Наскоро на програмата на Сител телевизија ќе се емитува серијата „Будва“. Се работи за серија која настана како соработка помеѓу Србија и Црна Гора и како таква особено добро е прифатена од публиката. http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... USFD-dp3As На „Будва на пената од морето“, како што гласи целосното име, се работеше во текот на сезоната 2011-2012 и засега има две сезони со нешто повеќе од 20 епизоди по 45 минути. Жанрот на серијата е драма-комедија. Во главните улоги се појавуваат Милутин Караџиќ, Љиљана Благојевиќ, Сања Јовичевиќ и Момчило Караџиќ. За режијата се погрижи Милан Караџиќ.
Би сакала да ја гледам, ми звучи интересно. Истото прашање го делам со yeah, дали некој знае кога започнува ?
Ја имам гледано онлајн првата сезона и можам да ви потврдам дека е супер серија, нешто поразлично до сега, а посебно ме изненади Будва и нејзината убавина.Главните глумци ми се срцки, преслатки се.Ја препорачувам задолжително
Во првата сезона нема некоја позначајна улога(слика има, тон нема е работава) ама во втората сезона ќе го има повеќе во кадар
И јас почнав да ја пратам. Ми се допаѓа. Интересна е. Скоро сите глумци ги знам, од некои претходни серии. Супер е. Фала Богу, не е турска. Ај нека направат како тогаш, кога имаше само српски/хрватски и слични серии. Ќе ја следам. Само камо да имаше и од понеделник до петок, а не само за време на викенд.
Убава е, и мене ми се допадна, интересна тематика има. Ја загледав, и убаво што им текна да дадат нешто друго освен турско.