Има апликации за броење калории, скенирај го баркодот и ќе ти покаже. Сигурно е некоја грешка со оглед што на нет пишува дека од прилика има 166 на 100гр во класичниве, наместо 1137 сигурно треба да е 137 калории.
Здраво,почнав со диетата со компири Денес цел ден имам 3 компири и 4 чаши јогурт колку калории е тоа?
Зависи од големината на компирите и како ќе ги приготвиш, ама само за 3те компири би рекла околу 600/700 калории (ако се варени). Зависи какви чашки, ама ако се 250 мл или вкупно 1 литар јогурт (зависи и каков јогурт), би било отприлика 500/600.
Незнам ќе пробам Плус вода и ако ме фати некоја криза може овошје,три дена е диетава толку мислам може да се издржи појќе не верувам
Според мене тоа е премалку, поготово штом трошиш и 500 кал. со вежбање. Вака испаѓа од храна внесуваш само некои си 1300 кал. па ко ќе минусираш 500 од вежбање телото е оставено на само 800 кал. Јас би целела кон 1700 кал. само храна. Уште побитно, не би јадела само 2 намирници, ниту има поента, ниту внесуваш доволно микро и макро нутритивни вредности. Додај некој протеин и свеж зеленчук, со свеж спанаќ, рукола, зелка, краставица, не внесуваш скоро ич повеќе калории, ама барем ќе добиеш влакна, витамини и минерали.
Од кај ги наоѓате ретардираниве диети бе. Живеев три недели претежно на компири и ориз од што морав и немав убави последици. Едвај чекав да се вратам на месо и овошје и зеленчук и све. Ај опрајте се.
Поарно не пробувај, не експериментирај па да заебеш нешо. На дури 3 компири цел ден? Метаболизам ќе успориш. Зашо си играте вака не разбирам. Сама свесна си дека нема да се издржи ваква "диета". Никаков бенефит не би добила туку напротив. Убаво ти рече @MissChievous скроз у право e.
За издржување можам вака без диета јадам само еднаш не ми се јаде де...а со диетава барем три пати имам
Ич не ти е правилно тоа само еднаш на ден, не знам како издржуваш, како енергија имаш. Сеа може не ги приметуваш последиците ама во иднина да не се одрази негативно внимавај. Не е здраво у никој случај плус и викаш вежбаш, а толку малку калории.. Колку имаш за симињање?
Абе луѓе прашав само колку калории има и дали е многу,не ве терам вие фа ја држите диетава. Фала на тие што ми одговоривте како што треба Околу 10-15
Ок, не е страшно. Зашто се брзаш толку не знам, полека. Редуцирај исхрана, тргни калорична храна, поише овошје, зеленчук, здрави масти, протеини, јаглехидрати на минимум, еве и вежбаш, ќе успееш да намалиш, за 3 месеци топ би била, ако се придржуваш. Не ти требаат вакви ригорозни диети.
Мене ме интересира само што ќе постигнеш со 3 дневна диета? За три дена и ништо да не јадеш нема шанси 15 кг да симнеш. Или тоа е само еден дел од диетата?