Вагината после пораѓај

Discussion in 'Бременост' started by LadyIvvy, May 12, 2014.

1. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Мене првиот пат ми беше многу чудно мислев ке ме боли и дека ништо нема да се осеќа,но не било така.Се си беше исто како порано,го прашувам мм дали има разлика,вели не се е исто нема ништо пошироко и такво слично.Се се враќа во нормала по извесен период.

makedonkamak likes this.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Jas bev na depilacija i mislis pak na poragjaj sum otisla i vikam na taa neee strav mi e, samo sto go pomina toj del vika abe nistooo nemas sto ti e i se vidov so ogledalce doma taka taze izdepilirana stvarno ranata ne se poznava no taa kozicka 2cm na sredina sto mi se tegnese samo ja nema :D no mora da imame srekja i dobar doktor i za toa secenje, bidejki kozmeticarkata moja mi vika kakvi ne sum videla cvorovi, ispaknati rani... Ova vika alal da mu e na toj sto se secnal i siel... (Ama jas ja imav taa privilegija dva pati da me sijat, ednas na zivo hahaha :rofl:)

3. bella.s

bella.s Популарен член

Prvite nekolku meseci normalno da e malku posiroka no ne tolku da nasteti na seksualniot zivot:$,naprotiv, 2 meseci odkako se porodiv,mene seksot mi e mnogu podobar od porano kolky i da zvuci cudno,neznam zosto..:)

4. karak

karak Популарен член

Normalno sekogas se plasime od nepoznatoto sto i kako ke bide. Ete i jas sum edna od tie koj ke recat deka seksot posle poragaj e pounav. Dali ete i godinite si go pravat svoeto iskustvoto nekako vo negovite oci sum i zena i majka nikako ne gleda so drugi oci dali kolku i kako sim siena, a iskreno nikogas ne sum go prasala dali oseka razlika. Ednostavno koga dovolno imam seks znam deka od dvete strani e se ok.

makedonkamak and zalosna like this.
  5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Па уште на ова не сум помислила. :D Ме радувате со коментарите вие што сте породени, јас мислам едвај ќе се навикнам после како прв пат ќе ми биде зошто не сме имале долго време. А на претходниот преглед докторот ме гледаше за цервиксот вагинално и ме прашува вие немате односи во бременоста?? :D ме сети..

SunnyGirl2 likes this.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Bogami stvarno e poubavo ili pak taka mislime deka 9meseci sme se tresele za bebus :D jas imav vo bremenosta ama so strav i ne mi bese nesto poseben seksot, a sega e fenomenalno hahaha :D i jas mislev mnogu kje boli posle poragjaj prviot odnos, no voopsto ne bolese...

7. zalosna

zalosna Форумски идол

Jas za tretovo edvaj se stabilizirav posto bev vnatresno siena:sweat: edvaj posle 6 meseci po prv pat imavme odnosi i togas imav bolki uzast .. posle tretiot- cetvrtiot pat se stabilizirav..inace mm go imam prasano dali osejca razlika veli sosema malce a i jas samata osejcam deka nee kako koga nemav rodeno..a inace mnogu mi e gajle i nemu nemue ist kako pred 10 god :rofl::P

8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Прaшaњевo не ми е бaш зa oвде aмa дa си прaшaм јaс.

Дaли при внaтрешнoтo шиење се oсеќa бoл или стaвaaт некaлвa лoкaлнa aнестезиј, истo и зa oнa нaдвoрешнo сецнувaње aн перинеумoт?

9. toogood

toogood Популарен член

Stavaat lokalna anastezija, ama rabotata ja fakaat pred anastezijata da fati, pa zatoa i ima bolka.
    Bolkata e edna nedela otprilika.
    Sega nemoj da si mislis kojznae kakva bolka.

10. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Стават анестезија ама сепак малку се осеќа, ама ништо страшно.

11. kallias

kallias Популарен член

Mene ne mi stavija anestezija, na zivo me sieja i bolese iskreno kazano i bez anestezija se poragjav, epten prirodno ;)

12. piglet1

piglet1 Популарен член

Сум читала по сајтови дека тоа е само мит,вагината се враќала во нормала по 5,6 месеци.Е сега дали и колку е точно нз,не сум се пораѓала. :)

13. zalosna

zalosna Форумски идол

Mene mi stavia vnatresno anestezia i nisto ne osetiv posle koga me sieja..samo bockajneto od anesteziata ja osetiv na pocetok i toa e se:)

14. joy1

joy1 Форумски идол

Кога те сечат при порагај нема анестезија.
    За шиење зависи колку си сечена и како е расположен докторот.
    Првиот пат со анестезија ме шиеја.
    Вториот пат докторката рече нема потреба од анестезија само два конца ке ставиме.

15. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

при првиот пораѓај бев шиена мислам и внатрешно и надворешно и секако кога ме шиеја ми ставија анестезија и кога ме праша докторот дали ме боли му реков не е ништо во споредба со тоа претходно бидејќи сеуште бев топла од пораѓајот не ми беше којзнае колку болно. ама другиот ден тешко се движев и неможев да си седнам на газо ама се издржува. за секс ми текна после 2 или можеби 3 месеци и додека мм да го внесе осеќав болка како да ми е повеќе стеснетаа:P:D:D ама помина и тоа. е сега чекам да се породам со второто и се надевам ќе поминам подобро без сечење нека ми е на помош господ. а уште тоа кога се депилирам на огледало гледам дека има некоја разлика не е иста како пред раѓање. и ластиката се растеглува ама секогаш не се враќа како првиот пат. ама тоа е минимално не ми прави проблем во сексот не се осеќам широко

mariz likes this.
  16. Ece 1309

Ece 1309 Активен член

Здраво феминки
    После колку време од пораѓај бевте на депилација и после колку време почнавте со интимни односи?

17. mariz

mariz Форумски идол

После 2м и депилација и односи :) сецната, шиена бев доле.. првата депилација после раѓање ми беше пострашна од првиот однос после раѓање :D депилацијата исто си болеше како и секогаш, ама пусти страв за раната...

Ece 1309 likes this.
  18. Ece 1309

Ece 1309 Активен член

И јас исто сум сецната :)
    И чувствувам дека веќе немам никакви последици. Поминаа 5 недели од пораѓај кај мене.
    А за време на односот имаше болки или се си беше како и порано? :)

19. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Односи после месец така нешто :)

Ece 1309 likes this.
  20. Ece 1309

Ece 1309 Активен член

:) Чим се чувствуваш добра и спремна значи можи