1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бриџертон (Bridgerton) [2020]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 7 февруари 2021.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.392
    Допаѓања:
    10.536
    Се согласувам!!!

На Victorian и Кена Рис им се допаѓа ова.
  2. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    940
    Допаѓања:
    5.182
    @Miss_S и јас! Катастрофална сезона, наредна не ни гледам. Едвај ги изгледав епизодиве.

На awkey и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  3. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.587
    Допаѓања:
    9.297
    Се разочарав и јас од третава сезона. Првата ми беше најнај, и потоа надоле. Ама со третава стварно претераа со драми непотребни, и спојкиве меѓу паровите. :D Дури на моменти и смешно е. А баш ја чекав со нетрпение. Книгите ми беа предобри...

На awkey, Кена Рис и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.392
    Допаѓања:
    10.536
    Ни јас не ја гледам, поготово по спојлерон… тотално се искача од концепт и се уништуваат предобри книги.

На Кена Рис му/ѝ се допаѓа ова.
  5. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.138
    Допаѓања:
    174.931
    Трета сезона ми беше интересна првата половина. Втората беше како без врска и не фокусирана на главниот пар. Не мислам дека има врска дека Пен била ниска, а Колин висок. Нивното е од пријатели до љубовници. И толку многу можеше да се експлорира.

Шо не ми се допадна е фактот шо втората половина од сезоната нема сила шо ќе ме убеди дека Колин ја сака Пенелопи. Толку одвратни работи кажа. Ќе се венчал со неа зошто биле интимни. И праша дали то било начин за да та го улови. Кога од кочијата до креветот - се беше негова иницијатива. Уште првата половина секси вегано беше един маж јас во та ера шо би го бркала и криво ми е дека покрај толкаво зелено знаме, Колин се деси. Оти никој како него отворено не си кажа: 1) шо нуди и 2) шо бара. Воедно да фин и целосно да пристапува со почит.
    Јас бев убедена дека нема да се венча иако беше ептен слатко, интровертно и малку неуродивергентно се околу неа. Не можев да ја замислам да има своја сезона и сакав нели да се заљуби и венча сега. Али оти знаев дека секое дете има своја книга/сезона мислев дека нема да биди сега. Нејсе, видов спојлери нормално. Од една страна жал ми е за Џон ако го умираат. Ептен се околу него шо имам да кажам е истото како и за Лорд Данбури. Ама која сум јас да кажвам кои се правилата за sapphic awakening? Go off Queen. Едино, со до сега воспоставениот лик и приказна, не ми е конзистентно. Ама ако е добро изведено јас нема да се жалам.
    Неговата приказна, за разлика од Франческа, ми прај смисла и не само то - ја чекав уште рано во сезона 1. Секогаш бил zesty king. На момент мислев дека пак нема да се обиди, како во претходните сезони. Конзистентно е со карактерот и воспоставената приказна. Можеби ми беше един интересен и омилен момент во втората половина од сезоната.

На Victorian и sweet-cherry им се допаѓа ова.
  6. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    6.832
    Уште во прва сезона ми беше најсимпатичен. Па уште и книгата кога ја прочитав - Cinderella story, комплетно фаворит. Ок, на плажа ја читав за плус доживување.
    Во главно за вака "историски" дејства и приказни не е лошо да се држат до тоа како што е напишано. Има простор и нови серии за вклучување на сите заедници, на сите раси.

Не дека Дафне и Сајмон немаа хемија, па и Ентони и Кејт, мене дури и повеќе ми се допаднаа тие, ама што би се рекло многу нафрлено делува посебно ради фактот што тешко возможно би било во Англија да се дозволи црна кралица или лорд или која и да е таму титула.

Едит: само што читав дека и наредните сезони ќе се комбинирани, за повеќе браќа/сестри во едно.

Последна измена: 18 јуни 2024
    На Victorian, Кена Рис и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  7. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.103
    Допаѓања:
    9.411
    Двете сезони ги изгледав на едно седнување, според коментариве ич нема да трошам време за третата сезона. Не ми се свиѓа расизмот во серијава, пошто ваквите пренагласувања се пренапорни.

