Вака нанесен изгледа многу темен а одкако ќе се изблендира се изгледа ептен природно ми е страв да не утнам нијанса
Со години го користам од Максфактор бронзерот. Предобар е. Но, последно откритие ми е од Аура бронзерот (или кафеаво руменило), не знам како го нарекуваат, еве го на сликава. Дава преубав сјај, долготраен е, презадоволна сум. А, чини 200 ден. што е супер.
Бронзеров е со светки. Повеќето бронзери се со светки, потешко е да најдиш мат. Уначе од руменилава има комбинирано, и со светки и мат.
Кај нас некој мат бронзер? Имам акни и бронзери како што се обично светкави лицето го прават многу гадно .
Артдеко имаат многу добар мат бронзер во две нијанси. Малку е поскап, јас летово околу 900 го земав, ама буквално секојдневно го користам, ни малку не е истрошен. Има убава нијанса, ни малку не мава на портокалово. Поефтина варијантa ти се бронзерите на Есенс, но мене не ми се по мерак, некако доста портокалови се.
Не ми се даваа многу пари за бронзер и го зедов од Кетрил Арли бронзерот што ми изгледаше како убав дури го пробав на мене.Лицето ми е чисто и кога го нанесов бронзеров изгледав како исфрлана и со ситни брунки по образот заради тоа светките! Гнасно нешто бреејј Каде можам да го најдам на essense бронзерот во бт?
А да го зирнете руменилото на Флормат П115 што е? Не е баш типичен бронзер ама додека едната половина е апла руменило, другата е нешто што е како бронзер/хајлајтер, има многу дискретни светки кои не се ни познаваат кога ќе го нанесеш.
ayyy јас го земав ова пред 2 дена... само пофални зборови! За 180 денари е препрепредобро, за разлика од едно праскасто руменило на буржуа, ова е далеку попигментирано . И руменилото и бронзерот се убаво пигментирани. На лице изгледа преубаво и природно
Користам бронзер од макс фактор и го имам долго време, голем е. Го земав 300 и нешто ама не сум баш презадоволна. Ама тоа дека имам акни на лицето па мене не ми изгледа убаво на лице, а не е портокалов илли нешто слично.
Да ве прашам нешто, имам светол тен, а косата ми е кафена ( некоја чоколадна боја), и кафени очи имам, кој бронзер од овие би ми бил подобар? Несакам да ми се познава нешто премногу, ама па и да не биде нешто пре-бледо. Совет?
Нема некоја ептен голема разлика во бронзериве според мене.Ако имаш светол можеби подобро би било да го земеш бронзерот за светол тен,бидејќи мислам дека се добро пигментирани овие на Есенс и да не ти биде многу темно на тебе.Јас исто така имам светол тен и кафена коса,ама јас би го земала тој за бринети.
и јас сум со тие карактеристики и кога го користев тој ми беше некако портокалов, сега го купив овој и можам да кажам дека сум зависна од него, многу природна боја има
Може ли некоја поискусна да ми препорача мат бронзер, кој трае долго, кој е добро пигментиран и се користи за контурирање на лице и тело?
За лице имаш препораки на тебе, јас го користам тој на Есенц потемната нијанса. Мат е и сум задоволна.
Јас за контури сум многу задоволна од miss sporty руменилото Oh! Blushed Again... - Cinnamon ,не е руменило,повеќе е како бронзер и одлично е,ако можеш да го најдеш земи си го.Трајно е,супер е. Исто така и Есенс имаат многу добри бронзери и од нив сум многу задоволна,а и на Flormar од двојните руменила,едната страна е розева другата е како бронзер и тоа ми е одлично,сите ги користам. Flormar - P116
Јас сум фрик по бронзери и би ви го препорачала Аура Sun Kiss 906 Desert Sun мат бронзер, добро e пигментиран и го користам за контурирање на лице.. битно е дека нема светки, нема портокалов подтон, задоволна сум а и пакувањето е убаво. Го купив во Космо околу 450ден. А инаку најдобар е бронзерот од Римел ама го нема кај нас, воопшто не го увезуваат.
девојки ги пробала ли некоја топчињата од Авон ама не бронзените туку оние шо даваат сјај дали се убави?
Јас ги имам, некое време се супер, супер пуштаат ама после треба да ги кршиш за да се примети дека имаш нешто на лице.