Бурни Времиња (Öyle bir geçer zamanki)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од BI-44, 2 јануари 2012.

1. LakeGirl

LakeGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    44
    Најпогодени гласови до сега биле само Јасмин и Саваш од "Љубов и казна", и секако сите гласови на Сабина Ајрула (Шахнур, Хајрие...).

А промашените се многу, да не почнувам сеа :D

2. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Сакам редовно да си ја загледам серијава, ама не знам бе луѓе.... :worried: Неколку пати фрлив поглед на неа и се ми наидуваат солзи на очи, ;( се некоја таква сцена. :doh: Изгледа многу тажна серија е, ама и убава гледам по коментариве... За малото Османче многу ми е жал :( А тој дечкото (Мете изгледа беше :lol: ) многу ми е сладок :inlove:

3. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Многу ме привлече серијава, а најмногу ја гледам поради малиот Осман.
    Срценце е, многу е сладок, :inlove: а згора на се како глуми, како некој возрасен човек професионалец :)
    Ми се допаѓа поради тоа што е поразлична е од другите, реални случки и сл... но многу е тажна, дури и се расплакувам понекогаш.

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  4. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.151
    Значи Жугич колку што ја утнува мајката, неам зборови со кои можам да опишам и споредам со нешто друго! Катастрофа и катаклизма ѝ е гласот, селски, нема допирна точка со жената. Петнаес години постаро ми делува со нејзиниот глас, а баш си е енергична, силна и брзо збори на турски, воопшто не цепидлачи и драматизира толку, кога ќе се раздере не ми се верува толку на изглед слаба жена толку моќен глас од кај вади, нашава саде кука и цмиздри и повеќе од што треба.

И Мете е промашен стопроцентно. Друго се трпи.

5. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    Серијава неможам, да ја гледам мислам психички ќе се пореметам у депресија ќе ме дотера, многу е тажна и тешка, доста ме потсетува на Кога лисјата паѓаат со таа разлика што се одвива во друг временски период.

6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Ко ќе видиш поубаво... Пијаницава, и малоумнава, си се нашле ко лонац и поклопац. Кој од кој, поарен.
    Нека се фатат и двајцата за рака, и право во Вардар.

7. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    6.069
    Серијава е слична со кога лисјата паѓаат само поради тоа што има повеќе деца и оти на секоја епизода инаку си немаат допирна точка (барем не досега).
    Инаку леле го мразам тој Али бе !
    Колку е само првокласен идиот, со кое лице отиде кај децата ?!
    Поради него и неговото холандско ку*ви*е Џемиле е во затвор ! И има храброст да се појави пред децата (кои се премногу убави, особено Мете :inlove: :$ )...
    Јас ми се чини да бев на местото на децата ќе го искасапев и него и таа лиглата :@ :devil: !

Изгледа пак се соживеав премногу со ликовите, јбг таква сум :wasntme:

8. JustSimple

JustSimple Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    48
    Ааа колку ме расплака денешната епизода ;(

9. milicka19

milicka19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    119
    Ај во споилер некој нека раскаже што се случува понатаму. Многу добра серија и да ептен на психата мава нема епизода а да не заплачам.Ме интересира што ќе биде со Џемиле.Очајна е премногу и како изгубена е, во безсознание што и е нормално. Колку дрскост од страна на Керолин арно и направи Џемиле, премногу ја понижи, очекував нешто онакво да се случи. А Али дефинитивно убивство за онаков човек. Каков пример на татко ќе им служи на своите деца. Идиот!Нека биде среќен што е жив. Вака ми се виде доста интересна серијата се додека не почнат да ја должат и влечат многу.

