Бурни Времиња (Öyle bir geçer zamanki)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од BI-44, 2 јануари 2012.

1. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    10.861
    серијава ја гледам на натабану.ком ...до 14 епизода сум ...мн е добра серијата сега за сега

На heart.stealer му/ѝ се допаѓа ова.
  2. angelce1

angelce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    234
    Убава е серијата,ама многу ми е жална,не можам веќе да гледам жални серии,ќе снемам солзи :D
    Жал ми е за децата,најмногу за Осман.Сцената во првите епизоди кога Али крши се од масата,а Осман се крие :( имам сеќавање од мала слично на ова. Татко ми беше пијан и ја скрши масата,а јас исплашена стоев до вратата.(не дека е пијаница и дека крши цело време,ама ете,се случило и тоа и ми останало во сеќавање). И кога Берин и викаше на мајка и да се разведе од него,истото и јас и го викав на мајка ми. Во првите епизоди се пронајдов неколкупати,освен што татко ми нема друга,барем колку што знам јас,ама непочитувањето,кавгите...
    И многу е глуп овој Али,како ги малтретира децата,не можам да гледам,се нервирам :devil: Иако знам дека е само филм,ама знам и дека има и такви "луѓе" и самата помисла на тоа ме нервира. Затоа го гледам некогаш само колку да го видам Осман :inlove: срце е,многу мило детенце.

На Jessie-J му/ѝ се допаѓа ова.
  3. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    10.861
    Значи овој Али колку покварен испадна...да си ги избрка децата од куќата кај шо живееле отсекогаш и сето тоа само за да се вселе со Каролин таму ...глуп

4. linija

linija Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    19
    Серијава е за инфаркт !!

5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.614
    Допаѓања:
    121.708
    Hipster само за тебе еве вчера што гледав

Џемиле добива работа во фабриката на рибарот, иако не знае Џемиле дека е тој богаташот Хисни Карчи. Екбер ( швалерот на Каролин од Холандија) доаѓа и сака да му земе пари на Али преку наводно вложување во ресторан на брод. Каролин го тера да јададе под хипотека делот од куќата кој е на негово име а во која живеат Џемиле со децата. Мете е скршен кога дознава дека Инџи е верена. Сонер и братот доаѓаат да ја просат Ајлин, ама нема да ја дадат нејзините затоа што мајката го наоѓа договорот дека е брак за пари а не од љубов. Ја апсат жената на Ахмет и се сомневаат во Берин дека ја предала затоа што таа беше таму во моментот кога дојде полицијата...

На Hipster, tessie и Victorian им се допаѓа ова.
  6. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.742
    Ама затоа му е и интересна, пошо не го дрибла мн мн и не го добива од неа очекуваното внимание како син на министер ... а овој глупаков Ахмет, згора на се`
    и ја лаже. Инаку типов е женет со некоја Палестинка, нешо политички поврзана е работава и преку бракот со Ахмет, таа има легално засолниште во Турција. А да не правам муабет дека понатаму Хакан ќе ги спаси и двајцата (Берин и Ахмет) од оние шо ги гонат комунистите.

И стварно, ама стварно не ми е јасна...јас на нејзино место ќе го баталев овој коњскава фаца уште од старт
    (и онака ќе видиш понатаму само проблеми ќе и` донесе.)
    и ќе си го изберев Хакан, барем би и` овозможил живот без стрес...а и со привилегии со оглед на тоа чија снаа е.

Али интересен беше мм вчера коа глеавме серијава. Јас си коментирам „Оваа Берин мора на столче да се качи значи за да си го покачи IQ-то...па колку е глупа уште да трча по овој коњскиов. Јас на нејзино место одма Хакан би го избрала, барем помирен и поубав живот би ми пружил.“

И мм мртов озбилен и дури со љута фаца ми се избаци „А шо би ти фалело сама на нејзино место? Ни едниов ни другиов, a?’’ Ја нормално бев у фазата i-am-too-shocked-to-answer-that :lol: И да...после цела вечер муабет не ми праеше... реакцијава ми беше толку интересна што избегав во вц за да се изнасмеам :lol:

Почна да шекнува серијава, нема муабет... :lol:

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Овие од сител претераа. Цела епизода ја уништија. :@

8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    браво за бабата..остана на страна правдината и децата....и се труди околу нив.. :) :) сто интересна е..

9. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    6.069
    Многу се нервирам кога ја гледам серијава, ми иде телевизорот да го скршам кога ги гледам Краволин и оној идиотот !
    А „јатрвите“ иста сорта се, си се погодија ! Двете такви лицемерни, бездушни, никакви...
    Мустри ееееј !
    А тој па бесрамникот секоја епизода се повеќе „бисери“ кажува !
    Имаше фаца да каже „Џемиле беше виновна, зошто не ми даде развод !“
    Ало беее, таа да не ги исфрли децата од дома, поради една крава ?!

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Јас па за едно му се восхитувам на Ахмед, ретки се да не речам сега барем ИДЕАЛИ не постојат и ваквите како него денес се изумрен вид.
    Нема веќе млади студенти кои се борат за своите права и не се плашат да го кажат своето мислење јасно и гласно.
    Можеби е пребунтовен, но веруваво тоа што го прави,а се бори со некоја искра во него,незнам со посебна љубов.
    Тоа ретко се гледа кај човек.
    А се надевам дека Али онака убаво ќе го соголи онаа караконџулата.

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.742
    Абе мајка му најубаво му кажа: „Вашата цел е правилна, но начинот на кој го правите тоа може само проблеми да ви направи.“

И искрено, мене ми е идиотски да го ставаш некој идеал за кој питање е дали ќе се избориш пред луѓе од крв и месо кои те сакаат.
    Па мајка му ќе ја утепаат тие негови идеали мислам...

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Убаво му рекла мајка му, амана сите ни е јасно,дека сите револуции што се кревале се кревале од некој ИДЕАЛ и да гинеле луѓе, но според бив вредно било да се умре за каузата.
    Ние сега не го разбираме тоа, затоа што ИЗУМРЕА!
    Луѓето сега умираат за пари и моќ, што за мене е поодвратно и понеразбирливо него ова другово.

13. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Aбе да нека биде бунтовен и се, ама ве молам, за се си има граници. и замисли берин заврши утре со него, нит ќе знае овој дали жив ќе се врати, нит дали завршил во затвор итн :) A мислам дека берин толку проблеми си има над главата па уште и овој и фали, да му ја мисли и за него.
    A плус малиов
    и женет да ти бил
    Cега за сега сум да биде со другиот, ете сега рекоа на форумов
    ќе се омажеле
    , па ајде да видиме како и што ќе биде. Mоже ќе сменам мислење :D
    Aма мил ми е тој, ептен нежно ја гледа со тоа очињата. A Aхмет ако ја сака нејзе реално, ќе се откаже од тоа неговите бунтови, или пак нека си избере

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  14. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.742
    Па, ако ништо друго, барем
    ќе му помогне, т.е. ќе го насочи да го бара мирот во музиката...

http://www.youtube.com/watch?v=fVcL3cntQ7c

со Неџати бе...не ми се верува...инаку песничето ми е баш по мерак... :dance: :D

Едит

Значи се заразив со серијава, сеа приметив скоро на секоја страна oд темава ме има...неизбежно :lol: :rofl:

15. BI-44

BI-44 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    1.090
    Допаѓања:
    754
    http://www.napauza.mk/%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B0%D0%BD-%D0%BE%D0%B4-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%9A%D0%B0-%D1%81%D0%BE-%D0%B2%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8.html

ОСМАН ОД БУРНИ ВРЕМИЊА СО ВИСТИНСКИТЕ РОДИТЕЛИ

http://www.napauza.mk/%D0%BC%D0%B0%D0%B ... D0%B0.html

МАЛИОТ ОСМАН ОД БУРНИ ВРЕМИЊА

16. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Како е вистинкото име и презиме на Каролин?

17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    вилма, и презиме не знам, инаку е германка :)

18. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Епа затоа и прашувам за да видам што е бидејки една другарка ми рече дека била Србинка или Хрватка :)

19. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Wilma Elles

Овде ги имате имињата на сите од серијата.
    http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?p=1973334

20. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    236
    Ке биде интересно утре кога Али со ку*вата ќе си ги соберат парталите и низ врата. :D
    Баш ме интересира со кого ќе остане Али на крај и дали ќе се покае за се што стори?