Го има некој користено бронзерот на Debora - Debby? 300 и нешто ден беше ама огромно пакување и онака на рака го пробав изгледаше пигментиран. Каде и како ги тестирате бронзериве.? Некои што ги пробав на рака не се ни познаваа. Од голден роуз исто ми препорачаа теракота или кетрин арли нз кој беше ама премногу светки имаше и си заминав со празни раце
Бронзерите и руменилата на Дебора се преубави и квалитетни, јас лично бронзер не сум користела од Дебора, ама мајка ми има еден, а јас имам руменило на Дебора, и двете се пигментирани и ептен траат. Ич не се двоуми, за 300 и нешто денари добиваш големо паковање кое многу долго време ќе го користиш, а плус е од Дебора, јас лично како фирма многу ја сакам, топло ти го препорачувам. Немој од Голден Роуз, за бронзер вреди да се инвестира во нешто поквалитетно, пошто траат многу долго време, т.е бавно се трошат, а и сепак на лице се става.
Jас го користам овој бронзер, природен ми е на бојата на кожата. По природа јас имам бела кожа и морам да балансирам некако. Незнам колку е точно во наши пари не го зедов од тука ама го имам забележано и кај нас во парфимериите. Не би требало да е поскап од 400 ден.
Јас не би користела бронзер како замена за камена пудра. Се знае каков треба да биде бронзерот (нијанса потемен од природната, за контурирање), исто и камената - да се слее со природниот тен и да ја фиксира течната пудра, а притоа да не се приметува дека имате ставено. Би ти рекла како сакаш, ама оној внатрешниот глас во мене вришти - леле немој!
И јас би рекла не, сите бронзери што ги имам видено се многу темни за да се кориистат како камена пудра врз целото лице. Е сега незнам каков е твојот тен, колку е темен, ако ти одговара со бојата на бронзерот и само ако е тој мат можеш да пробаш да видиш што ќе испадне, ама не верувам дека би дал мат ефект како камената пудра. Пробај па кажи.
Секогаш за козметика кога треба да купам прво читам тука рецензии, па одлучувам. Сега му дадов шанса на тој од Есенс големиот па ако не го бива ќе земам од Дебора. Туку сакав и друго да кажам. Кога барав бронзери по парфимерииве ми даваа руменила и хајлајтери и незнаеа што е тоа ме гледаа со прашалници, се збунуваа и чекаа да му појаснам. Ова небеше случај од каде што си го купив
Девојки ги прелистав сите страници и приметив дека ги имате пофалено мат бронзерите на есенс и кетрис, па сега се двоумам кој да го земам... Конкретно за контурирање ми треба. Совети? Спојлер или ?
После некое време користење на бронзерот од Есенс sun club за брунети можам да дадам рецензија. Цената за големото пакување е супер, исто и пакувањето е ептен слатко како и со сите производи на есенс. Јас не сум ни многу бела ни многу темна на лице, онака среден тен и затоа се одлучив за потемниот бронзер. Првенствено го зедов за контурирање но според мене не го бива за тоа. Многу мава на портокалово во живо, а онака на слика изгледа убаво. Сега го користам само како руменило, доволно е еднаш со четката да поминам зошто доста е пигментиран. Го пробав и на сестрами таа е смеѓа и има побел тен и неа совршено и стоеше. И мислам дека е за девојки со посветол тен. За брунети мене ми се погоди бронзерот од Флормар, односно тоа што е пола руменило пола бронзер. Е таков бронзер да најдам во големо пакување е Бинго зошто тоа бргу ми се потроши а и пакувањето не му е нешто доволно сигурно и од еднаш паѓање се скрши. А руменилото ми стои цело и затоа не ми се зема уште едно такво пакување.
Предлог за убав мат бронзер кој не мава на портокалово? Имам светол тен и се мислам помеѓу Essence, Aura и Catrice...
@senza.parole Јас го земав мат бронзерот на Essence тој што е за плавуши иако јас не сум, но сепак имам светол тен. Јас ти го препорачувам тој бидејќи мене многу ми се погоди, а јас се мислев помеѓу тие бронзери на Essence, Aura и Catrice
Бронзерите на Aura се премногу портокалови за мој вкус. Имам бронзери и од Essence и од Catrice и кога би морала да бирам, сепак би го одбрала овој од Essence. Најпогоден ми е и најомилен од сите кои досега сум ги купила, а верувајте, не биле малце.
Денес прв пат ги видов новите бронзери од Севнтин и сум воодушевена.Да немав веќе набавено нов бронзер сигурно ќе купев еден. Текстурата им е лесна свиленкаста и оставаат сјај, што според мене е посоодветно за вечерни излегувања. Бронзерот од римел што ми пристигна е одличен, но посекојдневен сјајот е дискретен а бојата како за посветол тен.