    Така сега... Јас добив фамилијарна виза преку сестра му на маж ми. Таа тука, во Лондон, има куќа на нејзино име со тоа што гарантира дека има каде да живеам, исто така извади документи од последните три месеци дека редовно плаќа сметки и плус извештај од банка. Јас од Македонија како студент имав потврда од факултет за редовен студент, копија од индекс, положени испити, извод на родени од мене, маж ми и сестра му за да докажеме роднинска врска, извод на венчани, имотен лист, извештај од банка на англиски со минимум 2000 евра заштеда, сите стари пасоши што сум ги имала до сега и новиот пасош, копија од БГ пасушот на маж ми заверен на нотар, потврда од неговото работно место во Мк (М1 И М2 образец), извештај од банка. Сите документи преведени на англиски од овластено лице. ЗАЕДНИЧКИ ФОТОГРАФИИ ОБАВЕЗНО !! (Јас извадив околу 50).Во гарантното писмо пишуваше дека Го поканува нејзиниот брат со сопругата (јас) на гости од 10 дена. (Минимум визата е 6 месеци ама никако не смееш да напишеш дека ќе седиш толку време, 10 до 15 дена максимум ) Поздрав и среќно ! :l:

На Queen 94 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Queen 94

Queen 94 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    78
    А како потоа можеш да ја продолжиш визата за 5 години?

7. Queen 94

Queen 94 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    78
    И дали мора од последните 3 месеци?
    Ние планираме месец дена од кога ке собереме 4 do 5 payslips, pravo da aplicirame za viza?

8. TinaDimitrieva

Се зачлени на:
    27 септември 2017
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    132
    Ќе ја продолжам преку маж ми, откако тој ќе ја земе третата плата. Јас знам дека треба минимум 3 месеци да има поминато, т.е. 3 плати, 3 платени сметки...... така ми има БУБА кажано, така правиме, а и за тие што ги познавам знам дека одат со истата постапка. Распрашај се убаво дали може со еден месец, јас мислам дека не може.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    А што ако останеш повеќе од 15 дена со туристичка виза а претходно си кажал дека ќе останеш толку, 10-15 дена ??

10. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    9.138
    Ми дадоа виза јухууууу(highfive) :clap::dance::party::party::*:

На jasmina00, 1209 и Dust им се допаѓа ова.
  11. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    9.138
    Едно инфо ако можи :)
    Кога се слетува во UK на аеродром, прашуваат нешто, треба да се пополнуваат некои формулари и сл.?Да знам какви податоци да си имам при рака.:?:

12. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Lucky you
    Кажи ми каква виза бараше и какви документи достави? Одеше во хотел или кај роднини?

Да си ја изнаужуваш визата....јас се спремам за мај да барам па се спремам со инфо сега

13. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    9.138
    Тенк ју ☺
    Туристичка виза,за 6 месеци добив.Инаку, кај другарка сум,мажена е за Англичанец.
    За документи, за секој различно е, зависи од типот на визата, твојот статус и сл. Преку Буба вадев јас.Побарај ја, ќе ти објасни.
    Среќно и тебе!

14. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Кажи ми повеќе за Буба :), контакт агенција...... не ми е проблем формуларот знам што треба, правев за моја тетка .... проблем е што јас немам ни другарки ни роднини таму, а толку ми се оди

15. TinaDimitrieva

Се зачлени на:
    27 септември 2017
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    132
    За да добиеш виза треба да наведиш дека ќе престојуваш само 15 дена, а откако ја добиеш можеш да седиш и 6 месеци ако сакаш. :):)

На BurstBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Wild.Cat96

Wild.Cat96 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    723
    Ми треба малку помош. Јас сум студентка 3та година во Ливерпул, имам добиено студентска виза за престој. Е сега дечко ми кој е студент на УКИМ во Скопје сака да дојде да ме посети, односно да извади туристичка виза за 6 месеци, планира да поседи 5/6 дена. Прочитав дека вие што сте планирале да одите кај некој на гости сте добиле писмо како за гаранција од нив. Дали може да ми кажете подетално што стои во писмото? Јас извадив потврда со печат од мојот факултет дека сум редовен студент ќе му ја пратам и таа. Исто он ќе си извади потврда за редовен студент, дали треба да им однеси документи дека има пријавени испити за полгање во мај/јуни и индекс со оценки или нема потреба? И уште за сметката во банка, он е студент не работи, значи нема примања. На сметка му се пари од неговите што му даваат, дали да приложи плус сметки од неговите родители како они да се спонзори за неговото патување или може на неговата да им покажи дека има пр. 1500-2000 фунти?

17. BlondeAngel

BlondeAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    248
    Значи вака, во писмото ќе напишеш како сте се запознале, која е причината за неговото доаѓање, каде ќе престојува. Доволно е да однесе само потврда за редовен студент. За сметката во банка, најдобро е сите пари да бидат на негова сметка, нема потреба да покажува дополнително, значи најдобро е да има околу 2000 евра на негова сметка. Доколку имаш други прашања, слободно пиши ми.

18. didi1982

didi1982 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    4.115
    Би сакала да прашам, дали некој има искуство со транзит лет преку Лондон, македонски пасош, германска дозвола за престој. Треба виза или не?

19. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Транзит виза со македонски пасош ти треба обавезно.

На Amateur и didi1982 им се допаѓа ова.
  20. didi1982

didi1982 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    4.115
    Фала ти :)

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.