Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бронзер

Дискусија во 'Лице' започната од interesna, 14 јануари 2011.

1. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.035
    Допаѓања:
    10.583

Го имате сретнато кај нас ?

2. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Во Керфур го видов неодамна :)

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Heidy

Heidy Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    68
    Преубав е и јас го користам,нема светки,лесно се нанесува и трае,не се брише од лицето

4. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Го има некој користено бронзерот на Debora - Debby? 300 и нешто ден беше ама огромно пакување и онака на рака го пробав изгледаше пигментиран. Каде и како ги тестирате бронзериве.? Некои што ги пробав на рака не се ни познаваа. Од голден роуз исто ми препорачаа теракота или кетрин арли нз кој беше ама премногу светки имаше и си заминав со празни раце:doh:

5. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Бронзерите и руменилата на Дебора се преубави и квалитетни, јас лично бронзер не сум користела од Дебора, ама мајка ми има еден, а јас имам руменило на Дебора, и двете се пигментирани и ептен траат. Ич не се двоуми, за 300 и нешто денари добиваш големо паковање кое многу долго време ќе го користиш, а плус е од Дебора, јас лично како фирма многу ја сакам, топло ти го препорачувам. :)
    Немој од Голден Роуз, за бронзер вреди да се инвестира во нешто поквалитетно, пошто траат многу долго време, т.е бавно се трошат, а и сепак на лице се става. :makeup:

На senza.parole и Mimi123 им се допаѓа ова.
  6. ripkata

ripkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    68
    Jас го користам овој бронзер, природен ми е на бојата на кожата. По природа јас имам бела кожа и морам да балансирам некако. Незнам колку е точно во наши пари не го зедов од тука ама го имам забележано и кај нас во парфимериите. Не би требало да е поскап од 400 ден.

Прикачени фајлови:

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Јас сакам да прашам дали бронзерот може да се користи како камена пудра?

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.935
    Допаѓања:
    81.240
    Јас не би користела бронзер како замена за камена пудра. Се знае каков треба да биде бронзерот (нијанса потемен од природната, за контурирање), исто и камената - да се слее со природниот тен и да ја фиксира течната пудра, а притоа да не се приметува дека имате ставено.
    Би ти рекла како сакаш, ама оној внатрешниот глас во мене вришти - леле немој! :)

9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    И јас би рекла не, сите бронзери што ги имам видено се многу темни за да се кориистат како камена пудра врз целото лице. Е сега незнам каков е твојот тен, колку е темен, ако ти одговара со бојата на бронзерот и само ако е тој мат можеш да пробаш да видиш што ќе испадне, ама не верувам дека би дал мат ефект како камената пудра. Пробај па кажи. :)

10. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Секогаш за козметика кога треба да купам прво читам тука рецензии, па одлучувам. :D Сега му дадов шанса на тој од Есенс големиот па ако не го бива ќе земам од Дебора. Туку сакав и друго да кажам. Кога барав бронзери по парфимерииве ми даваа руменила и хајлајтери и незнаеа што е тоа (facepalm) ме гледаа со прашалници, се збунуваа и чекаа да му појаснам. Ова небеше случај од каде што си го купив:D

11. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Девојки ги прелистав сите страници и приметив дека ги имате пофалено мат бронзерите на есенс и кетрис, па сега се двоумам кој да го земам... Конкретно за контурирање ми треба. Совети? :)
    или
    ?

На ванилала му/ѝ се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Го имам на Есенц и задоволна сум.

13. Love16

Love16 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    54
    И јас имам на essence две и задоволна сум

14. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    811
    Допаѓања:
    5.129
    Јас го користам на Catrice бронзерот и супер ми е.

15. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    После некое време користење на бронзерот од Есенс sun club за брунети можам да дадам рецензија. Цената за големото пакување е супер, исто и пакувањето е ептен слатко како и со сите производи на есенс. Јас не сум ни многу бела ни многу темна на лице, онака среден тен и затоа се одлучив за потемниот бронзер. Првенствено го зедов за контурирање но според мене не го бива за тоа. Многу мава на портокалово во живо, а онака на слика изгледа убаво. Сега го користам само како руменило, доволно е еднаш со четката да поминам зошто доста е пигментиран.

Го пробав и на сестрами таа е смеѓа и има побел тен и неа совршено и стоеше. И мислам дека е за девојки со посветол тен.

За брунети мене ми се погоди бронзерот од Флормар, односно тоа што е пола руменило пола бронзер. Е таков бронзер да најдам во големо пакување е Бинго :D зошто тоа бргу ми се потроши а и пакувањето не му е нешто доволно сигурно и од еднаш паѓање се скрши. А руменилото ми стои цело и затоа не ми се зема уште едно такво пакување.

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  16. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.762
    Допаѓања:
    23.975
    Предлог за убав мат бронзер кој не мава на портокалово?
    Имам светол тен и се мислам помеѓу Essence, Aura и Catrice... :?:

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  17. staymotivated

staymotivated Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2014
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    34
    @senza.parole Јас го земав мат бронзерот на Essence тој што е за плавуши иако јас не сум, но сепак имам светол тен. Јас ти го препорачувам тој бидејќи мене многу ми се погоди, а јас се мислев помеѓу тие бронзери на Essence, Aura и Catrice

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.935
    Допаѓања:
    81.240
    Бронзерите на Aura се премногу портокалови за мој вкус.
    Имам бронзери и од Essence и од Catrice и кога би морала да бирам, сепак би го одбрала овој од Essence. Најпогоден ми е и најомилен од сите кои досега сум ги купила, а верувајте, не биле малце.

19. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Го чекам овој бронзер од Римел да ми стигне
    Rimmel_3_in_1_Shimmering_Bronzer___Gold_Princess_9_9g_1367585527_main.jpg

20. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Денес прв пат ги видов новите бронзери од Севнтин и сум воодушевена.Да немав веќе набавено нов бронзер сигурно ќе купев еден. Текстурата им е лесна свиленкаста и оставаат сјај, што според мене е посоодветно за вечерни излегувања.
    bronzer1-650x488.jpg
    Бронзерот од римел што ми пристигна е одличен, но посекојдневен сјајот е дискретен а бојата како за посветол тен.