Kako ja merite gramazata na pukanki prigotveni ili be? Bidejki na pakuvanjeto pisuvase 200 gr a koga gi prigotviv imaa edvaj 100 gr pa sega neznaev kako da se rakovodom za kaloriite. A i kolku kalorii ima at?
Да ве прашам дали знаете од прилика колку големи супени лазичи има во 30 гр. корнфлекс:?Односно 30 грама корнфлекс колку лажици се?
Оваа работа ми изгледа доста привлечна би сакала да пробам вака со броење калории дали би ми се придрузил некој?
Ја негде проитав дека 70 грама се еднакви на 200 калории..И го мерев ѓеврекот и испадна 150 грама..па околу 400 калории... :geek:
благодарам за линкот,интересна страница.дали мислиш дека се точни калкулаторите на myfitnesspal i calorie count??
http://www.myfitnesspal.com/food/calori ... n-41687229 На секој продукт додај му ја наставката calories и ќе ти излезе на гоогле.
Стварно калкулаторите на myfitnesspal не ги бидува.Според апликацијата јас треба да внесувам 1860 калории,а ако внесував толку ќе бев прасе на квадрат Плус нутритивните цели не им се добро подесени,дозволено е 23 грама заситени масти,а ниедно грамче незаситени и полинезаситени кои се далеку подобри за нашиот организам.И прости шеќери 76 грама,а растителни влакна од јаглехидрати 27 грама. Која логика ја прават не ми е јасно
Ааааа, ОК, не сме се разбрале. И јас мислам дека не ги бива за калкулирање дневни потреби. Јас почнав да ги користам едно време, па по една недела се откажав, ако имаше и толку. Сега што ме интересира колку калории има - го пишувам на гугл, некако најсигурни ми се. А ако сакам да си регулирам колку калории сум внела, подобро еден документ во ексел, отколку вакви страни.