Замолувам одговорните,дали Михајло или кој и да е друг да го решат проблемот што од некои телефони не се отвара форумов. Мислев дека е само до мојот телефон ама еве гледам дека има кај повеќето проблем па нека се направи нешто.
Проблемот би требало да е решен. Истиот се должеше на слики кои се поставуваат во мислењата преку сајтови кои се сметаат за небезбедни, но имплементирано е соодветно решение за нивно коректно (безбедно) прикажување. На одредени телефони ова предизвикуваше предупредување за небезбедна конекција. Ве молам за потврда дали сега е во ред. Во првото мислење напишав со големи букви зошто стои темава, еве ќе повторам со уште поголеми: Доколку наидете на проблем при користењето на форумот, ве молам известете нѐ тука. Btw, новиот сервер можеби не беше од животно значење конкретно за вас, но и тоа како беше од животно значење за форумот. Ве молам темава натаму да служи единствено за пријавување на проблеми кои се појавиле по извршената миграција. НАЈВАЖНОТО ЗА КРАЈ Вистината за многуте непрочитани пораки е ова: го основавме форумот во далечната 2009 година со една единствена цел – да не читам ниту една порака уште од самиот почеток за да можам да се „пофалам“ со принтскрин кога ќе дојде време за миграција во 2017 година! Точниот одговор го испрати: @JollyGirl Честитки за победникот, а на сите останати учеснички им посакувам повеќе среќа при наредната миграција (околу 2025 година). А сега сериозно, крај, готово! Забавни сте, но ве молам темата да ја оставиме за оние кои имаат тешкотии заради техничките промени.
Dosega femina ja prezemav preku prebaruvacot na Google,se bese vo red, odjoga pocna migracijava ne mi go otvorase. I go azurirav telefonov I pak ne otvarase. Go instalirav samo Google direkno na desktop I sega e vo red. Mnogu podobro e nego sto bese prethodno. Cestitki do @Mihajlo
И кај мене не сака да отвори со пребарувачот од телефонот. Инсталирав други пребарувачи за андроид, Dolphin и UC browser не го отвараат форумот, а преку Opera се отвора.
Убаво не замоли Михајло, ама СДК многу сум среќна што главниот ме удостои па макар и со големи болдирани букви и макар во пост во кој се цитирани повеќе
Јас вчера се пожалив дека кочи форумов, ама денес си е се во ред... И преку лаптоп и преку мобилен. Иако не гледам никаква разлика од пред миграцијта, сепак читам дека сум ПОБЕДИЛА! И фала што сте ја тргнале рекламата од горе
Јас досега сум немал проблем со форумов од кога е префрлен на нов сервер,иначе голема благодарност до новитетот(прикачи фајл) конечно да не прачаме слики преку 100 страни,него дирекно можеме во пп да си прикачиме слика Имајте убав ден пријатели и пријателки
Јас не можам да се најавам од моб.телефон . Немам проблем при најава од лаптоп но кога сакам да се најавам од телефонот ми го појавува ова:
Не можам да закачам gif од 5.нештоMB. Кеш сервисот на heroku инстанцата неќе да го прифати од непознати причини. Ако не му е по ќеф нека дозволи барем да го закачам изворно - како порано т.е. досега, а не вака да не работи, скршен ресурсен линк.
Едно прашање и јас имам Од кога се смени овај серверов почна да не ми ги брои мислењата до тоа ќе е или има некој друг проблем?
Овој новиов сервер само проблеми е. Вратете го стариот. Јас само од мобилен се пуштам, арно ама почна да ме зафркава. Ако продолжи вака, ојдов јас.... :/ Шо е ова? Добар ми е нетот. А Мики? Spoiler