Бурни Времиња (Öyle bir geçer zamanki)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од BI-44, 2 јануари 2012.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.212
    Допаѓања:
    124.424
    И јас ја гледам кај што ја гледаш и ти, инаку сеуште игра во Турција ама премногу се напред за да ја гледам на турски. А и немам време па вака еднаќ неделно супер ми иде по една епизода :)

На Oxymoron му/ѝ се допаѓа ова.
  2. angelce1

angelce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    234
    Затоа и толку допира до нас. Серијава е за "мажиштата" како Али да видат како влијаат овие работи врз децата. И кога викаат дека тоа не е нивна работа,децата не се роботи без чувства па да се прават слепи и глуви, како ништо да не се случува.

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.769
    Допаѓања:
    23.766
    Koлку што знам
    бракот на Ахмет со Амина нема да им биде најголемиот проблем пошо покасно коа овој ќе побара развод, женава нема да прави проблеми. Партијата на Екрем (татко му на Хакан) ептен ќе го гонат Ахмет понатаму, дури и ќе му спремаат атентат, ама прво мајка му ќе погине од шо ќе проба да го спаси од убијциве. После ќе биде заробен и во болница и во многу тешка состојба шо го праи уште полесен плен од порано. Берин ќе се омажи за Хакан за да го спаси Ахмет, пошо ќе сакаат да го см'кнат а овој и` вети дека ќе му помогне да избега и ќе му го поштеди животот (шо според мене е стварно дебилен изговор али нејсе) и ќе го исполни тоа и после ќе се земат. Ќе имаат ќерка, Зехра мислам се викаше. Но, проблемот настанува подоцна кога Ахмет се враќа во Турција и нешо пак со Берин ќе биде шуш-буш...малиов Хаканчо ќе се изнервира и ќе се разведат, ама ќе средат целосното старателство над Зехра да му припадне на Хакан и Берин ќе шизне и овој ќе и` се избаци нешо у стил „Да те занимаше ќерка ти, немаше со Ахмет скришно да се глеаш“ нешо демек Ана Каренина момент. Дотука знам. Иам некој feeling дека оваа ќе остане без двајцата.

4. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Иако сум по плавите во случајов Хакан е поубав, Ахмет е подобар. Берин е срцка во вистинската смисла на зборот. Ајлин ми е најубавка, ама што и е проблемот со овој стариов? Му фрлила поглед се тресе цела коа му се јави, Мете па ја засака професорката по музичко ајдееее, мораше негде недостатокот од вистински татко да се покаже. За овие Каролин и Али колку и да не сакам да знам, баш ме интересира што ќе биде понатаму со нив, идиоти низаедни. А овие упикувачиве братот и снаата на Али НЕ ГИ МОЖАМ. Значи желудникот ми се превртува кога ги гледам какви лижачи се. Подлизурковци бре, јаз`к да ви е, ПУ! И ќерка им Месуде иста како нив, „многу си убава Каролин“ њњњ. Старава како ги трпи алал да и е. А Али...најлош пример за татко што може да постои БУКВАЛНО. Осман е најгревче, сирото дете. Ајде ајде станува се поинтересно, колку и да е тажно, ја сум сигурна дека постоеле и такви слични случаи што ја инспирирале серијава.

5. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.769
    Допаѓања:
    23.766
    Мене на почеток ми беше Берин омилена, ама како оди дејството искрено и од неа и од Ајлин почна да ми се се*е.

Најкарактерна ми е дефинитивно Хасефе, бабата. Права мајка (не само на Али и на Кемал, туку и на Џемиле), права баба за сите внуци подеднакво. Џемиле исто само што (по мое) не е многу тактична со децата нејзини иако е добра и чувствителна мајка. Воспитување на деца бара и да си добар стратег.

Ќеркиве ми се тешки искомплексирани гуски, особено Ајлин. Мразам жени кои во животот го лижат она што го плукнале, едноставно мизерно изгледа.

Берин карактер нула. Од таа нејзина заслепеност по тој коњскиот зуб не знае да рассудува како што треба.
    Кога Хакан ги спаси и двајцата, кокошката на Ахмет му се заблагодари, а на овој ни збор не му кажа а после се мажи со него...мизерија

Ајлин, ништо поарна.
    Како и` се изразвика на мајка и` тогаш кога дозна дека работи како чистачка...е тогаш ептен ја замразив.

Мете можеби е избувлив ама како карактер ми е најсимпатичен. Зад тој негов бес се крие едно мошне праведно и емотивно чоече. Единствениот проблем му е тоа што татко му не му покажал љубов во животот туку само по јадење ќотек му ги памети средбите со него, се сеќавате коа го тепаше Неџати како се пребаци на моментот татко му како го тепал. По мое, арно толку што издржал. А дека се заљубил во млада наставничка, тоа скоро на сите пубертетлии и адолесценти им се дешава, било момчиња или девојки.

Осман е душа. За карактерот не зборам многу пошо уште е мал и е главно набљудувач на се` што се дешава.

6. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    135
    Ја гледам чат-пат само заради Осман. Многу ми е слатко детенце. :inlove:

7. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Откако почна серијава и откако го видов Али одма реков ист како татко ми...
    и нас така ни правеше тој, ист ама скроз ист....

Инаку не е фер ако Берин остане со Хакан
    а онаа Ајлин, е она сама си го бара, што бара со човек кој може да и биде татко

8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468

9. nennsy.densy

nennsy.densy Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    305
    Прекрасна серија ви ја препорачувам, јас обавезно ја гледам а најногу си го сакам Осман.. срценце е :lol: :angel:

10. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Морам да те разочарам, ама само што прочитав низ спојлери погоре
    дека Берин ќе се омажи со Хакан и ќе имаат дете, ама Ахмет ќе се врати и пак ќе почнат да се гледаат, па Берин ќе се разведе со Хаканчо и...не знам, се надевам ќе остане со Ахмет :) Џабе е што Хакан е и поубав и побогат и не е замешан во политика, Берин е заљубена во Ахмет и тоа е тоа.

11. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Mа со кој сака нека остане, малце да ми се наполни душата да ги гледам заедно :D Mногу ми е смешен каков е изгубен по нејзе. :D

A мене Aли ич не ми делува дека е заљубен во Kаролин, заљубено машко не се однесува така, некако многу ладен е спрема нејзе што знам, не ми делува дека ја сака

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Оооо Ајлин дама ипол :) Ама онаој нејзинот можелам малку помлад да го направат вака некако не ми одговараат :lol:

13. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586
    Кога е снимана серијава? :^)

14. badem4e

badem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    178
    Што ќе биде со сонер и ајлин и кој беше тоа што гледаше преку прозорот во куќата на сонер?

15. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.926
    Леле, мене овај Хакан ми е срцка, па кутриот колку беше интересен кога плачеше.
    Ќе ми биде мило ако Берин биде со Хакан, и не сакам да се разведат како што зборувате, сакам да бидат заедно засекогаш,ма да не постои вечност...тој Ахмет глупав ми е , сељак. :worried:
    Никогаш да и дојде паметот, си нашла фин дечко, а она трча по тој Ахмет. :?:

Браво за старчето, како издржува! :rock: Супер бабичка. :rock: Гоу,гоу. :D
    Како се и плеска на Каролин, сите ги сака, ги брани.
    Браво, онаква свекрва сакам. :clap:

Ајлин колку беше убава...вау, ама што гледа во тој Сонер?
    Плус 30-40 години поголем од неа, нема ништо харизматично во него, а оваа се затрескала, па татко може да ти биде.
    И, да што ќе биде со нив, знае некој? :^)

На tessie и tweety26 им се допаѓа ова.
  16. BI-44

BI-44 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    1.090
    Допаѓања:
    754
    тој мислам дека е браТ МУ НА СОНЕР.

17. xoxo.Martina

xoxo.Martina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    198
    Снимена е 2010 и 2011 има 2 сезони :)

18. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Mоментално се снима и дава 2 сезона, а како штоп прочитав ќе се снима уште 2 години и ќе има 4 сезони.

19. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.151
    Ајлин и Сонер...
    Ајлин е заљубена во Сонер, ама тој во неа не е. Сонер има помлад брат кој боледува од тешка болест и има уште година живот, инаку од школото на Ајлин и е заљубен во неа. Во една прилика вработениот негов ќе ја спаси Ајлин кога ќе сакат цигани да ја грабнат, ќе им отидат со Сонер и ќе ги натепаат и избркаат за да си е раат девојчево. Сонер ќе и понуди на Ајлин договор според кој ако се омажи за братот негов помал, откако тој ќе умре Ајлин да го добие целото богатство и имот. Кога ќе сфати Ајлин дека Сонер не ја сака неа туку сака да ја спои со брат му ќе полуди, многу долго ќе размислува и плаче на 5 минути, мајка и нема да дозволува брак од интерес, ама таа ќе реши да се омажи. Во меѓувреме Сонер ипак развива чувства кон неа. :)

Мене Ахмет ми е кретен и како карактер и на фаца, не можам да го сварам. |( Ја за Хакан навивам од почеток, ама тешка глуперда ќе излезе Берин ко шо глеам.

На Glossy-girl и ludoto19 им се допаѓа ова.
  20. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Абе он се понаша така зошто она сама си се открива со своите глупи потези као на пр. заткулисниот потег со спавачата под перница и онака мислам дека пошто само проблеми му донесе веќе го нервира и го вади од такт |( А за заљубеноста и ја мислам дека не е баш она љубов туку го привлекува прво зошто е многу убава... второ зошто е згодна и преубаво се облекува, таква жена во Турција во тоа време не се наоѓала баш-баш просечната жена била домаќинка како Џемиле + оваа е од Европа а-у, а трето мислам дека е зошто му се улизува премногу. И четврто - МУ ДАВА. Лелееее па и „татенце“ кога го нарече ми идеше да се убијам дали е до мојов ум или стварно дрти звучеше :tmi:

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.