Се беше нормално, немав болки. Јас тек после два месеци зашто 40+ крварев, па капки ми дадоа за прекин на крварење... па собрав храброст за депилација прво зашто доста ми пораснаа кога ке си се осетиш спремна ти најдобро..
Втор ден откако сум породена природно. Дали е нормално после пораѓај да неможам да ги контролирам мускулите на вагината? Ми се деси два пати урина сама да ми потече, а за голема нужда ми тече пролив. Ме шиеја со анестезии и целосна и локална, и внатрешно затоа што ми се скинал цервиксот, и надворешно плус за да се затвори раната. И цревата ми кркорат многу. Некако паника ме фаќа да не ми е оштетено нешто.
Нормално. Постпартална уринарна инконтиненција се вика не можност за контролирање на урина. Анална инконтиненција за не можност за контролирање дефекација и гасови. Заради притисок при раѓањето, тие што се со царски најчесто немаат. Кеглови вежби мислам дека ќе ти помогнат и за едно и за друго. Некакви други вежби не знам дали постојат, ама ако постојат само со консултација со гинеколог да даде зелено светло за вежбање. Кеглови вежби особено за урината помагаат ептен. Сепак консултирај се со доктор за се што те мачи со оглед на тоа што си шиена внатрешно. Ама нормални појави опишуваш и чести