Бутик за венчаници

Дискусија во 'Свадба' започната од RainBow, 20 февруари 2012.

1. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    @AleksP само што го отворив линкот од љубопитност бидејќи сум голем фан за венчаници иако не сум мажена :D и искрено се воодушевив. многу убави изработки има :) ако знаеш нешто за нив повеќе може во лп да ми пишеш или ако си шиела кај нив како си задоволна и слично?

2. AleksP

AleksP Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    @Veki4kaa фустаните кај PepikaAtelier се прекрасни и совршено изработени.. и не само венчаниците таму израбтуваат секакви свечени тоалети... Инаку јас сум во потрага по венчаница,сеуште не сум одлучила но знам дека мојата колешка си ја шиеше тамо и беше презадоволна а и прекрасно изгледаше. Јас бев во салонот, поминавме 2 и пол прекрасни часа со дизејнерката, девојката си ја знае работата, предлага разни варијанти, материјали и сл. Инаку знам дека е дипломиран моден дизајнер и има големо искуство од повеке ателеја во Скопје. Помини разгледај си. Позз :)

3. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    @AleksP а со цените како се? ;)

4. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Благодарам Алекс:*, само ме интересираат како се движат цените таму? Имаш ли некакво искуство? ;)

5. Sandrichka 89

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Благодарам многу за оваа убава информација :* Навистина е тезок изборот кога не сакаш да фрлаш многу пари за венчаница,а знаеш како стојат работите по нашиве салони :| Ова навистина беше корисна информација...сакам да те прашам исто дали Камелија или Среќен ден имаат своја facebook страна или не? :)

6. AleksP

AleksP Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    @Veki4kaa @Sandrichka 89 цените варираат во зависност од материјалот и чипката ама мислам дека во договор со дизајнерката може да се договорите за цента која ви одговара..

На Sandrichka 89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bussines-woman

bussines-woman Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    63
    И двата бутика имаат фб страна, сигурно ќе ги најдеш :) И ако знаеш што сакаш да носиш на тој ден не е тежок изборот ;) јас уште пред да ме запроси знаев каква ќе ми биде венчаницата :D си ја имав сликата во мене и си прашував за таква венчаница дали е можно да се направи и колку би чинело...плус сум многу пребирлива, од над 100 модели што ги видов во Мавровка само еден пробав (тој беше најбиску до моделот што го сакам)...верувај ми дека и со 350 евра венчаницата може да изгледа убаво и богата, а од друга страна не сакам да отворам по фб и да видам уште 10 други невести што носат идентичен фустан како мојот (отвори на фб страната од Квин, прочепкај по сликите и ќе сфатиш за што зборувам)...па пиши што ќе одлучиш :) good luck ;)

8. Sandrichka 89

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Благодарам уште еднаш :* ... Деновиве ќе одам лично да се консултирам со нив, па се надевам дека ќе најдеме некое решение. :) На повеќето места каде што прашав ми бараа по 500-600 евра за моделот кој го сакам, ама се надевам дека ќе најдам нешто поефтино зашто 500 - 600 евра за венчаница според мене е многу :$... Сепак ова што ми го пиша ми е од голема корист, па ќе видам што ќе направам деновиве! :D

На bussines-woman му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Дали некој има искуство со "Венчаници Тина" и "Филка"? И двете се во мавровка, филка е на први а Тина на втор спрат. Ме интересира чисто информативно, посебно за тина и изработката, и како се задоволни муштериите од таму?

10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Нешто слабо активни....

11. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Dali znaete koj butik vo Skopje uznajmuva vencanici ? :^)

12. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.666
    Некој да не знае колку се венчаниците во Деа Споза

13. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Има ли некој искуство со ателје Антонија Ристовска? :)

14. Zajce55555

Zajce55555 Нов член

Се зачлени на:
    20 јануари 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Feminki dali nekoja od vas siela fustan kaj Sonja ( crnata ) vo Mavrovka se mislam za tamu a nemam ic veke vreme moram da zakazam nekade ITNO mi se potrebni vasite soveti i iskustva Pozz

15. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    jas za sonja nemam slusnato - ne znam koja e, a prasav dali ja znaete vencanici tina, isto vo mavrovka?

16. bussines-woman

Се зачлени на:
    15 септември 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    63
    Sandricka 89, што направи за венчаница? Се одлучи каде ќе ја шиеш? :)

17. bussines-woman

Се зачлени на:
    15 септември 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    63
    Од 300 па до 800-900 евра. Не се лоши Деа споса, малку бутикот го дотерали и е помодерен од останатите, но малку повисоки цени имаат од останатите а квалитетот (од моја гледна точка) е ист.

18. Sandrichka 89

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Конечно пред некој ден ја направив мојата конечна одлука ... ќе шијам во Pepika atelier ..навистина сум презадоволна од се досега што ми понудија таму ... пред се пристапот и можноста да бирам на повеќе видови материјали и чипки го ставив во предност, а потоа и на самата Пепика .. навистина сум презадоволна. Денес ми земаа мерки и сега ќе чекам до првата проба да ме викнат :D. Како и да е сфатив за да имам ОК венчаница и да изгледам убаво на тој ден доволни ми се 450 евра..мислев дека ќе поминам со нешто поефтино, ама досега сите ми нудеа нежто поскапо како 600-700 евра за моделот кој го сакам или пак кај другите некако немаше избор на материјал ниту пристап да избирам помеѓу материјали и чипки кои ги сакам. Затоа се одлучив за овде ... мислам дека воопшто не згрешив! :clap:

На bussines-woman му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sandrichka 89

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Алекс, ти благодарам уште еднаш што ме насочи да го посетам Pepika atelier навистина имаше прекрасен избор на метеријали и се останато, се договоривме за се со дизајнерката и конечно се решив таму да ја шијам мојата венчаница :). Сепак воопшто не се сомневам дека сум направила погрешен избор ;) Навистина сум презадоволна од се! :*

20. bussines-woman

Се зачлени на:
    15 септември 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    63
    Тоа е најважно, ти да си задоволна :) и сепак, си „заштедила“ повеќе од 250 евра :lol: се надевам дека ќе изгледаш како што си замислила...па ќе споделиш и фотографија од венчаницата, можеби така ќе помогнеш некој друг да се одлучи за тоа ателје ;)

На Sandrichka 89 му/ѝ се допаѓа ова.