Пасош, М1/М2 образец и потврда од работодавач доколку си вработена (колку време, на која позиција, висина на плата), Потврда од банка за состојба на сметка и извод за последни неколку месеци, Доколку имаш имот на твое име, имотен лист, Копија од стари пасоши, доколку имаш, Доколку одиш со гарантно писмо, доказ за финансиската состојба за оној кај кого одиш (извештаи од банка/paychecks). Сите документи обавезно преведени на англиски.
Ако имаш кој да ти прати гарантно писмо, не би требало да има проблем, во спротивно јас би ти советувала да почекаш подобри услови. Генерално, и самото вработување не е никаква гаранција за добивање виза. Мене ме одбија и како вработена на неопределено, со солидна плата и голема заштеда. Знам луѓе кои и со минимална плата добиле. Така да, нема правила. Ти посакувам среќа,
Следнaтa неделa имaм зaкaженo дa ги дaдaм дoкументите зa визaтa.Сaмa средувaм се.Пa ме интересирa дaли требa дa си нoсaм фoтoгрaфии сo мене или тaму те сликaaт.прoчитaв секaде рaзличнo.Пa ми требa преснa инфoрмaцијa oд некoј штo е бил.
Ок таму е сликањето, и многу брзо се добива одговор сега оти се праќаат во Белград. Јас ја добив на 10ти ден од интервјуто.
Јас денес штотуку ги собрав сите документи и ќе аплицирам овие денови, а сакам да одам крајот на Април. Ме интересира дали ќе се заврши цела постапка до тогаш.
Дали некој има искуство со продолжување на вашата фамилијарна виза за британска 5 годишна?Колку време трае процесот,што документи се потребни?
ме интересира дали некој знае дали може да се извади туристичка виза за една недела, еден месец?.. или само на 6 месеци има?
Здраво. Дали ми треба виза за UK иако имам виза за USA? Некаде пишува да, некаде не. Доволно би ми било и само за 24h да можам да влезам во UK со USA виза, на пр. на пат за USA да одам преку UK и притоа да го посетам и Лондон Доколку некој знае, би ми значило.