Нема врска калориски суфицит и дефицит со опаѓање на косата. Самата коса си паѓа периодично и се обновува. Внесувај витамин Д3, калциум и магнезиум пред спиење две цели недели. Смени шампон, земи шампон од коприва и ставај малку кога ја миеш косата и само два пати неделно миење коса.Ќе се среди тип топ загарантирано!
Zdravo. Da ve zamalam da mi kazete nekoj prosek, kolku kalorii ima vo 750g., grasok mandza so junesko meso ?
Kolku kalorii ima, cokoladnoto mleko na megle? Na pakuvanjeto pisuva, kalorii vo gramovi a celoto tezi 750ml. Da ve zamolam za pomos.
Јас ја користам MyFitnessPal. Многу едноставна прегледна. Башка има база на податоци од претходни корисници така да има многу од производите што ги користиме овде у македонија, а има и опција да скенираш баркод.
Ако имаш цел да ослабнеш само, да помага, ако внесуваш малку калории, т.е. ако имаш дефицит од тоа што трошиш. Дали на долг рок е ок како животен стил и дали е здраво без физичка активност? Не.
Ама битно е и колку калории внесуваш, и колку трошиш. Колку помалку трошиш, толку повеќе калории треба да скратиш. А такви ригорозни промени, многу тешко преминуваат во навика.
Да така е. Ама броење калории не треба да биде стил на живот, само по себе, и не треба да прерасне во навика. Зошто џабе броиш калории ако не пазиш на внес на минерали, витамини и слично. Оти со 2 пасти песто дневно ќе си ок најаден и во рамки на малкуте калории, ама што дека.