Јас гледав минатата година, посолени се во споредба со останатите, од 900e нагоре, зависи што и како сакаш да има на венчаницата. Оваа година не знам како им се цените.
Во Ламас има преголем избор за секаков вид венчаници, јас кога се распрашував за тесните беа сите од 1000е па нагоре. Според мене напумпани цени.
Да, има преубави венчаници и доста голем избор. И јас имам ист став, баш напумпани цени. Не само на венчаниците туку и на обичните фустани, 16-18 000 па нагоре. Јас лично не би дала толку за фустан кој ќе го носам само една вечер.
Europeja se naoga vo carsija imaat insta butiku_europeja. Esra (esradesingofficial) i Kamelija (butik.kamelija) vo Mavrovka se naogat. Butik Jasmina karsi fotokopir Zoki šijat po naracka, normalni ceni imaat i ne docnat.
Бев пред некој ден и разгледав. Според тие модели што ги пробував искрено too much за мене… пренатрупани… ноуп 2/5. И од Коцарева не сум задоволна. Очекував многу поголем избор, а кога отидов една соба со десетина модели и тоа е тоа. Хигиена нула, фустаните пожолтени од пробување (а наводно ги носеле на хемиско еднаш неделно), апсолутно разочарување. Да можев и со нула ќе оценев… 1/5.
Затоа јас си сошив венчаница во помал град за поефтино. Има многу добри шнајдерки што шијат дома, ама не се познати. За истиот модел во Мавровка ми бараа многу повеќе. Баш шнајдеркава ми објаснуваше еднаш носена венчаница и да ја однесе на хемиско не може да биде иста, чипката е како помодрерна.
Наредна недела имам закажно уште на две места. Ќе ве информирам колешки невести . Абе јас имам скромни очекувања, не сум некоја што бара нешто extraordinary, ама ете не можев а да не забележам каква нехигиена владееше кај Коцарева и тоа е тоа што ме одби првично искрено. Во Ламас коректни беа, хигиена ок, ама too much е тоа за мене . Поедноставно, елегантно и скромно нешто сакам. Аааа да, друго е тоа што за една венчаница што ја пробав ме убедуваа дека ми стое преубаво и ми дадоа попуст од 300 евра, од 1800 на 1500 за да си ја купам . За венчаница може толку нема да е тешко, ама штикли за невеста од кај ќе купувате? Јас никаде не сретнав. Имав некаква замисла од nine west да си купам, ама немаше невестински модели.
Јас во Бианка Споса закажав. Бев на прва проба на втора рече ќе биде корсетот готов па ќе ви кажам @Alm. Мене на мојот фустан нема да ми се гледаат. Планирав од пеко, биана за да се поудобни така ме посоветуваа
Jaс си купив сандали што можам да ги носам и понатаму, крем боја. Ако сакаш бели има секаде, и тие можеш да ги носиш понатаму, носат бели и за секој ден. За тоа е полесно од венчаница. Инаку и јас сакав поедностава, готовите не беа такви, кога пробав многу тешки беа, ќе не можев да одам, со огромни корпи. Мојата што ја имам можев да одам, и играв, не ми сметаше, имаше блага корпа колку да можев да одамн убаво, да не ја газам.
Колешки невести, си најдов јас венчаница. А за штикли дефинитивно ќе биде многу тешко. Ич нема избор за бели и сребрени или и тие што ги има се премногу високи и не би можела да одам со нив.
Купи си и некои поудобни, јас така направив, до црква со високи, потоа во ресторанот си облеков со полна пета, не многу ниски, повисоки, ама многу удобни, воопшто не ме болеа нозе, нон стоп играв и скокав, како со патики да бев.