некој ако знае понатаму што ќе се случи или во следната епизода оти не се чека,нека пише некој ако знае нешто.
Спојлер Мене итно ме интересира кој кого рани,Месуде-Каролин,или обратно?Се кладев дека е Каролин повредена
Спојлер Да, ќе ја прободе со нож, а пред тоа ќе рече „Сега ќе ја завршам работата што ја почна стрина Џемиле“
Спојлер Ариф едвај ќе го спасат, мислам тие сцени полни се со акција и местенки и валкани игри не можат да се раскажат лесно. Но, Сонер и Сулејман ќе помогнат многу во спасувањето на Ариф. Инаку откако ќе се спаси Ариф, ќе одат таму каде што се заробениците (не знам дали тука стигнавте дотаму каде што ги преместуваат). Дознаа каде се наоѓаат и маскирани како војска (Ариф, Сонер, Сулејман) ги натоварија во камион, се понашаа прво строго колку да не се примети и после сите заробеници ги ослободија. Потоа им се покажа Ариф кој е и така се изгушкаа и си отидоа. Во меѓувреме Тугрул е заробен од Мете во првата куќа, каде што ги мачеа Ариф и Мете, но на полицијата ќе и` каже некој за тоа и ќе ја опколат куќата (истата куќа во која ги мачеа) и Мете ќе мора да го пушти Тугрул, но Ариф ќе им рече на полицајците демек ако го ставите Мете во затвор, ќе си имате работа со сите нас што не` мачеа таму. Ако тогаш "не постоеше" местово и сега нека не постои. И полицајците се сложија, Мете го пуштија со неговите да си оди, а овој Тугрул цело време провоцираше, им се смееше и им се закануваше во стил „Допрва ќе видите што ве чека од мене“, ама тогаш Ѓозде ќе пука во него и ќе го убие (нема да оди во затвор, веројатно поради истата причина поради која го послушаа и Тугрул, не се покажа тоа).
Една сцена од последната епизода најмногу ме расплака Спојлер во тој делот Осман кога шета и се сеќава, поточно сцената кога со татко му се држеа за рака и шетаа и потскокнуваа нешто, играа. Али како и секогаш среден скоцкан, во тие неговите одела. Откако завршив со серијава, останав со еден заклучок.... „Ех Али, Али, што воопшто ти требаа тие глупости?“ Ама навистина, капетан, сите го почитуваа, даса, жена каква секој би посакал, со широка душа, поборник за бракот како лавица додека се`уште можеше да се спаси, безрезервно што го сакаше и дури беше спремна да му прости некои глупости (особено трогателни сцени кога го молеше да си дојде дома на почетокот и кога ја чуваше бурмата, дури и по цена на брутално тепање во затворот), златни деца, топол дом. За што? За една Каролин, со која сите мајтапот си го тераа. Тоа што ми се допаѓа кај турскиве серии е баш ова, што укажуваат дека некогаш, правејќи глупости, не сме свесни колку сме всушност богати... нормално, нели, се` додека не е веќе предоцна.
Спојлер не...другарка и во последен момент ке му каже на Сонер и он со трчање ке оди во болница да ја спречи...ама таму ке ја нема, ке биде замината и он разочаран мисли дека она веќе абортирала се врака дома и ја наоѓа Бахар, а таа се откажа од абортус во последен момент....Сонер пресреќен од радост....нема да даде прав да падне на незе од страв да не и се случи како на Ајлин....
Не зборам за тоа колку е добра серијата и дали би ја гледала или не, ги анализирам постапките на ликовите. Постои разлика меѓу овие две. Серијата како серија ми беше преубава.
Леле колку ми беше мило Мете тоа што му го направи на Тугрул Спојлер Него во епизодата вечер нели дадоа дека Мете влегува таму во келијата?Ќе го спаси ли Ариф?
Али нема да се врати нели? Колку ми падна жал за Бахар кога Дениз кажа дека најубаво е да си сама А ме интересира со Тугрул што ќе биде, ќе умре нели?
Баш ми е мило за Месуде се што и се случува и ако и е .....кога Џемиле тргаше маки со Каролин и нерви кинеше Месуде и мајка и стоеја на улица и и се смееја е ете како сега улогите се сменија....баш ми е мерак само што Џемиле си е Џемиле не се сити на целата ситуација... ЕХ ЖИВОТОТ Е ТРКАЛО СЕ СЕ ВРТИ СЕ СЕ ВРАЌА...