Дали некој може да ми кажи колку калории има во пециво на пример со шунка кашкавал, во кашкавал, во шунка, во чајна или кулен, во чорба?
Јас веќе една недела бројам калории. Симнав една апликација и таму внесувам што сум јадела и сама таа смета Внесувам околу 1200-1300 калории дневно. Во комбинација со режимот на исхрана на кој што сум (warrior diet), за две недели симнав 2 кила, во обем имам намалено видно, ми се регулираше метаболизмот, и општо многу подобро се чувствувам.
Мислам дека за да ослабнеш еден килограм треба да согориш 7000 калории,што значи дека пола килограм има 3500,што значи дека за една недела може да ослабнеш пола килограм(за еден месец два килограми),ако секој ден трошите 500 калории.За да не се ограничувате многу во исхраната,250 калории согорите со вежбање(вежбајте пола час некои поинтезивни вежби,најдете на интернет или со трчање...),другите 250 калории одземете од исхраната,ме сфаќате.(не знам како да објаснам) Имаше табела за правилно секој ден ако сакате колку калории да внесувате,ама сега не можам да ја најдам.За да не ме сфатите погрешно,ако сметате дека не е здраво,го кажав ова само како пример како да пресметате.
На овој блогот можете да ја најдете таа табелата. http://piecesinprogress.tumblr.com/ Мислам дека е подобар овој начин што ви го кажав за слабеење,да не се изгладнувате многу,тешко е минус 500 калории наеднаш да не ги внесуваш па и плус да вежбаш.
Не е се во броење калории.Начинот на исхрана е важен.На пример, ако двајца јадат бурек,едниот го изеде за 10 минути, а другиот за пола час, или го подели на 2-3 дела тогаш и двајцата јаделе исто но се разбира дека исхрана како во првиот случај ќе придонесе за побрзо дебелеење,надуеност итн.
@V.odolija, 400 калории се 400 калории без разлика дали ќе ги внесеш на едно јадење или на неколку. Дали бурекот ќе го лапнеш за 5 мин или ќе го лигавиш пола саат, сеедно е, калоричната вредност е таа
@Nausicaa Се разбира дека е така,тие се калориите,ама сакам да кажам дека за дебелеење и надуеност има многу врска во тоа дали тие 400 калории ќе ги внесеш на големи залаци за 5 минути,или ќе ги поделиш на два-три пати. Исто така и кога човек јаде бавно,од многу помалку ќе се најаде,отколку кога набрзина ќе внесе еден сендвич во организмот.
Ја имам myfitnesspal на телефон и бројам понекогаш, ама вака за секој ден не. Си јадам меѓу 800-1100 калории дневно така да не ми е нешто неопходно.
Vidi gi amerikancive i odma ke ti bide jasno Dali debeleat? Ne samo pukanki, vidi drugo sto jadat i strikno zabrani go na sama sebe ako sakas samo da ostanes zdrava, ic da ne zborime za debela.
Ne te razbiram sto sakas da mi kazes Deka e zdravo? Ako ne jades ne deka ke oslabes nego mozda i nema da prezivees Nikogas ne sum se stavila na dieta i nema da se stavam. Niedna dieta ne e prirodna. Da se restrikciras od zdrava hrana? da se stavis na pukanki? Makedonija ima idealna kujna. Ako se ishranuvas so supa, salata i domasno zgotvena mandza nema da se popravis, so sigurnost ti velam. Ako gotvite od ovie jadenjava kako sto gi ima postirano na femna instegram (ne bas site, ima i po nekoj zdravi) i taa tema kade se postirani jadenja koj se jale po kafani , nema utka. Ne da ke se popravite nego bomba ke postanete pa posle na pukanki dieta, da dopolnite
@toogood Го постирав линкот бидејќи во статијата пишува колку калории има во одредена количина пуканки,НО обични пуканки,не пуканки за во микро,не пуканки со путер или незнам какви преливи Неверувам дека Америте се дебели бидејќи јадат ОБИЧНИ ПУКАНКИ
Колку калории има во една чинија крем супа со печурки од Подравка? И дали сметате дека е здраво да се јаде за слабеење?