На Fenix05, Selena01 и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.187
    Допаѓања:
    56.892
    Третава сезона ми беше ептен мех генерално, и многу кринџ. Првата дефинитивно ми е најомилена, не знам дали ќе има таква што ќе ја надмини. Не дека беше прелоша, ама би и дала оценка 4.5/10.
    Прво, ми немаше таква хемија меѓу Колин и Пенелопи за да ме воодушеви и да направи да осетам самата пеперутки. Што беше случај со претходните сезони, особено првата. Сега беше ко, Пенелопи го бакна Колин и тој оп магично сфати дека ја сака, па не можи да престани да мисли на неа. :D А претходно беше скроз clueless и секоја друга жена му фаќаше око пред неа. Тој што ја бендисуваше Пенелопи во првиот дел ми беше маалце подобар меч за неа од Колин, ама пак не толку бидејќи не верувам жена да е среќна ако мажот и постојано е некаде на пат и таа дома седи сама освен ако не го сака него туку парите и да си прави други работи, скроз нЕзАвИсНа.
    Франческа беше кјут, и си заслужи среќен крај, само таквите љубовни приказни не го тераат човек да гледа, па мислам дека е ок што вака ја споија. :D
    Друго, Елоиз е ужасна другарка. Цела сезона се дружеше со Кресида иако оваа и правеше препки на Пенелопи, како што и истури пијалок и и го скина фустанот. Смртно и се лутеше на Пенелопи дека била Уислдаун. Ја притискаше и условуваше да му кажи на Колин. Откако Елоиз почна да има дилеми околу Пенелопи почна и Кресида да ја игнорира со нејзините проблеми. Па и со Колин се караше. Многу нестабилна и незрела ми беше во сезонава, ме разочара.
    И секако не сум голем фан на фактот што Нетфликс секаде мора да прикажи секаква инклузивност, иако скрзо е нереално за тоа време, ама ајде фикција.
    Вајолет претпоставувам ќе заврши со братот на Денбури, кјут ми се. Само малку чудно бидејќи самата Денбури во младоста имаше афера со таткото на Вајолет (во сезоната за Кралицата Шарлота). :tmi:
    Ми се допадна многу само последната сцена, беше многу heartwarming и сепак крај краева Пенелопи си го доби она што го посакуваше - семејство со Колин и да не мора да се крие кога пишува.
    Следната сезона нема да излези пред 2026 ко што гледав, и таа ќе е за Елоиз? Тие што ги читаат книгите не се баш фанови на тоа спојување ама ќе видиме како ќе се покажи.

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    6.832
    Мислам имаше изјава дека околу две години се потребни за една сезона.

Малку без ред си читам и моментално ја почнувам таа за Елоиз. Е сега во врска со 4та сезона. И јас мислам ќе е за Елоиз.На крај на трета сезона нели се споменува балот под маски за следна година, што би значело дека нема да е за брзо.
    Мое мислење е дека паралелно ќе биде сезоната за Елоиз и нејзините допишувања со Филип. Плус животот на Франческа и Џон како пар. Во книгата поминува време од заедничкиот живот пред смртта на Џон, па пак неколку години додека Франческа заврши со Мајкл/Микаела во случајов. Што би ја доведило да е во 5та или 6та сезона таа.
    За Бенедикт, следна година балот, па од балот уште 2 години додека се сретне со Софи повторно, што некако не ми е кандидат дека би бил за следна сезона да е за него. Плус некаде читав дека тоа што Елоиз покажува на крај од сезоната од кочијата 4 прсти, значи дека нејзината приказна е за сезона 4.

10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.187
    Допаѓања:
    56.892
  11. Romina

Romina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    232
    Серијата за кралицата Шарлот ми беше доста интересна, можеби и поинтересна од Бриџертон. Приказната ми беше подлабока и повеќе ми го задржа вниманието. Исто така, направиле и добар избор на глумци, кои доста наликуваат на глумците кои ги глумат постарите верзии на ликовите.

На Gosh и Fenix05 им се допаѓа ова.
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.386
    Vredi da se glea serijava?
    Iam prva ep pusteno, ama mn parodicna mi licese. Sakam bas istoriska

13. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    3.867
    Не е историска, далеку од тоа, но е убава серија и интересна, држи внимание. Драма/романса, доколку се во твој жанр можеш да ја изгледаш.

14. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    6.832
    Сепак Бенедикт е главен лик во 4та сезона

Грешно предвидов :D

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.