Еве јас што пронајдов на хрватскиот форум околу љубовта на Ахмет и Берин ;)
    Njihova ljubav ce biti sve jaca i jaca iako ce tu biti dosta prepreka. Ahmeta ce policija i partija Hakanovog oca da proganja konstantno a i Berrin nece biti postedjena. Problem ce nastupiti kada Berrin sazna da je Ahmet ozenjen! Naime on se ozenio sa palestinskom aktiviskinjom kako bi ona dobila utociste u Turskoj ali nije bilo "konzumacije" braka. Berrin mu nece vjerovati dugo ali prebrodice oni i to. Hakan ce uvijek biti tu da se umijesa ali ce se vremenom i on mjenjati nabolje iako ce ostati ludo zaljubljen u Berrin.
    Ahmetu ce ubiti majku koja je pokusala da ga spasi od atentatora. Ahmet ce onda pokusati da se osveti nalogodavcu, Hakanovom ocu, i to uz pomoc Hakana i "brke" iz "desnicarske" stranke.
    Na samom kraju 1.sezone Ahmet je zarobljen i lezi u bolnici. Sprema se njegovo smaknuce i Hakan nudi Berrin ponudu: pomocu da spasim Ahmeta i da organizujem njegov bijeg na zapad pod uslovom da se poslije toga udas za mene! Berrin nije imala izbora!
    2.sezona
    Hakan i Berrin su u braku i imaju bebu. Ahmet je na "zapadu" i sprema se za povratak u Tursku. Berrin se zaposljava sa svojom prijateljicom Ajtan u kancelariji "radnicke stranke" gdje ce dolaziti i Ahmet na sastanke. Pocetak je vrlo hladan sa Ahmetove strane koji ne zeli da je prepozna pred drugim prisutnim na sastanku. Oboje pate. Izgleda da ce ponovo da zavrse u zatvoru zbog organizovanja strajka radnika.

10. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Филмов е стварно многу емотивен.
    Осман е срце, ми доаѓа преку екран да го гушнам. Толку милно детенце не сум сретнала. Душичка..

11. Cia-ra

Cia-ra Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    34
    Баш па и не мислам така. Не гледам многу турски серии, ја имам гледано единствено до сега Кога лисјата паѓаат и сега ја гледам оваа ( Бурни времиња ), туку зборот ми беше за разлика од америчките серии кои ги гледаат тинејџерите од 15 години до оние кои имаат максимум 30 години и тоа не сите и во таа група си постојат луѓе кои си гледаат турски и шпански серии, турските серии ги гледаат деца од 7 години до баби и дедовци до 77 години така да не мислам дека телевизиите се смотани ако америчките серии им се побарани и погледани да пуштаат 1 до 2 амерички серии а минимум 5 турски. Чиста логика е тоа :)

12. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.741
    Мене па од латиноамериканскине серии ми се бљуе...баш се тие најефтини, од самата сценографија, а изборот на облека за актерите во 90% од случаите е тотална утка. Барем во турскине серии гледам убави делови на Истанбул и Бодрум и убаво облечени луѓе.

Шо се тиче самите држави, баш мислам дека во Турција е подобра ситуацијата отколку во латиноамериканските земји. Шо им фали на Турците? Види го пример Истанбул пред 15 години - види го сега...вистинска метропола. А за тоа треба и те како се` да функционира како што треба.

13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.598
    Допаѓања:
    121.623
    Потполно се согласувам со болдираното. И сум против синхронизацијата. Мислам дека кога че ја уконат , ако некад ја укинат ја ќе славам. Ги уништија сериите. И немојте да мислите дека турските серии се поевтини од шпанските. Во шпанските серии има само колнирани девојки од пластични операции, нема никакви чувства во глумата. А турскиве и да не разбираш што зборуваат по самите изрази на лицето можеш да разбереш што се случува.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  14. xoxo.Martina

xoxo.Martina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    198
    Значи за филмов немам коментар, преубав ... секоја епизода се подобра и подобра ... Нема епизода а да не се расплачам :) ;(

15. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Имаше денеска?
    Не гледав,си се дружев со книгата малку...
    Ако може некој нека ми раскаже што се случило,ако имало...
    Благодарам однапред. ;)

16. cicamacak

cicamacak Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    46
    плачам на секоја епизода, обично не плачам на серии ама оваа серија ме разнежни премногу :( најубавата серија до сега, ќе продолжам да ја гледам, и една молба до тие што ја пратат на турски ако може да ми кажете која епизода ( турска ) ќе има али срцев удар :)

17. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    298
    Преубав ми е филмот, божем да не го загледувам, ама Осман си го направи своето. А детето што го синхронизира Осман, само пофални зборови за него, ептен се софпаѓа гласот, некако и емотивно придонесува...право за него :clap: , и да филмот ми стана омилен. 8)

18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.741
  19. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    298
    А јас пак мислев дека таа ќе м у помогне на Мете да не биде агресивен, да ги преброди проблемите...жално ако умре :|

20. macigv

macigv Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    kolku zalno jas mislev deka taa ke mu bide na mete dobra prijatelka i deka mete so nejzina pomos ke uspeva nekako da se smiri i da ne se custvuva sam. kolku zalno:(((((((
    navistina mnogu ubava serija