Толку ти иди дневниот внес 120гр протеини 200-250гр хидрати 100гр масти. Протеинот и хидратите ти се по 4калории на 1грам а масите 9 калории на грам.
Ако сакаш да покачиш на тежина мора да бидиш во калориски суфицит. 2000 калории - одржување на моментлна тежина Под 2000 - слабеење или дефицит Над 2000 - поправање или калориски суфицит
Значи за да почнам да додавам тежина ми треба минимум 2200 калории. Maintain weight 2,132 100% Calories/day
Дали има некоја едноставна апликација за користење каде што ќе имам јас поставено колку калории дневно треба да внесам, по колку макроси, само да ми дава преостанато за денот? Пример внесувам рачно од доручек колку имам калории и макроси внесено и само ќе ми изброи за денес имаш уше толку, плус кога вежбам да ми одземе 200-300 калории од внесените.
Ја пробував Journable, и таман ми тргна работа, бара да се плаќа, а многу едноставна и лесна беше за користење...
Оваа ти е бесплатна. Има и верзија што се плаќа секако, ама сите овие опции што ги сакаш ги имаш и во основната, така да, топ е. Мислам дека е најдобра од сите.
И ако внесваш вежби: "Одзема" калории и следователно табелите погоре се поправат соодветно. Исто користам фри верзијата на MyFitnessPal.