Не видов ваква тема ни приближно па ме интересира од секогаш сум сакала да научам бурек со праз, во ниедна бурекџилница не се продава а знам во домашни услови го прават луѓе, ако некој знае да прави нека го пише рецептот многу сакам да научам да правам ова
Земи си пола кило готови кори и 3 до 4 страга праз. Прво испржи го празот и обавезно малку шеќер стави при пржењето за да не ти биде тешко на желудникот кога ќе јадеш. Направи смеса од 1 чаша млака вода и квасец растопен, една чаша брашно и една чаша вода. Земаш една кора ја премачкуваш до пола со смесата к ја шреклопуваш и одоџгора ја мачкаш. На секои 2 кори тоа го правиш а на третата ставаш праз и ја моташ како пржајка у претходно намачкљна тава. И по ред сите ги правиш така ги редиш како голем груг да се направи попрскуваш со кисела вода и се пече некои 15 мин на 220 степени. Одкало ќе порумени ги вадиш пак прскаш со кисела вода и покриваш со ќесе и со крпа. Бон апетит