Vi blagodaram za odgovorot. Jas mislam deka ima pomalku. Bi bilo ubavo, da slusneme uste nekoe mislenje, ako moze nekoj da kaze.
Сигурно околу 400/500 баш мрсна храна е, ова отприлика ти кажувам. edit Еве ти најдов за пирошки со месо 168 гр. 488 калории значи горе долу околу 500 https://www.nutritionix.com/i/nutritionix/beef-pirozhki-1-pastry/56c63b87cd80b89721095c2c
Вака од ракав никој не може да ти каже. Колкаво е парчето ѓомлезе? Колку јуфки? Ако ти се купечки со табела на производот, полесно би израчунале.
Не се купечки. Нарачано ѓомлезе од луѓе што продаваат по нарачки. Тоа е едно средно парче, отприлика 100 грама колку би дошло во калории ? Може да се прерачуна од состојките ама да ми кажете колку тоа би било, брашно,сол,вода,масло по рецепта во грами за тепсија ѓомлезе 2кг брашно, 500мл. Масло, вода, 3-4 лажици сол
Што знам, пак немам претстава, зависи колку масло, итн. Ама ете, рачунај едно 500 калории. Ако броиш за диета, ја би те советувала кога си дозволуваш од овој тип на храна, да го рачунаш како 500/700 калории.
Здраво. Веќе еве месец и нешто сум на УН диета и ми е супер. Е сега да ве прашам за тоа отприлика колку калории има бурек со спанаќ? Кога ќе ми се падне пак јх ден нема да сум во градот а одамна ми се јаде бурек или пита со нешто зелено, па реков да си купам. Лиснато мислам не можело. Мислење?