Во космо сите ги гледав , ми беа без светки Може да ми пратиш слика од тој со светки? А и може немале тогаш моментално....
Морам да ја пофалам палетата за контури на аура, ја купив од дм 400 ден, јас ја земав потемната палета и преубава е, најбитно темните нијанси не се портокалови
Јас да го пофалам овој крем стикот на Golden rose. Сите што сакаат нешто во кремаста текстура во улога на бронзер им го препорачувам. Јас ја имам 8ката инаку сите нијанси им се доста топли не се погодни баш за контурирање. За контури е добар оној дуо стикот на Maybeline, има баш ладен подтон. Овој на ГР го користам со сунѓерче и изгледа преубаво, природно. Презадоволна сум!
Јас истото планирав да го земам и и кажав на продавачката и ми кажа дека имале некакви моливчиња за таа намена ама сепак ке си го земам крем стикот. Дали лесно се бленда со сунгерче и колку пари е?
Да исто и мене ми ги препорача продавачката тие моливчињата но кога ги видов некако многу тенки не ми ги фати окото.. Стикот е доста мек клизи како путер буквално, со сунѓерче се бленда перфектно не е потребно многу да тапкаш веднаш се стопува со кожата. Цената беше 280-290 така нешто, не се повеќе од 300 денари. Секаде можеш да го најдеш, јас не сум од Ск но сигурна сум дека го има. Не знам колку ќе успеам да ја доловам нијансата со мојата камера затоа еве слика од нет од 8ката и како изгледа на кожа..
@ванилала можам да ти го препорачам и дуо стикот на Дебора, одличен е, и е со ладен подтон (најсветлата нијанса, горната од сликата, light). Од Космо го земав, околу 400 ден ми се чини, ама предобар е. Се бленда во два потега, и изгледа стварно природно. Хајлајтот не го користам, многу на розово ми мава нијансата, ама и тој е мат, може да се користи како коректор. Не е дебел стикот, совршен е за исцртување линија за контур. Мејбелин е убава нијансата за контурирање, ама е непрактичен за користење бидејќи боите се поделени на половина од самиот стик. Овој е супер практичен и лесен за употреба.
Тој е посув и малку потежок за блендање, цената му беше нешто до кај 400 денари. Од едната страна е за контури од другата е коректор. Го има насекаде сигурно ќе го најдеш